Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Regatta Bodrum cap 2014: 100 σκάφη στην Κάλυμνο

Η τουρκική REGATA BODRUM CUP 2014 ήρθε στην Κάλυμνο με 100 σκάφη

και «κατέλαβε» το λιμάνι της Πόθιας επί δύο ημέρες, 22 & 23/10.14. Οι Καλύμνιοι έμποροι έκλεισαν τα μαγαζιά τους την Τετάρτη απόγευμα(!), την πρώτη ημέρα υποδοχής.

Περί το μεσημέρι της 22/10/14 άρχισαν να καταπλέουν στο λιμάνι της Πόθιας τα τουρκικά σκάφη. Στην ολοκλήρωση του κατάπλου έφτασαν περίπου τα 100 σκάφη και έδεσαν στην προκυμαία από το Επαρχείο ίσαμε την Ιχθυόσκαλα. Πολλά δεν βρήκαν θέση και οι καπεταναίοι τους αναγκάστηκαν να δέσουν πάνω σε αδελφικά τους σκάφη.   

Το βράδυ της πρώτης ημέρας έγινε η εκδήλωση της υποδοχής. Το Δήμο εκπροσώπησε ο αντιδ/ρχος-αναπληρωτής δημάρχου κ. Μικές Ρήγας, ενώ επί της υποδοχής ήταν ο πρόεδρος του Δημ. Λιμεν. Ταμείου κ. Σακ. Τηλιακός. Μετά τους σύντομους χαιρετισμούς έγιναν ανταλλαγές αναμνηστικών δώρων, ενώ την εκδήλωση μουσικά ο μουσικός κ. Ν. Μαμάκας με το πιάνο του και η τραγουδίστρια κ. Ιω. Μελά, καθηγήτρια μουσικής.

Την επομένη το πρωί ο κ. Μ. Ρήγας ανέβηκε στο σκάφος «Σμύρνη» (φωτο), που κέρδισε τη διαδρομή Bodrum-Κάλυμνος, και έδωσε αναμνηστικό δώρο στον καπετάνιο του πλοίου και συντρόφευσε το πλήρωμα για αρκετή ώρα.   

Όλο το πρωινό οι Τούρκοι κυκλοφορούσαν στην παραλιακή και πηγαινοέρχονταν από τα καταστήματα κουβαλώντας προμήθειες. Η «επίθεσή» τους στα καταστήματα ήταν ανθηρή καθώς κυκλοφορούσαν με «χοντρά πορτοφόλια». Άδειασαν πάγκους και ράφια. Μετά βγήκαν και σε περιπάτους μέσα κι έξω από την Πόθια – μια παρέα προχωρούσε πάνω από το ΙΚΑ.

Παρών στην παραλιακή το πρωί και ο Δρόσος Μπουλαφέντης. Έβγαζε στη λοταρία ένα ρουφό 10 κιλά(!). Με τα λίγα Αγγλικά του, έκανε νόημα στους Τούρκους και τους κατέβαζε από τα σκάφη τους για να του βάλουν νούμερα στη λοταρία. Μέσα σε λίγη ώρα εξάντλησε τον κατάλογο. Τρελάθηκαν οι τούρκοι με το μέγεθος του ψαριού. Το άγγιζαν από περιέργεια, έβγαιναν φωτογραφίες μαζί του. Όμως δε φάνηκαν τυχεροί στην κλήρωση του ρουφού, γιατί τον κέρδισε η εφημερίδα μας (Σακ. Τρικοίλης)

Θα πρέπει να κάνουμε μια επισήμανση για την επιχειρηματική αδυναμία των Καλύμνιων εμπόρων. Παρ’ όλο που ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων Καλύμνου, κ. Α. Καλαθιανάκης, βγήκε στην τηλεόραση και έκανε έκκληση προς του συναδέλφους του να κρατήσουν ανοικτά τα μαγαζιά τους (Τετάρτη απόγευμα), για να εξυπηρετηθούν οι Τούρκοι θαλασσοδρόμοι στις αγορές τους, οι Καλύμνιοι έμποροι δεν έχασαν… την ανάπαυση του απογεύματος της Τετάρτης – το ίδιο είχαν κάνει παλιότερα και με τους Ρώσους τουρίστες.  

Ευτυχώς, τα φαγάδικα, τα σουπερ μάρκετ, τα ψαράδικα (κουτσομούρες, χταπόδια κ.α.), τα καταστήματα ποτών (ούζο, ουίσκι κ.α. – τώρα και οι μουσουλμάνοι το τραβάνε το ουζάκι με χταποδάκι κ.λπ.) και τα καταστήματα τουριστικών ειδών που δεν ξέρουν ωράριο και αργίες. Αυτοί έδειξαν ότι η Κάλυμνος «ζει» και την Τετάρτη απόγευμα. 

Ο φίλος μας ο Δρ. Μπουλαφέντης τα λέει μια χαρά στη συνέντευξη για τους εμπόρους  - και εκτός κάμερας μας είπε ότι αυτή η συνέντευξη (του) δεν έχει γίνει ποτέ.     

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Έκθεση εικόνων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version