Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η βραδιά του Επιταφίου σε ειδικές συνθήκες φέτος

Η βραδιά του Επιταφίου φέτος ακολούθησε λειτουργικό ειδικών συνθηκών λόγω

της επιδημίας του κορονοϊού.

Στον ι. μητροπολιτικό ναό του Σωτήρος Χριστού Καλύμνου, ο Μητροπολίτης κ. Παΐσιος διέταξε την ακολουθία σε δύο επίπεδα, εντός και εκτός του ναού. Στη μεγάλη αυλή του ναού στήθηκε Επιτάφιος με πλήρες το σκηνικό του και χοροστατούντος του σεβ/του μητροπολίτη, ακολουθούμενου από το διάκονο. Το εκκλησίασμα ήταν απλωμένο το γύρω χώρο της πλατείας του Χριστού. Η εκκλησία κρατήθηκε άδεια με μοναδική παρουσία τους χορούς των ιεροψαλτών, οι οποίοι έψελναν τον κανόνα «Κύματι θαλάσσης…» και τα Εγκώμια, με τη χρήση της μικροφωνικής εγκατάστασης και των εξωτερικών ηχείων.

Στη συνέχεια έγινε η περιφορά του Επιταφίου γύρω από τον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας και η ακολουθία περατώθηκε στην αυλή του ναού.

Παρά τις απαγορεύσεις και τους περιορισμούς λόγω της επιδημίας, το κλίμα της βραδιάς, χάρη στην αυστηρή εποπτεία του μητροπολίτη αλλά και με τη βοήθεια του ιδανικού καιρού της άπνοιας και της υψηλής θερμοκρασίας, ήταν εξαιρετικό. Η ακολουθία εξελίχθηκε με αδιατάρακτη κατάνυξη και επιβλητική ιεροπρέπεια.     

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version