Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ρώσικη «απόβαση» στην Κάλυμνο με κότερα Κύριο

Περί τα 20 κότερα κατέπλευσαν στο λιμάνι της Πόθιας το απόγευμα της Πέμπτης, 5.6.14.

 Οι επισκέπτες μας αμέσως βγήκαν στην πόλη έφαγαν, γλέντησαν, διανυκτέρευσαν και το πρωί (6.6.14) άλλοι ξεχύθηκαν στα παραλιακά της νέας προκυμαίας του Δημαρχείου κι άλλοι απολάμβαναν την ησυχία και την ωραία μέρα πάνω στα κότερά τους.

Το βράδυ της άφιξής τους είχαν καταλήξει σε ταβέρνα – ουζερί της πλατείας Επαρχείου, όπου το διασκέδασαν για τα καλά. Το πρωί τους είδαμε στα παραλιακά μαγαζιά, για  γλυκά, παγωτά κ.λπ. Τα τραπέζια τους ήταν φορτωμένα - τρώνε καλά οι Ρώσοι/ Ρωσίδες, πληρώνουν καλά… Απρόσμενα ενίσχυσαν ικανοποιητικά τα ταμεία των καλύμνικων καταστημάτων. Ήταν μια ωραία ρώσικη «απόβαση» στην Κάλυμνο.

Ετοιμάζεται ο (υπηρεσιακός) δήμαρχος κ. Διακομιχάλης να πάει στην Αγία Πετρούπολη, για να ανοίξει τη «ρώσικη τουριστική αγορά» με το θρησκευτικό τουρισμό. Ορίστε, οι Ρώσοι έρχονται και μόνοι τους για τουρισμό αναψυχής και όχι μόνο για την ψυχή τους και για τα προσκυνήματα του νησιού.  

Αλλά το ζήτημα είναι αν ο Δήμος πρέπει να μη μένει απαθής θεατής (όπως συμβαίνει και με την αναρρίχηση) αλλά να έχει ενεργό παρουσία. Και δεν εννοούμε τη λειτουργία των πίλαρς για παροχή νερού και ηλεκτρικού ρεύματος. Δεν έχουν καμιά καλή ιδέα οι ειδικοί περί τον τουρισμό για ενεργό παρουσία του Δήμου; Φεύγοντας από το νησί μας αυτοί οι επισκέπτες δε θα ήταν καλό να θυμούνται μια ευγενική χειρονομία εκ μέρους του Δήμου; Στα μικρά νησιά (όπως είδαμε στους Λειψούς κ.α.) ο Δήμος συμμετέχει στην προβολή καλής εικόνας του νησιού με μια υποτυπώδη πράξη φιλοξενίας.

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version