Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η παράδοση στον Αγ. Παντελεήμονα Βουκολιάς

Η πρώτη μεγάλη πανήγυρη του Καλοκαιριού στην Κάλυμνο είναι πάντα αυτή του

Αγ. Παντελεήμονα στη Βουκολιά του Πανόρμου.

Αυτή την ημέρα, 27/7, οι απανταχού Καλύμνιοι προσπαθούν να μην τη χάσουν. Και φέτος όλη η Κάλυμνος ανέβηκε για προσκύνημα στην ιστορική αυτή μονή του νησιού. Πρόσωπα που είχες καιρό ή και χρόνια να τα δεις, τα έβλεπες στις κλιμακωτές αυλές του μοναστηριού να παρακολουθούν με κατάνυξη τον εσπερινό, ή στην ανάβαση προς την ιερά μονή.

Ο αρχιερατικός εσπερινός τελέστηκε, όπως κάθε χρόνο, στο υπαίθριο (που κτίστηκε κατά την ανάπλαση του ιερού χώρου, από τον προηγούμενο μητροπολίτη, τον μακαριστό Νεκτάριο) και λάμπρυναν την ιερή τελετή ο μητροπολίτης κ. Παΐσιος συμπαραστατούμενος από την πλειοψηφία του ιερού κλήρου του νησιού. Παρούσες και οι τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, παρόντες και οι βουλευτές κ.κ. Νότης Μαριάς – ευρωβουλευτής και Μάνος Κόνσολας – ΝΔ.

Στην Κάλυμνο πανηγύρισαν, επίσης, οι εκκλησίες του Αγ. Παντελεήμονα στο Βαθύ (και εκείνο το ναΰδριο, όπως και του Πανόρμου, ήταν έργο των καλογέρων της ιστορικής μονής Αγ. Παντελεήμονος Τήλου) και το νεόκτιστο εκκλησάκι του Άργους.

Ωστόσο η καλυμνιακή παράδοση πανηγύρεων, αιώνες τώρα, έχει στην κορυφή την ι. μονή Αγ. Παντελεήμονος Πανόρμου.   

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version