Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μνημόσυνο για τη μαύρη επέτειο των Ιμίων του 1996 Κύριο

Εις μνήμη των αδικοχαμένων αξιωματικών του στρατού: Χριστοδούλου Καραθανάση,

Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού, που έπεσαν στη θάλασσα των Ιμίων την 31η Ιαν. 1996, ο Δήμος Καλυμνίων τέλεσε ιερό μνημόσυνο, στον ι.ν. Αγ. Νικολάου, την Κυριακή 2/2/2020, στις 11:30΄.

Στο Τρισάγιο, εντός του ναού, χοροστάτησε ο μητροπολίτης κ. Παΐσιος συμπαραστατούμενος από ακολουθία ιερέων και τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο δ/ντής του 2ου Δημ. Σχολείου Πόθιας, κ. Ιω. Θεοφιλίδης.

Παρέστησαν ο βουλευτής Δωδεκανήσου (ΝΔ) κ. Β. Υψηλάντης και περιφερειακοί κομματικοί αξιωματούχοι της ΝΔ, ο δήμαρχος κ. Δ. Διακομιχάλης συνοδευόμενος από στελέχη της δημ. Αρχής και δημ. σ/λους, ο έπαρχος κ. Εμμ. Μουσελλής, ο κ. Ηλ. Ράπτης-αρχιπλ. Π.Ν. κυβερνήτης του Κ/Φ (που ελλιμενιζόταν στην Κάλυμνο), και οι κ.κ. αξιωματικοί:  Εμμ. Θεοδώρου-ταξίαρχος 80 ΑΔΤΕ, Μ. Μιχαλέτος - αντ/ρχης, Μ. Πουγούνιας - αντ/ρχης (Καλύμνιος), Κ. Δημόπουλος, αντ/ρχης, Ιω. Καρδαράς-Δ/τής Ναυτ. Σταθμού Κω, ο κ. Ιω. Καρατζιούνης Λιμενάρχης Καλύμνου, ο κ. Θ. Τσαγκάρης - πλωτάρχης Λ.Σ., δ/της Ακαδημίας Ε.Ν., Κ. Δάσκαλος υπαστυνόμος Α΄ και πολίτες.

Μετά το μνημόσυνο η πομπή του ιερού κλήρου, μαζί με τα πολιτικά πρόσωπα  και τους αξιωματικούς, κατέβηκαν στο Ηρώο με τους ανδριάντες και τις προτομές των πεσόντων αξιωματικών, όπου ήταν παρατεταγμένο στρατιωτικό απόσπασμα για απόδοση τιμών, υπό τους ήχους της Δημ. Φιλαρμονικής Καλύμνου, ευλογήθηκαν τα κόλλυβα και έγινε κατάθεση στεφάνων.      

 Μετά το πέρας αυτής της εκδήλωσης μνήμης για τη μαύρη επέτειο και τιμής για τους ήρωες που έπεσαν στην εκπλήρωση του εθνικού καθήκοντος, παρατέθηκε μικρή δεξίωση στην αίθουσα μνημοσύνων του ιερού ναού.   

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version