Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Αξιοθαύμαστο το έργο της Μουσ. Σχολής Καλοδούκα (8vd) Κύριο

Την πρώτη δημόσια παρουσία της δουλειάς του παρουσίασε ο νέος καθηγητής μουσικής

κ. Κώστας Π. Καλοδούκας, το βράδυ της Κυριακής 3/7/16, στο ανοικτό θέατρο Χώρας, και «βαθμολογήθηκε»  από το πολυπληθές κοινό του με «Άριστα».

Παιδιά και έφηβοι, από 9 έως 16 ετών, περί τους 50 εμφανίστηκαν για πρώτη φορά μπροστά σε κοινό ως οργανοπαίκτες, και ξεπέρασαν εντυπωσιακά το (φυσιολογικό) τρακ της πρώτης δημόσιας εμφάνισης, χαρίζοντας σε όσους είχαμε την τύχη να τους ακούσουμε, μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για την απόδοση τους. Ξεπέρασαν εντυπωσιακά το σύνηθες και προσδοκώμενο ανώτατο όριο απόδοσης που περιμένει κανείς να ακούσει  από οργανοπαίκτες τόσο μικρής ηλικίας, ειδικά του μπουζουκιού αλλά και της λύρας. 

Το κάθε παιδί χωριστά έδωσε τις εξετάσεις του στο δικό του μουσικό όργανο: μπουζούκι, λύρα, κιθάρα, λαούτο, πιάνο, αλλά και στο τραγούδι, και όλα μαζί κάλυψαν  ένα πλουσιότατο ρεπερτόριο από έντεχνα και λαϊκά τραγούδια αλλά και από γνωστά κομμάτια κλασικής μουσικής.  

Για την απόδοσή τους  ο κόσμος τα επιβράβευσε με ζωηρά χειροκροτήματα αλλά και ο καθηγητής τους, ο Κώστας Καλοδούκας,  πέρασε θριαμβικά τις δικές του πρώτες εξετάσεις. Γιατί με την απόδοση των παιδιών του, απέδειξε πρώτη φορά κι αυτός δημοσίως, ότι επιτελεί πολύ σοβαρό έργο, για δύο ουσιαστικούς λόγους, πρώτον, γιατί απέδειξε ότι βγάζει μουσικούς και αναδεικνύει ταλέντα, και δεύτερον, γιατί κρατάει κοντά στη μουσική μεγάλο αριθμό παιδιών και οικογενειών.  Με άλλα λόγια, η  επαγγελματική του προσφορά αποκτά διάσταση κοινωνική και πολιτιστική.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης παρουσίασε η κ. Ευδ. Λάππα, ενώ βοηθός του Κώστα Καλοδούκα, σε θέματα τεχνικής υποστήριξης,  ήταν ο πατέρας και δάσκαλός του στο μπουζούκι, ο Πέτρος Καλοδούκας, ο μεγάλος Καλύμνιος δεξιοτέχνης και δάσκαλος του μπουζουκιού, του οποίου η μουσική ταυτότητα και οι πινελιές ρυθμικής δεξιοτεχνίας του αποτυπώθηκαν στη τεχνοτροπία που εμφάνισαν τα νέα φιντάνια της Σχολής.

Το μέλλον της Μουσικής Σχολής Κ. Καλοδούκα προβλέπεται λαμπρό και η Κάλυμνος αποδεικνύεται για άλλη μια φορά αστείρευτη πηγή μουσικών ταλέντων.    

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version