Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Οι εθελοντές Γ. Μαύρου στην παραλία Μελιτσάχα

Την Κυριακή, 26.5.13, σειρά για τους εθελοντές του ανεξάρτητου δημ. σ/λου κ. Γ. Μαύρου είχε η παραλία του Μελιτσάχα.

 

Ολοκληρωμένη καθαριότητα

Από τις 10 η ώρα το πρωί μέχρι το μεσημέρι καθάρισαν την παραλία από τα σκουπίδια και προπάντων από τα φύκια που είχαν σωρευτεί κυρίως στη μια πλευρά της, ενώ και τον ευρύτερο χώρο τον έκαναν πεντακάθαρο: κάτω από τις αλμύρες, τα πρανή της παραλίας κλπ. Παράλληλα, καθάρισαν και τις τουαλέτες που βρίσκονταν σε οικτρή κατάσταση και ουσιαστικά ήταν μη επισκέψιμες. Οι βασικές εργασίες στις τουαλέτες ήταν (1) το άδειασμα του βόθρου με βυτίο που πλήρωσε η εθελοντική ομάδα (χρόνια είχε να αδειάσει ο βόθρος αυτός και συχνά έκανε υπερχείλιση στέλνοντας τα λύματα στην παραλία…), (2) η επιδιόρθωση των υδραυλικών και η αντικατάσταση υλικών (βρυσών, σωλήνων κ.α.) -  όλα προσφορά του υδραυλικού κ. Τόλιου, και (3) η απολύμανση το άσπρισμα με ασβέστη μέσα-έξω.

Την παραμονή έσπευσε ο Δήμος

Την παραμονή, Σάββατο 25.5.13, ο Δήμος έσπευσε να προλάβει και πάλι τον κ. Μαύρο και την εθελοντική ομάδα του, αλλά αρκέστηκε στο να καθαρίσει τις τουαλέτες με τη μάνικα, να κλαδέψει τα δέντρα της παραλίας και τους θάμνους πάνω από την παραλία, κατά μήκος του δρόμου, και με μπουλντόζα να ρίξει άμμο στη ράμπα που κατεβαίνει από τον τσιμεντένιο δρόμο στην παραλία . Η δουλειά του Δήμου ήταν μισή, καθώς ούτε τα φύκια καθάρισε και, προπάντων, τις τουαλέτες τις άφησε στο μαύρο τους το χάλι.

Πεδίον δόξης λαμπρόν!

Το αποτέλεσμα της καθαριότητας που πραγματοποίησε η εθελοντική ομάδα του κ. Μαύρου στην παραλία του Μελιτσάχα ήταν εντυπωσιακό. Οι επόμενες παραλίες για τους εθελοντές που συγκεντρώνει ο κ. Μαύρος είναι, την προσεχή Τετάρτη, 29.5.13, η παραλία Βουβάλη (Άγ. Στέφανος)  και την Κυριακή, 2.6.13, ο Πλατύ-Γιαλός. Καλείται, λοιπό, ο Δήμος να τρέξει να προλάβει και πάλι τους εθελοντές – αφού δεν έχει μάθει να συνεργάζεται… Πάντως, και αυτό το κυνηγητό είναι (ας πούμε) μια «ευγενής άμιλλα»,  που βοηθάει στο να έχουμε καθαρές παραλίες. Επομένως, χάρη στο τρέξιμο του κ. Μαύρου, ανοίγει για το Δήμο « πεδίον δόξης λαμπρόν!»

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version