Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αρχιερατικό μνημόσυνο για το Μεγάλο Ευεργέτη Νικ. Βουβάλη και την Αικ. Βουβάλη Κύριο

Ο Δήμος Καλυμνίων τίμησε και φέτος τη μνήμη του Μεγάλου Ευεργέτη της Καλύμνου

Νικολάου Ε. Βουβάλη και της συζύγου του, Αικατερίνης Βουβάλη.

Το μνημόσυνο τελέστηκε την Τρίτη, 3/12/2019, στο ναΰδριο «Της του Θεού Ειρήνης», το γνωστό ως μοναστήρι της Βουβαλίνας, παραλιακά του Αγ. Στεφάνου. Χοροστάτησε ο μητροπολίτης κ. Παΐσιος και λειτουργός ήταν ο ιερέας αιδ. Αθωνίτης με το διάκονο Ιωάννη Π. Τρικοίλη. Τον επιμνημόσυνο λόγο, εξαιρετικό σε ποιότητα λόγου, εκφώνησε ο κ. Παναγιώτης Γιαμαίος – πρόεδρος του Αναγνωστηρίου «Αι Μούσαι».

Παρέστησαν ο έπαρχος κ. Εμμανουήλ Μουσελής με τον περ. σ/λο κ. Κ. Σταυλά, ο δήμαρχος κ. Δ. Διακομιχάλης με τους αντιδημάρχους Ηλ. Τσέρο και Σεμ. Ψαρομπά, ο τέως δήμαρχος Ι. Γαλουζής με το δ.σ. κ. Μ. Ρήγα, ο πρώην βουλευτής κ. Γ. Κασσάρας, εκπρόσωπος του συντάγματος, αντιπροσωπεία της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, ελάχιστοι εκπαιδευτικοί (να τιμήσουν τον ιδρυτή σχολείων στην Κάλυμνο, γιατρός του Βουβαλείου Νοσοκομείου και κυρίες από το νοσηλευτικό προσωπικό, αδελφές της Ι. Μονής του «Ιδρύματος Ελέους» και λίγοι εκπρόσωποι του δ/κού σ/λίου του ομώνυμου ιδρύματος.

Το εκκλησίασμα ήταν ελάχιστο, αλλά το πολύ σοβαρό ζήτημα ήταν η «κραυγαλέα» απουσία των ιερέων του νησιού (μόνον ένας ιερέας κι αυτός απ’ τα «ξένα»), αν και χοροστατούσε ο μητροπολίτης και το μνημόσυνο ήταν εις μνήμη του Μεγάλου Ευεργέτη της Καλύμνου.

Να θυμίσουμε ότι Νικ. Βουβάλης (1859-1918), επωνομασθείς "Βασιλιάς των σφουγγαριών, με ιδιόχειρη διαθήκη του, δώρισε όλη την αμύθιτη περιουσία του στον «Ελληνορθόδοξο Λαό της Καλύμνου», με διαχειριστή το Δήμο του νησιού - άσχετα αν με τα χρόνια άλλαξαν πολλά…

Ο κ. δήμαρχος εξετάζει το ενδεχόμενο από του χρόνου να τελείται το μνημόσυνο στο μητροπολιτικό ναό του Χριστού και να ζητήσει από το σεβασμιότατο  να καλεί όλους τους ιερείς της Καλύμνου, ενώ ο Δήμος θα φροντίζει ώστε τα σχολεία να τιμάνε την ημέρα αυτή του μνημοσύνου με μαζική παρουσία καθηγητών και μαθητών.

Τελευταία τροποποίηση στις

Έκθεση εικόνων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version