Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Λέρος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Κύριο

Ξημερώματα της του Σαββάτου, 28/3/15, σφοδρή νεροποντή με  χαλαζόπτωση

έπληξε το νησί της Λέρου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ανεπανόρθωτες κατολισθήσεις,  πλημμύρες και καταστροφές.

Το οδικό δίκτυο του νησιού κόπηκε σε πολλά σημεία, διακόπηκε η κυκλοφορία, σπίτια πλημμύρησαν και οι καταστροφές είναι πολύ μεγάλες σε εμπορεύματα καταστημάτων και σε γεωργικές καλλιέργειες.  

Το πρωί το νησί τέθηκε σε γενικό συναγερμό.  Ο δήμαρχος έφυγε για την Αθήνα, για να ζητήσει την άμεση συνδρομή του κράτους. Παράλληλα κινητοποιήθηκε και η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στέλνοντας στο νησί τεχνικό συνεργείο, ενώ εξέδωσε και το παρακάτω δελτίο τύπου (28/3/15) με το οποίο γνωστοποιεί ότι υπέβαλε αίτημα στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για κήρυξη της Λέρου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης:

 

Αίτημα για κήρυξη της Λέρου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής ΠΣΕΑ του Δήμου Λέρου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, δια του Αντιπεριφερειάρχη κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη, υπέβαλε στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αίτημα έκδοσης απόφασης για την κήρυξη περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης , λόγω εκδήλωσης έντονων πλημμυρικών φαινομένων στο νησί.  

Από λεπτό σε λεπτό αναμένεται η έγκριση του αιτήματος.

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version