Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Λαμπρή πανήγυρη, όλες οι ηλικίες στον Αγ. Σάββα Κύριο

Η χάρη του Αγίου Σάββα της Καλύμνου και η λαμπρή πανήγυρη του στον περικαλλή ναό του

στο ύψωμα των Αγίων Πάντων, προσέλκυσε και φέτος μεγάλο πλήθος κόσμου, όλων των ηλικιών, και στον Εσπερινό και το πρωί στη Θ. Λειτουργία.

Στον Εσπερινό προσήλθαν να εκκλησιαστούν πολλοί νεαροί προσκυνητές/προσκυνήτριες.  Νέοι γονείς με τα παιδιά τους ανέβηκαν στην άγια κορυφή της Καλύμνου (γεμάτη από μοναστήρια), για προσκυνήσουν το σκήνωμα του προστάτη της Καλύμνου να παρακολουθήσουν τον πανηγυρικό Εσπερινό  από την μεγάλη αυλή του λαμπρού αυτού ιερού ναού (όλο το νεόδμητο κτιριακό συγκρότημα, ναός, καμπαναριό και λοιπά,  ήταν έργο του πρώην μητροπολίτη Καλύμνου κ. Νεκταρίου).

Στον Εσπερινό και το πρωί στο αρχιερατικό συλλείτουργο χοροστάτησε ο μητροπολίτης Νουβίας Αφρικής κ. Σάββας, προσκαλεσμένος του μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου & Αστυπαλαίας κ. Παΐσιου. Η παρουσία του ιερού κλήρου της Καλύμνου στον αρχιερατικό Εσπερινό ήταν σχεδόν καθολική και έδωσε πανηγυρικό τόνο.  Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Καλύμνου κ. Γ. Γαλουζής και ο έπαρχος κ. Γ. Θεμέλαρος.

Το πρωί της εορτής είχε (απ’ ό,τι είδαμε στο FB) παρέστησαν και οι λοιπές αρχές  της Καλύμνου και μετά τη Θ. Λειτουργία έγινε περιφορά της εικόνας του Αγίου στους ιερούς χώρους της Ι. Μονής των Αγίων Πάντων, όπου σε ένα μακρόστενο ταπεινό κελί ασκήτευσε ο Άγιος, στο χώρο της μονής ετάφη και σε ειδικό κελί βρίσκεται το σκήνωμα του, όπου συρρέει κόσμος από όλη την Κάλυμνο και από νησιά του Αιγαίου για να γονατίσουν στο σκήνωμα του. Μες στο φερώνυμο ναό του Αγίου, στο βόρειο κλίτος,  εκτίθενται η εικόνα του και το καλυμμαύχι του προστάτη της Καλύμνου.

Έχουμε ξαναγράψει ότι είναι πραγματικό θαύμα του Αγίου Σάββα το ότι προστρέχουν όλο το χρόνο μεγάλο πλήθος νέων ανθρώπων, κυρίως γυναίκες, μέσα σε μια Κάλυμνο που τη θεωρούμε αλλοτριωμένη πνευματικά και εκκλησιαστικά. Ο Άγιος Σάββας ενώνει όλους τους Καλύμνιους.  

(Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο κ. Παΐσιος το μεσημέρι της παραμονής του Αγίου Σάββα ήταν στη Μυτιλήνη, ως συνοδός του Οικουμενικού Πατριάρχη ΚΠόλεως  κ. Βαρθολομαίου στην υποδοχή του Πάπα Φραγκίσκου, και, με δύο αεροπορικές πτήσεις, ήταν στην Κάλυμνο την ώρα του Εσπερινού, παρών στην πανήγυρη. Άξιος θαυμασμού…) 

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version