Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Κάλυμνος τίμησε τη μνήμη του Αγ. Νικολάου Κύριο

Το δριμύ ψύχος δεν εμπόδισε τους Καλύμνιους να γιορτάσουνε με ιερό ζήλο και

εκκλησιαστική κατάνυξη τη μνήμη του Αγίου Νικολάου, πολιούχου του νησιού, προστάτη των σφουγγαράδων και όλων θαλασσινών.

Κέντρο αναφοράς της ημέρας ήταν ο περικαλλής ιερός ναός του Αγίου Νικολάου, το αρχιτεκτονικό κόσμημα του νησιού στην Πόθια. Στον πανηγυρικό  Εσπερινό καθώς και , στον Όρθρο και τη Θ. Λειτουργία, την επομένη, χοροστάτησε ο μητροπολίτης κ. Παΐσιος συμπαραστατουμένου από εφημερίους όλου του νησιού, ενώ  παρέστησαν και  εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Το πρωί, στις 11π.μ., μετά το πέρας της πανηγυρικής Θ. Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε, κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου, σύμφωνα με το θεσμικό τελετουργικό, η λιτάνευση των τιμών λειψάνων και της σεπτής εικόνας του Αγ. Νικολάου, την οποία έφεραν άνδρες του Λιμενικού Σώματος. Προηγούνταν τμήματα μαθητών, προσκόπων, η Φιλαρμονική, και ακολουθούσε η ιερατική πομπή με επικεφαλής το μητροπολίτη και ακολουθούσε το πλήθος των πιστών. Η λιτάνευση ξεκίνησε από το Λιμεναρχείο και έφτασε ίσαμε την πλατεία Δημαρχείου όπου ο μητροπολίτης τέλεσε αρτοκλασία υπέρ υγείας των θαλασσινών.

Η λιτάνευση ολοκληρώθηκε με τη συντεταγμένη επιστροφή της πομπής στην πλατεία Λιμεναρχείου και τον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου.  

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Έκθεση εικόνων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version