Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τρέχει η δημ. Αρχή και «προλαβαίνει» την καθαριότητα Κύριο

Το Σάββατο, 18-19.5.13 η δημ. Αρχή «πρόλαβε» την πρωτοβουλία του ανεξ. δημ. σ/λου κ. Γιώργου Μαύρου για καθαρισμό της παραλίας του Καντουνιού την Κυριακή, 19.5.13, και πήγε… πρώτη να καθαρίσει τα φύκια και τα σκουπίδια. Έδωσε μια επιτυχή μάχη εντυπώσεων και ωφελήθηκε η Κάλυμνος.

 

Ο κ. Μαύρος, ως δημ σ/λος, ως ιδιοκτήτης γυμναστηρίου με τους συνεργάτες του και κυρίως ως δημότης και κάτοικος Καντουνιού (μ’ αυτή την ιδιότητα μας είπε ότι κινήθηκε) οργάνωσε επιχείρηση καθαριότητας του Καντουνιού, για την Κυριακή το πρωί, 19.5.13. Κάλεσε από τηλεοράσεως τους Καλύμνιους να συνδράμουν αυτή την οικολογική προσπάθεια και είχε πολύ καλή ανταπόκριση.

Όμως η δημοτική Αρχή «πρόλαβε» τον κ. Μαύρο το Σάββατο πρωί, 18.5.13. Γιατί,  πάνω από κάθε οικολογική ευαισθησία, στην πολιτική τις κινήσεις και τις πρωτοβουλίες τις κατευθύνει το επικοινωνιακό παιχνίδι.  Έστειλε λοιπόν ο Δήμος  μπουλντόζα και σώρευσε τα φύκια της παραλίας πάνω στην πλατεία, ώστε από εκεί να τα φορτώσει για την αποκομιδή τους.

Αλλά και ο κ. Μαύρος «απάντησε» ακαριαία.  Ανέβηκε κι εκείνος στην μπουλντόζα μαζί με το χειριστή του μηχανήματος και «συνέδραμε» το Δήμο στην ευγενική του «πρωτοβουλία».

Και επειδή το έργο της καθαριότητας του Δήμου ήτανε μεν καλό αλλά επιφανειακό (ίσιωσε την παραλία αφαιρώντας τα φύκια), την επομένη ο κ. Μαύρος κατέβηκε στην παραλία με τους φίλους του και έδωσαν ολοήμερο αγώνα για την αφαίρεση των φυκιών που ήταν σκεπασμένα κάτω από την άμμο και ήταν θέμα μιας φουρτούνας και μόνο για να ξανάρθουν στην επιφάνεια.  Εργάστηκαν, μικροί μεγάλοι, άντρες και γυναίκες, μέχρι το βράδυ της Κυριακής. Με τσουγκράνες αλλά και με τα χέρια «εξόρυξαν» τα κρυμμένα φύκια και έκαναν ουσιαστική καθαριότητα της παραλίας.  Γέμισαν μαύρες σακούλες σκουπιδιών και τις εναπόθεσαν στην πλατεία, δίπλα στη σωρό του Δήμου, ώστε να φαίνεται η «κοινή προσπάθεια».

Μια ασήμαντη λεπτομέρεια …: Τα φύκια έμειναν στην πλατεία  3 ημέρες  - Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα – και την 4η μέρα καθαρίστηκε η Δημαρχία δεσμεύτηκε, με τηλεφωνική παρέμβαση του αντιδ/ρχου στο ΑΙΓΑΙΟ TV (20.5.13) ότι την επομένη, 21.5.13, θα τα αφαιρέσει, γιατί αυτό είναι πια αυτονόητο.

Το συμπέρασμα είναι αισιόδοξο: θα εξαγγέλλει καθαριότητα ο κ. Μαύρος για μια παραλία κάθε Κυριακή και η δημ. Αρχή θα τρέχει από το Σάββατο να κάνει δική της την καθαριότητα.  Ο πιο εύκολος προγραμματισμός.

Ο κ. Μαύρος είπε στην ΑΡΓΩ ότι την επόμενη Κυριακή, 26.5.13,  σειρά έχει ο Μελιτσάχας. Αποκαλύπτουμε, λοιπόν,  από τώρα τα σχέδια του κ. Μαύρου, ώστε να έχει το χρόνο η δημ. Αρχή να τον προλάβει.

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com

Πολυμέσα

Έκθεση εικόνων

Argo Kalymnos