Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η 7η Μαρτίου με εθνική περηφάνια και συγκίνηση Κύριο

Η εθνική επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με τη Μητέρα Ελλάδα (1947)

γιορτάστηκε φέτος μέσα σε κλίμα εθνικής συγκίνησης και υψηλού πατριωτικού συναισθήματος.

Η παρουσία αγήματος δέκα ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, στην επίσημη Δοξολογία και στην παρέλαση, σε συνδυασμό με την επιβλητική παρουσία και των εφέδρων στρατιωτών της Καλύμνου αλλά και βρακοφόρων Μακεδονικού Συλλόγου της Θεσσαλονίκης, λάμπρυναν τη μαθητική παρέλαση των σχολείων και των σωματείων του νησιού.

Στις 10:30΄, στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού τελέστηκε η καθιερωμένη Δοξολογία στην οποία χοροστάτησε ο Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος, αιδεσιμολ/τος /τος  κ. Αμφιλόχιος Σακαλέρος με ακολουθία ιερέων.

Παρέστησαν ο υφυπ. Τουρισμού κ. Μ. Κόνσολας ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο έπαρχος Καλύμνου κ. Μ. Μουσελλής, ο δήμαρχος κ. Δ. Διακομιχάλης, ο βουλευτής Δωδεκανήσου (ΝΔ) κ. Ιω. Παππάς, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, ο διοικητής του Συντάγματος Εθνοφυλακής συνοδευόμενος από αξιωματικούς της μονάδας, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και του Λιμενικού και πλήθος κόσμου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η δασκάλα κα. Χρ. Παπουτσή.

Μετά τη Δοξολογία ακολούθησε η παρέλαση μαθητών, σωματείων, στην κεντρική παραλιακή λεωφόρο, προ της εξέδρας των επισήμων, υπό τους ρυθμούς των εμβατηρίων της Δημ. Φιλαρμονικής Καλύμνου. Πολύ εντυπωσιακή ήταν διέλευση των ευζώνων με τον αργό τους βηματισμό, όπως όταν πηγαίνουν στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στην Πλατεία Συντάγματος, και όταν αποχωρούν.

Αξίζει να τονιστεί ότι τη στιγμή της διέλευσης των ευζώνων πάνω από το χώρο της παρέλασης πέρασαν, σε χαμηλή πτήση ένα δίδυμο μαχητικών αεροπλάνων F16, κορυφώνοντας έτσι την πατριωτική συγκίνηση και περηφάνια του λαού. Τα αεροπλάνα έρχονταν από τη μεριά της Κω, διέσχιζαν τον ουρανό της Πόθιας και του Πανόρμου. Ήταν ο χαιρετισμός που επανέλαβαν για τρεις φορές.

Στο τέλος της παρέλασης πολίτες φωτογράφιζαν το άγημα των ευζώνων που είχε στηθεί στην πλατεία μπροστά από το Επαρχείο.

Η φετινή παρέλαση της 7ης Μαρτίου διεξήχθη μέσα σε κλίμα εθνικής περηφάνιας και συγκίνησης, χάρη στην εντυπωσιακή συμμετοχή των ευζώνων, το «παρών» της πολεμικής αεροπορίας μας αλλά και την επιβλητική εμφάνιση των εφέδρων της Καλύμνου. 

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Έκθεση εικόνων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version