Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συγκέντρωση της Μητρόπολης με παλμό και πάθος Κύριο

Οι ιερείς της Καλύμνου με επικεφαλής το μητροπολίτη κ. Παΐσιο, το μεσημέρι της Κυριακής

20/1/2019, πραγματοποίησαν συγκέντρωση για την ελληνικότητα της  Μακεδονίας και εναντίον της προδοτικής, όπως διατράνωσαν, συμφωνίας των Πρεσπών.

Η συγκέντρωση έγινε στο χώρο προ του Πνευματικού Κέντρου με γυναίκες και παιδιά να κρατάνε ελληνικές σημαίες και πλακάτ. Η παρουσία του κόσμου ήταν μέτρια, αν λάβει κανείς υπόψη του την κινητοποίηση που έγινε με το γραπτό μήνυμα του μητροπολίτη και τις παραινέσεις των εφημερίων στις ενορίες. Αλλά και η παρουσία των ιερέων είχε «ορατά κενά», ενώ και οι πολιτικοί της Καλύμνου απουσίαζαν. Όμως η συγκέντρωση είχε αγωνιστικό παλμό και πατριωτικό πάθος.

Τις ομιλίες άνοιξε ο συντ. δάσκαλος κ. Θεολόγος Κουμουνδούρος και ακολούθησαν με σύντομες ομιλίες τους  ο μητροπολίτης κ. Παΐσιος, ο ιερέας-θεολόγος Παντελεήμων Κρούσκος, ο καθηγητής – θεολόγος κ. Αντ. Σιλίρης και ο καθηγητής – Χημικός κ. Νεκτ. Τριαντάφυλλος.

 Όλοι οι ομιλητές διατράνωσαν την απαίτησή τους η προδοτική συμφωνία να μην κυρωθεί από την ελληνική κυβέρνηση και το εθνικό κοινοβούλιο. Το κεντρικό σύνθημα όλων των ομιλητών ήταν «η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική» και «να μην ξεπουληθεί ούτε σπιθαμή γης».

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version