Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Τον Οκτώβρη αρχίζει η λειτουργία της Σχολής Ε.Ν. Κύριο

Η Σχολή Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου βρίσκεται πολύ κοντά στην έναρξη

λειτουργίας της. Παρά τις καθυστερήσεις, θεωρείται βέβαιο ότι μες στον Οκτώβρη θα γίνουν τα εγκαίνια και αμέσως θα ακολουθήσει η λειτουργία της Σχολής.

Οι σπουδαστές του 1ου έτους θα είναι οι επιλαχόντες των πανελληνίων εξετάσεων και των άλλων ετών θα είναι από μετεγγραφές σπουδαστών άλλων Σχολών ΕΝ.

Προς το παρόν η εικόνα που δίνει το κτήριο της σχολής (πρώην Βουβάλειο 1ου Δημ. Σχολείο - φωτο 10/9/18)  στην πρώτη ματιά δεν πείθει.  Όμως, ο εργολάβος των ελαιοχρωματισμών, κ. Μιχάλης Πασχάλης (φωτο), όπως μας είπε οι ελαιοχρωματισμοί τελειώνουν  σε μια βδομάδα.  Ώς το τέλος του Σεπτέμβρη το κτήριο θα είναι εξολοκλήρου έτοιμο.

Οι Η/Υ είναι ήδη αγορασμένοι και περιμένουν το πέρας των κτηριακών εργασιών, για να αποσταλούν στην Κάλυμνο και να εγκατασταθούν στις αίθουσες και τα γραφεία της Σχολής. Πρόκειται για δωρεά της ναυτιλιακής εταιρίας TMS TANKERS LTD, ιδιοκτησίας Γιώργου Οικονόμου.  

Την καλή τους διάθεση και πρόθεση να προσφέρουν εξοπλισμό εκδήλωσαν και άλλοι δωρητές, των οποίων τα ονόματα καθώς και οι δωρεές τους θα ανακοινωθούν προσεχώς.  Υπάρχει λοιπόν η ορατή ελπίδα ότι σύντομα θα αποκτήσει τη στέγη της η νεοσύστατη Σχολή ΕΝ Καλύμνου.

Η Σχολή θα είναι για πλοιάρχους και σύμφωνα με πληροφορίες  Διοικητής της Σχολής θα είναι ο Λιμενάρχης Καλύμνου κ. Τσαγκάρης. Για τη θέση του Διευθυντή κυκλοφορεί στα λύκεια του νησιού το όνομα του αντιδημάρχου κ. Τηλιακού. Και οι δύο δεν θα αποσπαστούν από τις θέσεις στις οποίες υπηρετούν, αλλά θα εκτελούν παράλληλα καθήκοντα. Τέλος, το δε διδακτικό προσωπικό θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, για φέτος έκτακτοι  και ωρομίσθιοι.

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version