Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Επιχειρηματική γέφυρα Καλύμνου – Ντάργουιν Κύριο

Ταξίδι πολυήμερης διαμονής στο Ντάργουιν, των 12.000 Καλυμνίων μεταναστών,

πραγματοποίησε πολυμελής αποστολή από την Κάλυμνο, ύστερα από πρόσκληση της εκεί Καλυμνιακής Αδελφότητας (διάβαζε Γιάννη Χαλίκου -.

Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε μες στο πρώτο 15ήμερο  Ιουνίου (4-16/6), σε δύο κύματα, πρώτο κύμα ο κ. δήμαρχος με τον ειδικό  συνεργάτη του κ. Μ. Τσουγκράνη, δεύτερο κύμα όλοι οι άλλοι.  

Η αποστολή αποτελούνταν:

  •      (Α) από πολιτικά πρόσωπα, (Ι) το δήμαρχο κ. Γ. Γαλουζή και δύο συνεργάτες του (Γ. Ψαρά - πρ. δημ. σ/λίου &  Μ. Τσουγκράνη - για διερμηνεία και γραμματειακή υποστήριξη),  (ΙΙ) τον επικεφαλής της αξ. αντ/τευσης κ. Γ. Μαστροκούκο, και (Β) από  4 δημοσιογράφους. Όλοι μετά συζύγων. 
  •     Στο ταξίδι αυτό  συμμετείχαν επίσης (Γ) ο Σύλλογος Αιμοδοτών Καλύμνου με την κ. Ελένη Βάλλα-Σταυροπούλου, (Δ) αντιπροσωπεία των ΑΜΕΑ Καλύμνου με τον Φ. Ολυμπίτη, και (Ε) η Ι. Μητρόπολη Καλύμνου (σωματείο ΤΑΒΙΘΑ) με τον ιερέα Γ. Μελά.  Τα τρία αυτά σωματεία είχαν το καθένα το δικό του πρόγραμμα  δράσης.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της δημαρχιακής  αντιπροσωπείας  (σύμφωνα με τα δ.τ. και τις φωτο που λάβαμε) περιείχε εθιμοτυπικές επαφές με πολιτειακούς παράγοντες του Ντάργουιν, που μια από αυτές κατέληξε και σε υπογραφή μνημονίου για τη διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας (!!). Οι επαφές σφραγίζονταν, κατά το σύνηθες, και με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων αλλά και με το «ασύνηθες:  την ιδιαίτερη προβολή της σημαίας της σημαίας της Καλύμνιου – που είχε φτιάξει ο πρ. δήμαρχος κ. Δ. Διακομιχάλης, για να δηλωθεί έτσι η συνέχεια των Δημαρχιών της Καλύμνου.  

Κεντρική εκδήλωση του προγράμματος φιλοξενίας ήταν η μεγάλη πολιτική εκδήλωση  των Καλυμνίων του Ντάργουιν (φαγητό, χορός, αναμνηστικές φωτογραφίες). 

Στις επαφές του ο κ. δήμαρχος με αυστραλιανούς πολιτικούς αξιωματούχους είχε διερμηνέα την καθηγήτρια των Αγγλικών  (1ου ΓΕΛ Καλύμνου) κ. Βιβή Γεωργοπούλου-Μαύρου, σύζυγο του δημ. σ/λου Γιώργου Μαύρου, επικεφαλής της ελ. αντ/τευσης, ο οποίος μήνες τώρα είναι εγκαταστημένος στο Ντάργουιν ως συνεργάτης του κ. Χαλίκου.

Τα αποτελέσματα του ταξιδιού

Το ταξίδι αυτό επιφανειακά έδινε την εντύπωση δωρεάν τουρισμού. Και βέβαια αυτό ίσχυε για την πλειοψηφία των ταξιδευτών, αφού δεν μπορούσε να ήταν κι αλλιώς.

Όσον αφορά όμως τα αποτελέσματα, εδώ υπάρχουν επίπεδα. Τα μεν τρία ως άνω προαναφερθέντα σωματεία είχαν εκ των προτέρων  εξασφαλισμένη της επιτυχία τους, καθότι τελούσαν και τελούν υπό την «αειθαλή» στήριξη του κ. Γιάννη Χαλίκου, ο οποίος τα ενισχύει με θαυμαστή γαλαντομία και εμπράγματο πατριωτισμό (π.χ. χρηματοδοτεί χωρίς όριο χρηματικού ποσού την Τράπεζα της Αγάπης της Ι. Μητρόπολης κ.α.).

Πέρα απ’ αυτά, τα ουσιαστικά αποτελέσματα αποτελούν το «αίνιγμα». Προβλήθηκαν τα παρελκόμενά τους και η επιφάνεια του πράγματος. Η ουσία μένει άγνωστη. Και θυμίζουμε ότι ο κ. δήμαρχος πήγε στο Ντάργουιν 4 μέρες(!) νωρίτερα από την όλη αποστολή - και, επίσης, επέστρεψε νωρίτερα από τους άλλους - εν ολίγοις, η πολιτική αντιπροσωπεία της Καλύμνου ήταν «και μαζί και (…) χώρια».   

Τα αποτελέσματα εκείνων των πρώτων επαφών δημάρχου-Χαλίκου  και τα συνεπόμενα (δηλ. οι μετά το ταξίδι συνακόλουθες συνέπειες που θα προκύψουν), περιέχουν όλη την ουσία της νέας πραγματικότητας που κτίστηκε στις σχέσεις του Δήμου της Καλύμνου με τον κ. Χαλίκο.  Κατά συνέπεια (πέρα από τους χορούς, τα τραπεζώματα και τις αναμνηστικές φωτογραφίες) τα ουσιαστικά αποτελέσματα οικοδομήθηκαν αλλού και σε άλλες στιγμές εργασίας. Έτσι, έχουμε να κάνουμε μια «κυοφορία» που απαιτεί το χρόνο της, για να φτάσει στον «τοκετό» - μέσα από πολιτικές «ασκήσεις φυσιολογικού τοκετού». Πάντως πιστεύουμε ότι θα είναι προς το συμφέρον της Καλύμνου. Ως τότε η επικοινωνιακή καμπάνια θα «παίζει».

Τώρα, το τι βγαίνει προς τα έξω είναι λογικό να είναι προϊόν  ενορχηστρωμένης υμνολογίας ποικίλης επικοινωνιακής ποιότητας – «φοριέται» πολύ  η «μόδα Χαλίκου».   

Το τι όμως έχει αποφασίσει ο Καλύμνιος μεγαλοεπιχειρηματίας του Ντάργουιν κ. Γ. Χαλίκος να κάνει στην Κάλυμνο και τι έχει συμφωνήσει με το δήμαρχο κ. Γ. Γαλουζή, είναι «αλλουνού παπά ευαγγέλιο.  Ωστόσο, μπορούμε να πούμε ότι έχει στηθεί «Επιχειρηματική γέφυρα  Καλύμνου –Χαλίκου».  Γρήγορα κάτι θα «διαρρεύσει» απ’ αυτούς που διαθέτουν «κανάλια διαρροών».   

***

Τα δελτία τύπου της αποστολής

Από την Αυστραλία, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, έφθασαν στην ΑΡΓΩ δελτία τύπου από τη γραμματεία του κ. δημάρχου, συνοδευόμενα φωτογραφικό υλικό, αλλά απουσιάζαμε και εμείς εκτός Καλύμνου - για ένα 15ήμερο. Τώρα τα δημοσιεύουμε όλα μαζί και το δ.τ. του κ. Ι. Μαστροκούκου εν Καλύμνω. Όλα, και προπάντων οι φωτογραφίες,  καθρεφτίζουν μια πολύ ενδιαφέρουσα εικόνα της «επιφάνειας».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ &

ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ντάργουιν  9/ 6 / 2016

Ηλ/κή Δ/νση :grafeioepikoinwnias@gmail.com

Τηλέφωνο       : 22430- 59141                                                                    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 9 Ιουνίου 2016, ο Δήμαρχος Καλυμνίων μαζί με την Καλυμνιακή αντιπροσωπεία, μετέβη στο γραφείο του Επίτιμου Γενικού Πρόξενου, κυρίου Ιωάννη Ανοικτομάτη, στο Προξενείο του Ντάργουιν. Εκεί, μετά τους θερμούς χαιρετισμούς και την ανταλλαγή δώρων, ακολούθησε μια σύντομη συζήτηση.

Στη συνέχεια, η Δήμαρχος του Ντάργουιν Κατρίνα Φονγκ Λιμ καλωσόρισε το κο Ιωάννη Γαλουζή και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής στο Δημοτικό Μέγαρο. Μετά από τους εθιμοτυπικούς χαιρετισμούς, ο Δήμαρχος Καλυμνίων, η Δήμαρχος Ντάργουιν, ο κος Ιωάννης Χαλίκος, πρόεδρος της Καλυμνιακής Αδελφότητας και ο κος Ιωάννης Ανοικτομάτης, Επίτιμος Γενικός Πρόξενος υπέγραψαν Σύμφωνο για το πρόγραμμα χορήγησης υποτροφιών Αγγλικής γλώσσας σε παιδιά της Καλύμνου, για 3 έτη. Κατόπιν, ανταλλάχθηκαν δώρα και ευχές.

Μετά το πέρας της επίσκεψης στο Δήμο του Ντάργουιν, παρατέθηκε γεύμα εκ μέρους της Δημάρχου και της Επιτροπής Αδελφοποίησης στο Ελληνικό εστιατόριο Yots. Σε αυτό παραβρέθηκε η Δήμαρχος του Ντάργουιν, ο κύριος Ιωάννης Ανοικτομάτης, ο κύριος Ιωάννης Χαλίκος, ο κύριος Αντώνης Μιαούδης (πρόεδρος της Επιτροπής Αδελφοποίησης) και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.  Ο Δήμαρχος Καλυμνίων απένειμε αναμνηστική πλακέτα και ευχαρίστησε τον κο Ιωάννη Χαλίκο για την συνεχή και πολύτιμη στήριξή του προς τους Καλυμνίους του νησιού μας και του Ντάργουιν. Επίσης, έδωσε αναμνηστικό στον κο Αντώνη Μιαούδη, ως ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς στα προγράμματα αδελφοποίησης Darwin – Κάλυμνος.

Από το Γραφείο Επικοινωνίας

***

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

Ντάργουιν  9/ 6 / 2016

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ &

ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ηλ/κή Δ/νση :grafeioepikoinwnias@gmail.com

Τηλέφωνο       : 22430- 59141                                                                    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 9 Ιουνίου 2016,  το απόγευμα, έλαβε μέρος η επίσημη εκδήλωση της κυβέρνησης της Β.Ε. της Αυστραλίας, στη Βουλή, για την παρουσίαση του Ελληνικού Γλεντιού. Σε αυτή παραβρέθηκε ο κύριος Ιωάννης Γαλουζής με την Καλυμνιακή αντιπροσωπεία, κυβερνητικά στελέχη του Ντάργουιν και πλήθος κόσμου, κυρίως Έλληνες και ειδικά Καλύμνιους. Στη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρξαν χαιρετισμοί από τον κύριο Νικόλα Πονήρη, πρόεδρο της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας και από υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης της Β.Ε. Ειδικά ο Chief Minister της Β.Ε. , κύριος Adam Giles, απηύθυνε  θερμό καλωσόρισμα προς το Δήμαρχο Καλυμνίων. Επίσης, παρουσιάστηκαν Ελληνικοί χοροί (εντύπωση προκάλεσε ο χορός του μηχανικού) από τοπικά χορευτικά συγκροτήματα.

Από το Γραφείο Επικοινωνίας

***

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ &

ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ντάργουιν  10/ 6 / 2016

Ηλ/κή Δ/νση :grafeioepikoinwnias@gmail.com

Τηλέφωνο       : 22430- 59141                                                                    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 10 Ιουνίου 2016, ο Δήμαρχος Καλυμνίων μαζί με την Καλυμνιακή αντιπροσωπεία, επισκέφθηκε τα γραφεία της αντιπολίτευσης (Territory Labor Party), της Β.Ε. της Αυστραλίας. Εκεί, τον υποδέχθηκαν υποψήφιοι βουλευτές, με τους οποίους έγινε ανταλλαγή δώρων και ακολούθησε μια εποικοδομητική συζήτηση.

Το ίδιο απόγευμα, η κυβέρνηση της Β.Ε. της Αυστραλίας παρέθεσε δείπνο προς τιμή της Καλυμνιακής Αντιπροσωπείας. Σε αυτό συμμετείχαν ο Υπουργός Εθνικοτήτων κύριος Peter Styles, η Δήμαρχος του Darwin κυρία Katrina Fong Lim, ο Επίτιμος Γενικός Πρόξενος κύριος Ιωάννης Ανοικτομάτης, οι επιχειρηματίες κύριος Χαλίκος Ιωάννης και κύριος Θεοφίλης Καλιδώνης και άλλοι παρευρισκόμενοι. Ο Δήμαρχος Καλυμνίων απένειμε αναμνηστικό δώρο στον κύριο Peter Styles, για την προσφορά του προς τον Ελληνισμό και τους Καλυμνίους του Darwin. Η βραδιά έκλεισε με πολύ κέφι και χορό.

Από το Γραφείο Επικοινωνίας

 

***

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ &

ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ντάργουιν  11/ 6 / 2016                     

Ηλ/κή Δ/νση :grafeioepikoinwnias@gmail.com

Τηλέφωνο       : 22430- 59141                                                                    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 11 Ιουνίου 2016, με την επίσημη έναρξη του “Greek Glenti”, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας, κύριος Νικόλαος Πονήρης, σαν συντονιστής της διοργάνωσης και πρώτος ομιλητής, καλωσόρισε την Καλυμνιακή Αντιπροσωπεία και κάλεσε στην εξέδρα το Δήμαρχο Καλυμνίων, κύριο Ιωάννη Γαλουζή. Ο Δήμαρχος, αφού απήυθυνε χαιρετισμό προς το μεγάλο πλήθος παρευρισκομένων, αντάλλαξε δώρα με τον Chief Minister της Β.Ε. της Αυστραλίας, κύριο Adam Giles. Ακολούθησαν επιδείξεις από χορευτικά συγκροτήματα και ζωντανή λαϊκή μουσική, μέχρι και την Κυριακή βράδυ, οπότε και τελείωσε η εκδήλωση.

*** Το “Greek Glenti” θεωρείται μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις για τον Ελληνισμό της Αυστραλίας. Λαμβάνει μέρος για 28 συνεχόμενα χρόνια και η συμμετοχή τα τελευταία έτη ξεπερνά τις 40.000. Σκοπός του είναι να φέρει σε επαφή Έλληνες και μη με την Ελληνική κουλτούρα, φαγητό, χορό και μουσική και να ενισχύσει τη λειτουργία των διάφορων Ελληνικών συλλόγων/σωματείων.

Από το Γραφείο Επικοινωνίας

***

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ &

ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ντάργουιν  14/ 6/ 2016                     

Ηλ/κή Δ/νση :grafeioepikoinwnias@gmail.com

Τηλέφωνο  : 22430- 59141                                                                    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 14 Ιουνίου 2016, ο Δήμαρχος Καλυμνίων, μετά από πρόσκληση του Κυβερνήτη της Β.Ε. της Αυστραλίας (Administrator of the Northern Territory), κύριου John Hardy, είχε συνάντηση μαζί του στην οικία του. Το γεγονός θεωρείται ιδιαίτερα τιμητικό καθώς ο Κυβερνήτης αποτελεί ανώτατο διοικητικό όργανο της περιοχής και δε συνηθίζεται να δέχεται επισκέψεις, πέρα από βασιλικά πρόσωπα, ανώτατους αξιωματούχους και κυβερνητικούς εκπρόσωπους.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και ο Επίτιμος Γενικός Πρόξενος, κύριος Ανοικτομάτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κύριος Ψαράς καθώς και η γυναίκα του Δημάρχου Καλυμνίων, κυρία Λογιωτάτου. Μετά από μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για φλέγοντα ζητήματα όπως το προσφυγικό, έγινε ξενάγηση στην οικία του Κυβερνήτη (όπου διαμένει και η Βασίλισσα της Αγγλίας όταν επισκέπτεται την περιοχή) και ανταλλαγή δώρων.

*** Ο Κυβερνήτης της Β.Ε. της Αυστραλίας αποτελεί θεσμικά εκπρόσωπο του Στέμματος με ιδιαίτερα σημαντικά καθήκοντα όπως το να ορίζει υπουργούς, να υπογράφει τους νόμους που προτείνονται από το νομοθετικό σώμα κλπ (ο ρόλος του είναι παρόμοιος με αυτό του Προέδρου της Δημοκρατίας)

Από το Γραφείο Επικοινωνίας

***

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

 ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ:ΜΑΣΤΡΟΚΟΥΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                        

ΚΑΛΥΜΝΟΣ 24/06/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Επικεφαλής και τα μέλη της Παράταξής μας, ευχαριστούν την Καλυμνιακή αδελφότητα του Darwin, καθώς και τον πρόεδρό της, κ. Χαλίκο Ιωάννη, για την άψογη φιλοξενία της αποστολής  του Δήμου μας, στο Darwin Αυστραλίας.

Η Καλυμνιακή Αδελφότητα και ο Πρόεδρός της, μας έδωσαν την ευκαιρία να συναντηθούμε με τους θεσμούς του Darwin και να συνομιλήσουμε πάνω σε θέματα που  αφορούν τους εκεί Καλύμνιους ,αλλά και  σε θέματα ζωτικής σημασίας που απασχολούν το νησί μας.

Η σχέση μας με τους  δωδεκάμισι χιλιάδες Συμπατριώτες μας του Darwin (12.500 κατ.), πρέπει να είναι ζεστή, αμφίδρομη και «διαδραστική.»

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version