Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Θέλεις να μεταναστεύσεις στην Αυστραλία; Πιστοποίηση

Αλλάζει το καθεστώς υποδοχής μεταναστών στην Αυστραλία.

  Τα πράγματα γίνονται πολύ πιο ζόρικα.

Πρώτα η πιστοποίηση τεχνίτη…

Ο τεχνίτης που θέλει να μεταναστεύσει στη φίλη αυτή χώρα, δεν αρκεί να βρει κάποιον εκεί επιχειρηματία που θα του κάνει στην πρόσκληση. Πρέπει, πρώτα πρώτα, να είναι τεχνίτης, όχι απλός εργάτης. Αλλά και ο  τεχνίτης (οικοδόμος, ηλεκτρολόγος, μηχανικός κ.λπ.)  πρέπει να είναι πιστοποιημένος . Να έχει επίσημο πιστοποιητικό από επίσημο εκπαιδευτικό ίδρυμα (κολέγιο, ινστιτούτο κ.τ.ο.), που επιβεβαιώνει την κατάρτισή του. 

Απορία: Να είνασι αυτή η ενημέρωση για την πιστοποίηση μια πλάγια δεύτερη ενημέρωση ότι εργάτες οι Αυστραλία δε δέχεται πια;  

Στο κεφάλαιο της πιστοποίησης τεχνιτών η Κάλυμνος δε φαίνεται να  έχει τα φόντα να ανταποκριθεί. Εκτός κι αν η κυβέρνηση του Ντάργουιν βάλει λίγο «νερό στο κρασί της».  Στην Κάλυμνο εκπαιδευτικό ίδρυμα που να έχει,  πρώτα και κύρια, το ίδιο «πιστοποιημένους» τεχνίτες και επιστήμονες που θα εκπαιδεύσουν και θα πιστοποιήσουν  τεχνίτες  όλων των κατηγοριών και ειδικοτήτων δύσκολα… θα βρεθούν. Όμως …, κάτι θα γίνει.  

Και κάτι συναφές:  Για τους νέους κάτω των 30 ετών οι διαδικασίες είναι πολύ πιο εύκολες απ’ ό,τι για τους άνω των 30 ετών.  Ευνόητο: Η Αυστραλία θέλει νιάτα και όχι μεσήλικες ή γερόντια. Νιάτα με γνώσεις και πιστοποιημένες ικανότητες και γνώσεις.

5μελές κλιμάκιο – Ναι από το δήμαρχο

Την αναγκαιότητα της πιστοποίησης εξέθεσε το κυβερνητικό κλιμάκιο που ήρθε στην Κάλυμνο στις 2/11/14 και την επομένη, 3/11, είχε την πρώτη δημόσια διαδικασία, στο Αναγνωστήριο για δημόσια και ανοικτή ενημέρωση του  κ. δημάρχου, των συνεργατών του και εκπροσώπων φορέων. Επικεφαλής της 5μελούς αποστολής ήταν κυβερνητικός βουλευτής του Ντάργουιν, οι τρεις κρατικοί τεχνοκράτες  και , ως ειδικός σύμβουλος, ο  Γενικός Πρόξενος  της Ελλάδας στη Β. Αυστραλία κ. Γ. Ανοιχτομάτης, φίλος της Καλύμνου και επίτιμος δημότης – κατάγεται από την Αστυπαλιά  και από μικρό παιδί βρέθηκε μετανάστης στο Ντάργουιν, την εποχή που οι Καλύμνιοι στην πόλη αυτή ήταν περί τους 40-50 και σήμερα, όπως είπε είναι 10.000.

Ο δήμαρχος Καλύμνου, κ. Γ. Γαλουζής, απάντησε στους επίσημους επισκέπτες εξ Αυστραλίας  ότι, αν και ο ίδιος θα ήθελε να επιστρέφουν  οι Καλύμνιοι στο νησί τους, συμφωνεί με την πρόταση-προϋπόθεση μετανάστευσης που έθεσαν και ο Δήμος θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια.

1955-2015

Με τη φιλική παρουσία του κ. Ανοιχτομάτη η κυβέρνηση του Ντάργουιν ανοίγει από το 2015 το νέο κεφάλαιο μετανάστευσης. Το 1955, που ξεκίνησε το μεγάλο κύμα «φυγής» προς την Αυστραλία (και επιβεβαιώθηκε η ρήση του «παλαιού» Κ. Καραμανλή  ότι «η μετανάστευσις είναι ευλογία»), η Κάλυμνος ωφελήθηκε τα μέγιστα.  Σήμερα όμως, 60 χρόνια μετά, στο «σωτήριο έτος» 2015 η Ελλάδα πασχίζει να διώξει τα παιδιά της σε Αυστραλίες,  Αμερικές κ.α., αλλά τις βάζουν τις «φωνές» ότι  πρέπει επιτέλους  να εκσυγχρονιστεί, να μάθει να πιστοποιεί τους τεχνίτες της.  

Στα υπόψη…

Στο εξής λοιπόν, όποιος θέλει  να μεταναστεύσει στην Αυστραλία πρέπει να ξέρει  τα εξής:

1)   Θα εξασφαλίσει  την πρόσκληση από ένα μόνιμο κάτοικο του Ντάργουιν,  εργολάβο/επιχειρηματία. Αυτός επί 2 χρόνια θα φέρει ευθύνη για την εκεί παρουσία του.  

2)   Μετά από 2 χρόνια μπορεί να γίνει «μόνιμος κάτοικος» και να φύγει από τη σκιά του «προστάτη» του.

3)   Όταν κλείσει  και πάλι 2 χρόνια (ως νόμιμος «μόνιμος κάτοικος»), μπορεί να υποβάλει τα χαρτιά του ώστε να γίνει «Αυστραλός  υπήκοος» - αφού περάσει από μια εύκολη  διαδικασία ενώπιον επιτροπής.  

Καθαρό-πεντακάθαρο το τοπίο. Το νέο στην υπόθεση είναι η μεγάλη «ανηφόρα» της πιστοποίησης.

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version