Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ορκίστηκε η νέα δημοτική Αρχή της συνεργασίας των τριών Κύριο

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Καλυμνίων κ. Δ. Διακομιχάλης και οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι,

 έδωσαν τον καθιερωμένο όρκο για την ανάληψη εξουσίας ενώπιον του μητροπολίτη κ. Παϊσίου, συμπαραστατουμένου από τους ιερείς αιδ. Ν. Καζαβούλη, Σ. Μουζουράκη και το διάκονο Ι. Τρικοίλη.

Η τελετή της ορκωμοσίας έγινε, το απόγευμα της Τετάρτης 28/9/2019, στο ανοικτό θέατρο Χώρας με την παρουσία μεγάλου πλήθους δημοτών. Τιμητική για τη νέα δημοτική Αρχή ήταν και η παρουσία του βουλευτή (ΝΔ) κ. Β. Υψηλάντη, του νέου επάρχου Καλύμνου κ. Μ. Μουσελλή, αξιωματικών του στρατού, του πρώην δημάρχου κ. Γ. Ρούσσου, των καθηγητών ιατρικής του παν/μίου Αθηνών αδελφών Θεμ. και Σακ. Καρπάθιου κ.α.

Ο τελετάρχης της βραδιάς κ. Γ. Μαρτίνος, πρώτο κάλεσε στο βήμα το βουλευτή κ. Υψηλάντη, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό υποσχόμενος βοήθεια και συμπαράσταση στη νέα Δημαρχία. Ακολούθησε  ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Γ. Γαλουζής, ο οποίος προβαίνοντας σε επιγραμματικό απολογισμό της θητείας του, χαρακτήρισε τη δημαρχία του «δημαρχία των μεγάλων επιλογών», με πρώτη αυτή της ίδρυσης της Ακαδημίας Εμπ. Ναυτικού, αλλά και της εξομάλυνσης των οικονομικών του Δήμου.

Ο κ. Διακομιχάλης έκλεισε τον κύκλο των ομιλητών υποσχόμενος ενότητα, συνεργασία και σύμπνοια, αλλά και αυστηρότητα προς τους παρανομούντες δημότες.  Σημαντική ήταν η επίσημη ανακοίνωσή του ότι μαζί του συνεργάζονται οι παρατάξεις των κ. Γ. Γαλουζή στην οποία παραχώρησε τη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ και η παράταξη του κ. Μ. Μπούκη (στον οποίο λέγεται ότι θα δώσει τη διεύθυνση του Δημ. Λιμενικού Ταμείου).

Μένουν ακόμη πολλές αδιάθετες θέσεις (έμμισθες – η ουσία της εξουσίας): 1 αντιδήμαρχος, πρόεδρος στην ΑΝΕΚ, ειδικοί συνεργάτες κ.α. Ο πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου θα εκλεγεί από το σώμα, αλλά, επειδή πάντα υπερισχύει η πρόταση της πλειοψηφίας, αναμένεται ότι θα καθίσει στην έδρα του προέδρου ο κ. Ν. Γαβαλάς.

Με αυτές τις συνεργασίες που «έδεσε» ο κ. Διακομιχάλης, διαθέτει στο δημοτικό συμβούλιο,προς το παρόν,  πλειοψηφία 15 δημ. σ/λων  (Διακομιχάλης 6 δ.σ. + Γαλουζής 6 δ.σ. + Μπούκης 3 δ.σ.).

Ωστόσο κάλεσε από του βήματος του χαιρετισμού του και τις άλλες τρεις παρατάξεις, των κ. Γ. Μαστροκούκου (6 δ.σ.), Γ. Μαύρου (5 δ.σ.) και Σ. Χούλη (1 δ.σ.) να προσέλθουν στο τραπέζι της συνεργασίας για το καλό της Καλύμνου.

Μετά την τελετή της ορκωμοσίας ακολούθησε δεξίωση του κ. δημάρχου και ψυχαγωγικό πρόγραμμα από το κ. Ν. Μαμάκα και την Ιω. Μελά με Καλύμνικα τραγούδια και τραγούδια της Ιωάννας.

Σχολιασμός

Η συνεργασία αυτή των τριών παρατάξεων προέκυψε ύστερα από «επίπονες» διαβουλεύσεις και διαπραγματεύσεις, οι οποίες άρχισαν αμέσως μετά τις εκλογές του Μαΐου και έφτασαν μέχρι τις παραμονές της ορκωμοσίας.

Αν η συνεργασία αυτή είναι ειλικρινής, είναι κάτι που μέλλει να αποδειχθεί στην πράξη, κατά την άσκηση της εξουσίας και το «δέσιμο» των συνεργαζόμενων με το κ. Διακομιχάλη.

Επισήμανση: Η πρώτη φορά συγκυβέρνηση δημοτικών παρατάξεων στην Κάλυμνο, έγινε βέβαια λόγω του εκλογικού αποτελέσματος της απλής αναλογικής. Είναι οπωσδήποτε για το καλό της Καλύμνου.  

Υπάρχει όμως και η άλλη όψη του πράγματος: οι συνεργαζόμενες παρατάξεις δεν μπορούν στο εξής να λογίζονται ούτε και να συμπεριφέρονται ως συμμέτοχοι της εξουσίας και ταυτόχρονα ως αντιπολιτεύσεις.Θα είναι τραγελαφικό οι συνεργαζόμενοι να παίρνουν αποστάσεις από τις επιλογές του κ. Διακομιχάλη. Αντίθετα μάλιστα, θα είναι υποχρεωμένοι να επιχειρηματολογούν θετικά και να συν-αγωνίζονται.

Οι συνεργαζόμενοι, όσο λειτουργούν οι νόμοι της λογικής, από τη στιγμή που πατάνε το κατώφλι της συνεργασίας, εκχωρούν την ανεξαρτησία τους και καταπαύουν κάθε αντιπολιτευτική ορμή. Και είναι βέβαιο ότι αυτό τελικά θα γίνει.

Ο κ. Διακομιχάλης ελέγχει πλήρως την κατάσταση και διευθύνει τις εξελίξεις με δεξιότητα.

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Έκθεση εικόνων

View the embedded image gallery online at:
http://www.argokalymnos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=3194:%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD&Itemid=337#sigProGalleriac972233ded

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version