Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δημοτική Μουσική και Παράδοση από το Λ. Λιάβα Κύριο

Ο μουσικολόγος  κ. Λάμπρος Λιάβας, καθηγητής παν/μίου Αθηνών

στην Εθνομουσικολογία πραγματοποιεί στα νησιά μας σεμινάρια  για την ελληνική δημοτική μουσική και τη παράδοση. Στα πλαίσια της περιοδείας τους αυτής και σε συνεργασία με το Λύκειο Ελληνίδων Καλύμνου (ΛΕΚ) πραγματοποίησε ομιλία στο Αναγνωστήριο, την Κυριακή το απόγευμα, 21ης/10/18.  

Η ομιλία του είχε δύο άξονες: «Εισαγωγή στην Ελληνική Δημοτική Μουσική» και «Εισαγωγή στην Ελληνική στην Ελληνική Αστική Λαϊκή Μουσική. Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνονταν τιμητικές βραβεύσεις και με εισήγηση του ΛΕΚ έλαβαν αναμνηστικά διπλώματα οι ακόλουθοι, εν ζωή, τραγουδιστές, οργανοπαίκτες  και δημιουργοί στο χώρο της τοπικής μουσικής παράδοσης: 1) Βαζανέλλης Αντώνης,  2) Μακαρούνα Κατερίνα, 3) Μπαϊράμης Κυριάκος, 4) Νυστάζος Γιάννης, 5) Πιζάνιας Μανόλης, 6) Αναγνωστήριο «Αι Μούσαι», 7) Χατζηθεοδώρου Γιώργος, και 8) Λύκειο Ελληνίδων Καλύμνου. Η πρόεδρος του ΛΕΚ κ. Καλλιόπη Ι. Μαύρου προσέφερε στον κ. Λιάβας αναμνηστικό μετάλλιο ευχαριστίας.

Οι παραδοσιακοί τραγουδιστές Βαζανέλλης, Πιζάνιας και Μπαϊράμης για τα ευχαριστήριά τους τραγούδησαν από ένα τοπικό τραγούδι.

Ο κ. Λιάβας στην Κάλυμνο ήρθε προερχόμενος από Κω και μετά την Κάλυμνο συνεχίζει σε Λέρο και Πάτμο.  

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version