Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Μόλις άρχισαν τα μαθήματα… έκλεισαν το σχολείο Κύριο

Μόλις άνοιξαν τα σχολεία, αρχή του Σεπτέμβρη, ξύπνησαν από την καλοκαιρινή ραστώνη όλοι οι υπεύθυνοι για τις επισκευαστικές εργασίες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόθιας Καλύμνου, το ιστορικό «Παρθεναγωγείο».  

Αλλά και πάλι δεν βιάζονταν. Έφυγε ήρεμο το πρώτο 10ήμερο με ανοικτό… το σχολείο και μόλις άρχισαν τα μαθήματα, 11 του Σεπτ., ανέβηκε… ο πυρετός. Το έκλεισαν για τις εργασίες

*

Δύο σοβαρές παρεμβάσεις είχαν προγραμματιστεί και δρομολογηθεί για το συγκεκριμένο σχολείο, (1) επισκευή της στέγης – που έσταζε το χειμώνα, και (2) ελαιοχρωματισμοί μέσα κι έξω. Τίποτα δεν έγινε μες στο καλοκαίρι. Ενώ έπρεπε μόλις έκλεισαν τα σχολεία να έπιαναν δουλειά τα συνεργεία στη στέγη και στα βαψίματα, «αγρόν ηγόρασαν» οι πάντες…

Ο εργολάβος που πήρε το έργο των μονωτικών της στέγης - ο κ. Νικ. Κρούσκος – υπέγραψε σύμβαση στην οποία «δεσμεύεται» να τελειώσει το έργο τέλη Ιουλίου, αλλά έφυγε ο Ιούλιος, έφυγε κι ο Αύγουστος και μόλις το Σεπτέβρη τον ειδοποίησαν οι υπεύθυνοι ότι το έργο δεν τέλειωσε και το σχολείο δεν μπορεί να λειτουργήσει (!!!)

Έτσι, μόλις άρχισαν τα μαθήματα… έκλεισε το σχολείο για τις επισκευές (φωτο 13/9/17). Τι πιο αστείο!!! Θα συστεγαστεί, λένε, με άλλο σχολείο ως απογευματινό. Για πόσο; Άγνωστο. Θα δείξει…

Παρομοίως και οι ελαιοχρωματισμοί δεν στάθηκε δυνατό να αρχίσουν από τον Ιούλιο. Αρχές του Σεπτέμβρη που άνοιξε το σχολείο, εισέβαλαν τα συνεργεία ελαιοχρωματισμών. Και όταν άρχισαν τα μαθήματα, τα συνεργεία  απλώθηκαν  στις αίθουσες διδασκαλίας και στους διαδρόμους. Ένα απέραντο, αλλά ήρεμο…, εργοτάξιο.

*

Ποιοι ευθύνονται;

Διευθύντρια: Πέσαν όλοι επάνω της, μόλις ανακάλυψαν ότι δε γίνονται μαθήματα… Βρήκαν εξιλαστήριο θύμα. Μπορεί να φέρει ευθύνη η νεοεκλεγείσα προ ολίγων ημερών διευθύντρια, αλλά οι ευθύνες των άλλων είναι βαρύτερες. Των άλλων που έχουν την εκτελεστική εξουσία και την ευθύνη των έργων. Εννοούμε τους ακόλουθους:

Δήμος: Αν και είναι υπεύθυνος για τη συντήρηση και επισκευή των σχολικών μονάδων, δεν έκανε κανένα έλεγχο μες στον Αύγουστο (με τις τεχνικές της υπηρεσίες βέβαια), για να δει αν το συγκεκριμένο σχολείο (που πάνω στον κεντρικό δρόμο και δίπλα στο σταθμό ταξί, της Πόθιας, δηλαδή από εκεί που περνάνε καθημερινά όλες οι αρχές και εξουσίες αυτού του τόπου), το σχολείο το «στολισμένο» όλο το καλοκαίρι με τις σκαλωσιές, έχει πρόβλημα.

Αντιδήμαρχοι: Καθημερινά βλέπανε τις σκαλωσιές να στέκουν και συνεργεία να μην υπάρχουν, αλλά… δεν πέρασε απ’ το μυαλό τους το πρόβλημα. Ειδικά ο αντιδήμαρχος των έργων δεν έχει μεγαλύτερη ευθύνη;

Αντιπολιτεύσεις: Στο δημ. σ/λιο ελέγχουν – και πολύ καλά κάνουν – τη δημ. Αρχή, αλλά το Παρθεναγωγείο δεν… το είδαν.

Επαρχείο: Οι Καλύμνιοι περιφερειακοί-επαρχιακοί σύμβουλοι, που παρίστανται στους αγιασμούς των σχολείων (επί τη ενάρξει του νέου σχολικού έτους), ούτε και αυτοί δεν είδαν κανένα πρόβλημα.

Σύλλογος Γονέων-Κηδεμόνων: Έβλεπε να ξεκαλοκαιριάζουν οι σκαλωσιές στο σχολείο των παιδιών τους, αλλά δε ρώτησε αν… θα αρχίσουν τα μαθήματα στην ώρα τους και στο χώρο τους.

Συμπέρασμα: Γενική αφασία και γενικευμένη ασυνέπεια. Εκτός κι αν ο ένας σαμποτάρει τον άλλο και όλοι μαζί… την Κάλυμνο.  

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης   info@argokalymnos.gr

Έκθεση εικόνων

1 σχόλιο

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση