Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Απονεμήθηκε μετάλλιο στο 5/42 ΣΕ «ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ»

Με την παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Ιω. Λαμπρόπουλου,

συνοδευόμενου από ανώτατους αξιωματικούς, πραγματοποιήθηκε τελετή στο στρατόπεδο του Δάμου «ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΠΙΖΑΝΙΑΣ», το μεσημέρι της  15/12/14, για την απονομή του μεταλλίου «Ταξιάρχη Αριστείου Ανδρείας, στην πολεμική σημαία του ιστορικού  5/42 Συντάγματος Ευζώνων «ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ», που έγραψε λαμπρές σελίδες ηρωισμού και αυτοθυσίας.

Η τελετή άρχισε με Τρισάγιο υπέρ των πεσόντων. Ακολούθησε η ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής και η απονομή του μεταλλίου, με όλο το τυπικό  που προβλέπει το στρατιωτικό πρωτόκολλο σε τέτοιες τελετές.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκε ο κ. υφυπουργός από το διοικητή του συντάγματος στην έκθεση οπλικών συστημάτων και στην έκθεση φωτογραφικού υλικού από την ιστορία του  5/42 ΣΕ.

Τέλος παρατέθηκε μικρή δεξίωση, κατά την οποία ο κ. Λαμπρόπουλος απηύθυνε εγκάρδιο χαιρετισμό και εθνικό  μήνυμα προς εχθρούς και φίλους, και έκλεισε η επίσημη αυτή τελετή με  ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων .

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version