Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η παρέλαση Επιταφίων στην Κάλυμνο -πλήθος πολιτικών Κύριο

Τη Μεγάλη Παρασκευή, 26/4, περί τις 10 μμ, μετά την ιερή ακολουθία

στους ναούς του νησιού πραγματοποιήθηκε με κατάνυξη και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια η εθιμική συνάντηση των επιταφίων στην παραλιακή της Πόθιας.

Οι χορωδίες των μυροφόρων του κάθε ναού έψελναν τα εγκώμια παρελαύνοντας μπροστά από το μητροπολίτη Λέρου-Καλύμνου & Αστυπαλαίας κ. Παΐσιο και τον επιτάφιο του μητροπολιτικού ναού του Σωτήρος Χριστού, που είχαν πάρει θέση  στο μέσο της πλατείας. Τη μελωδία των ενοριακών μυροφόρων συμπλήρωνε η πολυμελής Δημοτική Φιλαρμονική – επιβάλλοντας τη δική της μουσική.

Επειδή η ακολουθία των Επιταφίων συνέπεσε ένα μήνα προ των δημοτικών, περιφερειακών και ευρωπαϊκών εκλογών, πλήθος πολιτικών και πολιτευόμενων συνέρρευσε στο μητροπολιτικό ναό και παρακολούθησε όλη την ιερή ακολουθία εντός του ναού αλλά και την περιφορά των επιταφίων.  

Την κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησε ο αν. υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Νεκτ. Σαντορινιός, συνοδευόμενος από το δήμαρχο κ. Ιω. Γαλουζή και το ΓΓ του υπουργείου Ε.Ν. κ. Γεω. Κασσάρα., ενώ τη ΝΔ εκπροσώπησε ο Γραμματέας του κόμματος (Καλυμνιακής καταγωγής) κ. Βασ. Χριστοδουλάκης. Παρών και ο Καλύμνιος δήμαρχος του Τάρπον Σπρίνγκς των ΗΠΑ κ. Χρυσόστομος (Κρις Αλαχούζος), που ήρθε στην Κάλυμνο γι' αυτή μεγάλη μέρα των Επιταφίων.            

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version