Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ομοφωνία... για τη Χώρα, υπό επιτήρηση ο δήμαρχος… Κύριο

Το δημ. συμβούλιο που διεξήχθη στην αίθουσα τελετών της Παναγίας Χώρας, το Σάββατο πρωί της 2.2.13, και θα μείνει στην ιστορία ως η ημέρα της «νεκρολογίας» για την εξαφάνιση της Χώρας και καταγγελιών από τις αντ/τεύσεις  εις βάρος του δημάρχου κ. Διακομιχάλη,που με τις πράξεις και προπάντων με τις παραλείψεις του «έθαψε» τη Χώρα.

 

Ο κύριος Δημ. Διακομιχάλης έκανε μια μακροσκελή εισήγηση στο θέμα παρουσιάζοντας επιστολές δικές του και απαντήσεις υπηρεσιών, όλα με ημερομηνίες στον Ιανουάριο του 2013, με τις οποίες διατείνεται ότι έψαχνε να βρει ποιος φταίει για τη συγχώνευση τη Χώρας με την Πόθια. Όμως  στάθηκε εντελώς αδύνατο να δικαιολογήσει την «άγνοια» που είχε πάνω στις εξελίξεις επί ενάμισι χρόνο, από το καλοκαίρι του 2011, που έγινε η Απογραφή πληθυσμού και οικιών, μέχρι το τέλος του 2012. Επικαλούνταν (1) η Στατιστική Υπηρεσία διενεργούσε την Απογραφή, (2) δεν τον ενημέρωσαν εγκαίρως για το αποτέλεσμα της απογραφής, (3) το σχετικό έγγραφο είχε πάει στο στην Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου (ΠΕΚ, πρώην Επαρχείο) και εκείνος, και πάλι, δεν ενημερώθηκε, (4) η Στατιστική Υπηρεσια έκανε του κεφαλιού της, (5) τη διαγραφή της Χώρας από το χάρτη την πληροφορήθηκε, όπως είπε, από φίλο του στις 28 Δεκεμβρίου του 2012, και (6) από τις 16 Ιανουαρίου ξεκίνησε την προσπάθεια του για να αποκαταστήσει τη Χώρα. Ο κ. Διακομιχάλης κατέληξε με έκκληση για ενότητα και αγωνιστικότητα για την αποκατάσταση του ονόματος της Χώρας.

Το νοηματικό απόσταγμα της (κουραστικής) εισήγησης του κ. Διακομιχάλη ήταν ότι: 1) Ο ίδιος  δε φέρει καμιά απολύτως ευθύνη, 2) φταίνε η Στατιστική Υπηρεσία και (μεταθέτοντας το φορτίο…) το ΠΕΚ (πρώην Επαρχείο), στο οποίο είχε πάει το έγγραφό, αλλά εκείνος δεν τον πήρε στα χέρια του.

Ο κ. Κώστας Σταυλάς, περιφ. σ/λους και υπεύθυνος της ΠΕΚ απάντησε αλλά το ακροατήριο δεν ικανοποιήθηκε από τις απαντήσεις που έδωσε για το επίμαχο έγγραφο που του έστειλε η Στατιστική Υπηρεσια.

Η αντιπολίτευση κατέρριψε με ντοκουμέντα κάθε ισχυρισμό του κ. δημάρχου.  Ο επικεφαλής της αξ. αντ/τευσης κύριος Γιάννης Μαστροκούκος και της ελ. αντ/τευσης κύριος Γιάννη Γαλουζής ήρθαν εκπληκτικά προετοιμασμένοι. Κινούμενος ο καθένας σε διαφορετικό θεματικό χώρο, έκαναν φύλλο και φτερό τα επιχειρήματα του κ. δημάρχου και απέδειξαν ότι ήταν και παραήταν ενήμερος για την πορεία της απογραφής και ότι όλο αυτό το διάστημα του ενάμισι χρόνου κρατούσε ένοχη σιωπή, μέχρι που πρώτος ο κ. Γαλουζής (11.1.2013) και αμέσως μετά ο κ. Μαστροκούκος έφεραν το θέμα στην επιφάνεια, με δελτία τύπου και συνεντεύξεις στα τοπικά ΜΜΕ, με αποτέλεσμα να αισθανθεί αφόρητη την πίεση ο κ. δήμαρχος και να αρχίσει να κινείται(;)  για το θέμα. Προπάντων ήχησαν τύμπανα πολέμου  εις βάρος του κ. δημάρχου από τη λαϊκή συνέλευση που πραγματοποίησε ο κ. Μαστροκούκος στην αίθουσα τελετών του Προδρόμου (και ο κύριος Διακομιχάλης πάσχισε να τη ματαιώσει με παρέμβαση του στο μητροπολίτη).

Συμπληρωματικά στους επικεφαλής των παρατάξεων της αντ/τευσης οι δημ. σ/λοι της αντ/τευσης κ.κ. Σακελλάρης  Ζερβός, Μιχάλης Μπούκης, Μιχάλης Λελέκης από την αξ. αντ/τευση, και Γιάννης Μαγκάκης, Μικές Ρήγας από την ελ. αντ/τευση,  και στις τοποθετήσεις τους ήταν καταπέλτες. Κατάγγειλαν τον κ. δήμαρχο με ισχυρά επιχειρήματα και πεντακάθαρη λογική (όπως και οι κ. Μαστροκούκος και Γαλουζής) ότι με τις πράξεις του και τις παραλείψεις του ενέπλεξε το Δήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο Καλύμνου στις διενέξεις των δύο καλύμνικων εταιριών πετρελαιοειδών. Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η αποστροφή του κ. Μαγκάκη ότι δε φοβάται τον κ. δήμαρχο γι’ αυτά που κάνει την ημέρα αλλά γι’ αυτά που κάνει τη νύχτα. Σ’ αυτή την αποστροφή του κ. Μαγκάκη δεν απάντησε ο κ. δήμαρχος

Όλοι οι ομιλητές της αντ/τευσης ολοκλήρωναν τις τοποθετήσεις τους με δύο φράσεις, (α) ότι ψηφίζουν ομόφωνα την κοινή προσπάθεια για αποκατάσταση του ονόματος της Χώρας, και (β) ότι  δεν εμπιστεύονται τον κ. Διακομιχάλη  για τους χειρισμούς που θα κάνει από δω και πέρα, καταλογίζοντάς του, χάρη της ενότητας, αμέλεια και αδιαφορία πάνω στο πρόβλημα, ενώ η ανάλυσή τους τον περιέγραφαν ως ένοχο.

Από τους δημ. σ/λους της συμπολίτευσης μίλησε πρώτη η κ. Σεμίραμις Ψαρομπά, αντιδ/ρχος. Κατήγγειλε ότι από τις αντ/τεύσεις η οικογενειακή της επιχείρηση (πετρελαιοειδών) και τα παιδιά της δέχονται έναν ανηλεή και ανήθικο πόλεμο. Κλείνοντας επανέλαβε (αυτό που είχε πει από τηλεοράσεως) ότι θα καταθέσει αγωγές.

Μετά την κ. Ψαρομπά μίλησαν οι κ. Νικ. Γαβαλάς, Ιω. Κατσοτούρχης και Ν. Γιαννικουρής, οι οποίοι έκαναν έκκληση για ενότητα χάρη του κοινού αγώνα για την αποκατάσταση της Χώρας.

Το αποτέλεσμα της συνεδρίασης του δημ. σ/λίου, που διήρκησε πάνω από πέντε ώρες,  ήταν η απόφαση σε δύο σημεία: 1) Ομόφωνη ψήφιση της κοινής προσπάθειας όλων των πτερύγων του δημ. σ/λίου, για την αποκατάσταση του ονόματος της Χώρας. 2) Συγκρότηση επιτροπής η οποία θα παρακολουθεί τον κύριο δήμαρχο σε κάθε βήμα των ενεργειών ή στις παραλείψεις του. Ουσιαστικά δηλαδή τίθεται υπό επιτήρηση ο κ. δήμαρχος, επειδή δεν του έχουν εμπιστοσύνη οι αντιπολιτεύσεις και ο λαός.

Την επιτήρηση αυτή όχι μόνο τη δέχτηκε, αναγκαστικά βέβαια, ο κ. δήμαρχος αλλά έκανε και την πρώτη κίνηση, καθώς εκείνος πρόλαβε και πρότεινε τη συγκρότηση της επιτροπής, μετά τις επικριτικές αξιολογήσεις που δέχτηκε από την αντιπολίτευση ότι δεν του έχουν εμπιστοσύνη. Η αρχική πρόταση του κ. Μαστροκούκου ήταν να είναι τριμελής η επιτροπή: ο δήμαρχος και οι επικεφαλής των δύο αντιπολιτεύσεων. Μετά όμως πλειοδότησε ο κ. Διακομιχάλης προτείνοντας να συμπληρωθεί η επιτροπή και με πολίτες, ένας από κάθε μια ενορία της Χώρας, του Προδρόμου, της Παναγιάς και του Αγ. Χαραλάμπους. Έτσι η 3μελής επιτροπή έγινε 6μελής (κατά το ρηθέν υπό του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Βαμβακούλα: «να κάνουμε μια τριμελή επιτροπή από πέντε-έξι άτομα»).

Το θέμα ουσίας είναι τι θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν οι πολίτες! Θα ελέγχουν τον κύριο δήμαρχο για ΟΛΕΣ του τις ενέργειες;

*

Παραπολιτικά του σημ. σ/λίου

Θα λέγαμε ότι  πιο μεγάλη σημασία και αξία για την πολιτική στην Κάλυμνο είναι  πολιτικό ήθος που βγαίνει στην επιφάνεια συχνά από τις «θάλασσες» της δημοτικής αρχής. Αυτό κάνει πιο διάφανη την ποιότητα της πολιτικής που βιώνουμε. επισημαίνουμε μερικά παραδείγματα, με την ελπίδα ότι η δημ. Αρχή κάτι θα κάνει για να δείξει (έστω και για το θεαθήναι) ένα καλύτερο πρόσωπο:

 1. Ο  δήμαρχος κ. Διακομιχάλης επανέλαβε και πάλι το «μειονέκτημα» του κυρίου Σ. Ζερβού είναι τα «γηρατειά» του. Ο κ. Ζερβός είναι 71 ετών και ο κ. Διακομιχάλης 63 ετών και πιστεύει ότι ο κ. Ζερβός είναι γέρος…, ενώ εκείνος εκπροσωπεί  τα «νιάτα». Και εντάξει να το πιστεύει, δεν έχει στοιχειώδη κρίση να καταλάβει ότι δημοσίως δεν μπορεί να επικαλείται το επιχείρημα της ηλικίας; Είναι αυτό πολιτικό ήθος και επίπεδο πολιτικού αντίλογου; Αφήνω το γεγονός ότι στελέχη της παράταξης του είναι της ίδιας και μεγαλύτερης ηλικίας από τον κ. Ζερβό, ενώ έχει φανατικούς οπαδούς γηραλέους. Γι’ αυτούς ποια γνώμη έχει; Ο κ. Ζερβός τον αντιμετώπισε και πάλι με ανωτερότητα και, βασικά, με χιούμορ. Όμως μέσα στην αίθουσα οι ακροατές Χωριανοί αγανάκτησαν με την «εξυπνάδα» αυτή του κ. δημάρχου και του έβαλαν τις φωνές.  Ο κ. Διακομιχάλης αγωνίστηκε να επαναφέρει την ηρεμία στο ακροατήριο.
 1. Ο κ. Διακομιχάλης θέλοντας να αποστομώσει, πάλι, τον κ. Ζερβό τον «βομβάρδισε» με την υπόμνηση ότι παλιότερα έτρωγε στο σπίτι της κας Ψαρομπά. Τέτοια κατάπτωση πολιτικού λόγου δεν ξανάγινε!
 1.  Ο αντιδήμαρχος κ. Παντ. Ζωίδης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του δ. σ/λου  κ.  Μικέ Ρήγα επιστρατεύοντας τη «λογική» ότι «τον διόρισε ο κ. Διακομιχάλης και τώρα του κάνει κριτική».  Ο κ. Ζωίδης δέχτηκε άμεσα απάντηση από τον κ. Μαγκάκη με τα εξής: Διορίζατε ανθρώπους για να τους έχετε διά βίου υποτελείς σας.

Τα σχόλια που ακολούθησαν την τοποθέτηση του κ. Ζωίδη και τη «λογική» που πρόβαλε έλεγαν: «Με αυτούς τους σκοπούς θα λειτουργήσει το κοινωνικό παντοπωλείο που ετοιμάζει ο Διακομιχάλης; Για να εξαγοράζει ψήφους με τα μακαρόνια και αυτά χωρίς να είναι δικά του ή της παράταξης του;»

Και το άλλο σχόλιο: «Γι’ αυτό θέλει να βάλει μπροστά στον ΟΚΑΝΑ, που θα δίνει δωρεάν υποκατάστατα των ναρκωτικών στα εξαρτημένα άτομα;»

Κατά τη δική μας εκτίμηση Το δημ. σ/λιο ήταν μια δημόσια ανάλυση των ευθυνών που φέρει ο κ. Διακομιχάλης για την εξαφάνιση της Χώρας.  Επίσης ακούστηκαν θλιβερές εκφράσεις και συμπεριφορές χαμηλού πολιτικού ήθους. Η Κάλυμνος είναι ισοπεδωμένη και πολύ δύσκολα θα σηκώσει κεφάλι, γιατί στο τέλος, μετά από όλα αυτά που είπε ο κ. Διακομιχάλης, βρέθηκαν 3-4 Χωριανοί που τον χειροκρότησαν ένθερμα και ξάφνιασαν τους υπόλοιπους του ακροατηρίου.

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Έκθεση εικόνων

6 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Τρικοίλης δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Τρικοίλης

  Βλάση, πράγματι σου λείπει η ενημέρωση. Θα εκπλαγείς όταν σου γνωρίσω τρία καλύμνικα "κουφά": 1) Η συγχώνευση της Χώρας με την Πόθια έγινε αντίθετα προς το νόμο, δόλια και ύπουλα. Γιατί ο νόμος, Βλάση, λέει καθαρά ότι: Α) τους υφιστάμενους οικισμούς (τους παλιούς δηλαδή, όπως είναι το Χωριό) δεν τους αγγίζουμε. Και όπως γνωρίζεις το Χωριό είναι οικισμός άνω των 10 αιώνων. Β) Οι οικισμοί που έχουν χαρακτηριστεί "Παραδοσιακοί" με απόφαση της πολιτείας (όπως έγινε και με το Χωριό), και αυτοί δε συγχνεύονται. Και όμως το Χωριό συγχωνεύτηκε αν και είναι παραδοσιακός. Δηλαδή, διπλή η παρανομία.
  2) Το Χωριό, ως παραδοσιακός οικισμός και, εννοείται, ως αυτοτελής οικισμός, έχει πάρει ίσαμε τώρα δύο μεγάλα προγράμματα, το ένα επί Διακομιχάλη, και έγιναν αναστηλώσεις στο Κάστρο Χώρας, και το άλλο επί Ρούσσου, και έγιναν αναπλάσεις στη Χώρα (πλακοστρώσεις κ.λπ.). Και κάτυι ωραίο: μέσα σ' αυτό το πρόγραμμα βολεύτηκε και η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου στο Χριστό της Ιερουσαλήμ, στα Πηγάδια.
  Τι θα γίνει από δω και πέρα; Αν δεν αποκατασταθεί το όνομα της Χώρας, επειδή θα θεωρείται σαν μια "γειτονιά" της Πόθιας δε θα δικαιούται τέτοιες και άλλες εξαιρέσεις. Σ' τα γράφω αυτά για να σου απαντήσω στο "α,β,γ," που ζητάς να μάθεις, και επειδή βλέπω ότι είσαι καλοπροαίρετος. Είναι και πολλά άλλα (όπως οι επιδοτήσεις μικρών επιχειρήσεων που εγιναν στο Χωριό, επειδή ήταν αυτοτελής οικισμός κ.λπ. κ.λπ.) τα οποία δεν ωφελεί σε τίποτα να τα αναφέρω. Το κακό έγινε.
  3) Άκου τώρα και το ωραίο: Ο Δήμος παραδέχτηκε δημοσίως ότι έγιναν "λάθη" στην Απογραφή και κακώς συγχωνεύτηκε το Χωριό με την Πόθια. Κατάλαβες, Βλάση, τι ακούμε και "κουφαινόμαστε"; Επομένως, τσάμπα επιχειρηματολογείς, τσάμπα προσπαθώ να σε πείσω ή να σε ενημερώσω. Στην αρχή ο δήμαρχος έλεγε αυτά που γράφεις, αλλά τώρα αναγκάστηκε να τα πάρει πίσω. Αναγνώρισε την ντρανταχτή παρανομία εις βάρος του Χωριού. Και δεν είναι μόνο αυτό. Τώρα κάνει και το σημαιοφόρο για την αποκατάσταση του ονόματος της Χώρας, καθώς, μέσω του δημ. συμβουλίου, συγκρότησε και διαπαραταξιακή επιτροπή (ύστερα από την πίεση των αντιπολιτεύσεων)που θα απαιτήσει από την πολιτεία(!!!) την αποκατάσταση του ονόματος της Χώρας και την αναγνώριση της ως αυτοτελούς οικισμού. Ειναι να τρελαίνεσαι...

 • Σύνδεσμος σχολίου Βλάσης Κάππος δημοσιεύθηκε από Βλάσης Κάππος

  1) Ναι Σακελλαρη αλλά μέχρι τώρα δεν άκουσα κανένα συγκκριμένο επιχείρημα, οτι το Χωριό θα χάσει το α, β, γ, προγραμμα, επιδότηση κ.λ.π. Περιμένω από σένα και τους καλυμνιους πολιτικούς ενημέρωση, αν είναι έτσι.
  2) η απλή λογική λέει ότι τέτοιες αποφάσεις πέρνονται βάσει κάποιας νομοθεσείας που στηρίζεται σε τεχνοκρατικά κριτήρια. Το ότι δεν έχει γίνει η κατάλληλη προετοιμασία δεν αλλάζει τη διάσταση του θέματος. Αλλωστε αποτελεί τον κανονα στην επέκταση οικισμών στην Ελλάδα. Πρώτα χτίζουμε τα σπίτια μας (αυθαίρετα, εκτός σχεδίου πόλεις,κ.λ.π) και μετά,έρχεται το κρατος και προσπαθεί να φτιαξει τις κατάλληλες υποδομές.
  Ετσι λοιπόν έγινε και η de facto συνένωση πόθιας-χώρας, τώρα ακολουθεί η de jure συνένωση.
  3) δεν ξέρω τι κάνουν τα παρδαλά κατσίκια, αλλά εγώ προσωπικά θα επικροτουσα τη δημιουργία μιας μητροπολιτικής Αθήνας σε ένα μεγάλο μέρος της Αττικής. όλες οι μεγαλουπόλεις τη Ευρώπης απορρόφησαν οικισμούς (μικρούς, μεγαλους ιστορικους και μη) κατά την επέκταση τους. Η Βιέννη στη οποία κατοικώ αποτελείται από 23 δημοτικά διαμερίσματα, η ιστορική Βιέννη δεν ειναι ούτε το 7% της επιφάνειας.
  Και όσον αφορά τη τελική σου επισήμανση για τον πολιτισμό και την ιστορία, θα συμφωνήσω μαζι σου για τη σημασία τους, μονο που αυτα τα στοιχεία δεν εξαρτούνται από το αν ένας οικισμός ειναι αυτοτελής η όχι. Μάλιστα μου φαινεται οτι η μέχρι τώρα προσέγγιση του θέματος μάλλον το αντίθετο έχει επιφέρει.....

 • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Τρικοίλης δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Τρικοίλης

  Βλάση, πρόσεξε καλύτερα το θέμα. Κάνεις βασικά λάθη. Δε θα γράψω πολλά, σου απαντώ μόνο σε μερικά σημεία: 1) Λες ότι με την ενοποίηση Πόθιας-Χώρας μπορεί να γεννηθούν ευκαιρίες. Ακριβώς το αντίθετο δημιουργείται, γιατί οι μικροί οικισμοί δικαιούνται περισσότερα σε οικονομικές ενισχύσεις και εντάξεις έργων. Πάρε παράδειγμα την περίπτωση του Πανόρμου, που σωστά επικαλείσαι: Μόλις τον "μεγάλωσαν" με μαϊμού-Απογραφή, οικισμός δέχτηκε πολύ βαρύ πλήγμα. Δε θα ανοίξει ούτε νέο καφενείο, ούτε σουβλατζίδικο.
  2) Η άποψη σου ότι η συγχώνευαη είναι τεχνοκρατικό θέμα δεν πατάει πουθενά. Κανένα τεχνοκρατικό πλάνο δε φαίνεται πουθενά, κανένα πρόγραμμα δεν υπάρχει, τίποτα απολύτως δεν κυκλοφορεί, που να λέει μάλιστα ότι τώρα με την υπαγωγή του Χωριού στην Πόθια όλα στρώνουν. Και να ούμε ότι πράξαμε μυαλωμένα και με "όραμα", αφού εξαφανίσαμε τον πρώτο οικισμό της Καλύμνου των Νεότερων Χρόνων, με ιστορία 1000 χρόνια. Δεν υπάρχει στην Κάλυμνο κανένας προγραμματισμός. Αερολογίες και μπουρδολογίες - "ξεκάρφωτα σανίδια, πάτα πάνω μη φοβάσαι", τέτοια βεβαιότητα! Η νομοθεσία ειναι τέτοια που ευνοεί εξαιρετικά τους μικορύς οικισμούς.
  3) Το παράδειγμα Αθήνας-Πειαρά που επικαλείσαι, δεν στηρίζει την αποψή σου υπέρ του ενιαίου οικισμου Πόθιας-Χώρας. Για σκέψου να λέγανε ότι όλο το λεκανοπέδιο Αττικής στο εξής θα ονομάζεται Αθήνα; Θα γελούσε και το παρδαλό κατσίκι.
  Κλείνοντας, Βλάση, πρέπει να σου πω ότι η Ιστορία ενός τόπου και ο πολιτισμός του είναι η ταυτότητα του, είναι η ύπαρξή του. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θυσιάζεται για κανένα τεχνοκρατικό σκοπό, που πιθανόν και να υπηρετεί αλλότρια συμφέροντα και όχι το συμφέρον της πατρίδας. Και, αν θέλεις, μ' αυτή την πολύ ισχυρή ιστορική ταυτότητα της Χώρας η Κάλυμνος έχει προοπτικές να αναπτύξει τουρισμό και να γίνει κέντρο παγκόσμιου ενδιαφέροντος. κ.α. Κάτι τέτοιο όμως απαιτεί πολιτικούς... και πολιτική.

 • Σύνδεσμος σχολίου Βλάσης Κάππος δημοσιεύθηκε από Βλάσης Κάππος

  Αγαπητέ Σακελλάρη, αγαπητοί αναγνώστες της Αργώ,
  με μεγάλη απορία διαβάζω τα διάφορα σχόλια για το θέμα της ένταξης της Χώρας στη πόλη της Πόθιας στην απογραφή του 2011.
  Από ότι κατάλαβα δεν υπάρχει καμία πρακτική και ουσιαστική ζημιά για το νησί και τον δήμο (εκτώς αν παράβλεψα κάτι), απλά αποτυπώνεται η σύγχρονη πραγματικότητα της πόλης της Καλύμνου. Ίσως σε αυτή την ενοποίηση να κρύβονται και ευκαιρίες. Το θέμα είναι καθαρά τεχνοκρατικό και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί.
  Το επιχείρημα της "ιστορικότητας" είναι άτοπο. Η ιστορία της Χώρας δεν καταργείται ούτε μειώνεται αν σταματήσει να αποτελεί αυτόνομο συνοικισμό.
  Δηλαδή εάν η Αθήνα γίνει μητροπολιτικός δήμος ο Πειραιάς θα χάσει την ιστορία του;
  Τα ουσιαστικά προβλήματα της Ελλάδας και της Καλύμνου ιδιαίτερα ειναι αλλού. Είναι κρίμας να αναλώνεται τόση ενέργεια για αυτό το θέμα. Ιδιαίτερα όταν το αποτέλεσμα είναι να συγκρίνονται απαραίτητα φάρμακα (ΟΚΑΝΑ) για αρρώστους καλύμνιους (ποθιανούς και χωριανούς) με μακαρόνια...
  Στα ψιλά περνάει π.χ μια πολύ πιο ουσιαστική αλλαγή που φέρνει η απογραφή. Η υψηλότερη ασφάλιση που θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν οι μικροεπιχειρηματίες του Πανόρμου, όπως το παρουσιάζει στο άρθρο σου Σακελλάρη, ο Μανώλης Μουσελής. Αυτή είναι πραγματική ζημιά για το νησί!

 • Σύνδεσμος σχολίου Φανή Κουτούζη δημοσιεύθηκε από Φανή Κουτούζη

  Το θλιβερό αυτό γεγονός, το οποίο ,απ'ότι διαβάζω και ακόυω ,δεν έχει διαλευκανθεί πλήρως στις πιο καίριες λεπτομέρειές του ούτε μετά από το δημ.συμβούλιο των πέντε και... ωρών,έχει και πτυχή αισιόδοξη!Είναι "το παράπλευρο κέρδος" του ας το πόυμε έτσι. Γιατί κέρδος είναι για την κοινωνία η κινητοποίηση και νέων ανθρώπων όπως ο κ.Τσουκαλάς,ο οποίος έχει όλες τις προϋποθέσεις να είναι πρωταγωνιστής στον κοινωνικό διάλογο και τον αγώνα για το συγκεκριμένο πρόβλημα. Με ήθος και βαθύ συναίσθημα τοποθετήθηκε από την αρχή και εντέλει κρίνει το "κλίμα" του δημ.συμβουλίου ,το οποίο δημιούργηκε με ευθύνη της πλειοψηφούσας παράταξης και κατά τη γνώμη μου επιβάρυνε ακόμη παραπάνω τη θέση των υπευθύνων γι'αυτό που συνέβη . Προσωπικά, συμφωνώ με το ¨κρίμα" του κειμένου του και παρακαλώ τον κ.Τσουκαλά να δίνει το παρόν του,όποτε έχει κάτι να μας πει,με τη βεβαιότητα ότι η φωνή του μας χρειάζεται.

 • Σύνδεσμος σχολίου ΘΕΟΦΙΛΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ δημοσιεύθηκε από ΘΕΟΦΙΛΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ

  Αγαπητέ Σακελλάρη,
  εύστοχη η ανάλυση σου για το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο. Ούτε η σπουδαιότητα του θέματος, ούτε η σοβαρότητα των καταγγελιών που ακούστηκαν από τις δύο αντιπολιτεύσεις, ούτε και η ιστορικότητα του γεγονότος, δε στάθηκαν αρκετές για να κρατήσουν τον πολιτικό λόγο της πλειοψηφίας σε ένα κάποιο επίπεδο...Κρίμα και πάλι κρίμα! Ίσως στην περίσταση αυτή να ταίριαζε η παραφθορά του αρχαίου ρητού: Έξεστιν Καλυμνίοις ασχημονείν...Ας ελπίσουμε το πολιτικό ολίσθημα του κ. Δημάρχου να μην το πληρώσουμε τελικά όλοι εμείς οι Χωριανοί. Αυτό που προέχει είναι η συστράτευση για την ανατροπή του "λάθους". Εν τέλει, η Ιστορία -ας είναι όλοι βέβαιοι-θα αποδώσει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.
  Φιλικά
  Θεοφίλης Τσουκαλάς

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version