Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Προφίλ

Η Αργώ της Καλύμνου

Η έντυπη μηνιαία εφημερίδα "Η ΑΡΓΩ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ - Για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό" ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 1990 και εκδίδεται ανελλιπώς μέχρι σήμερα. Στην αρχή ήταν 8σέλιδη και στη συνέχεια έγινε 16σέλιδη με έγχρωμες τις μισές σελίδες. Η ΑΡΓΩ, εκτός από την έντυπη έκδοσή της σε μηνιαία βάση, «κυκλοφορεί» τώρα και στο διαδίκτυο σε εβδομαδιαία έκδοση. Κάθε Κυριακή βράδυ ανεβαίνει στο διαδίκτυο η νέα εβδομαδιαία ΑΡΓΩ, με ειδήσεις της εβδομάδας που πέρασε.

Αν, εντωμεταξύ, στα μέσα της εβδομάδας προκύψει κάποιο γεγονός πολύ σοβαρό, για το οποίο πρέπει να ενημερωθούν άμεσα οι Καλύμνιοι και όσοι ενδιαφέρονται για την Κάλυμνο, το αντίστοιχο άρθρο ή ρεπορτάζ θα «ανέβει» αμέσως στην ηλεκτρονική ΑΡΓΩ. Όπως γίνεται μέχρι σήμερα, την 1η κάθε μήνα θα εκδίδεται η ΑΡΓΩ με ειδήσεις του μήνα που πέρασε.

Πωλείται στα σημεία πώλησης των ημερήσιων αθηναϊκών εφημερίδων, στην Κάλυμνο. Αλλά η ΑΡΓΩ είναι κυρίως συνδρομητική εφημερίδα και ταχυδρομείται στους φίλους της στην Κάλυμνο, ανά την Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο - με περισσότερους συνδρομητές στις ΗΠΑ και την Αυστραλία. Στη θεματογραφία της η εφημερίδα είναι ποικίλης ύλης, με θέματα που αφορούν κυρίως το νησί της Καλύμνου και τους απανταχού Καλύμνιους, ενώ υπάρχει ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα πολιτισμού και φυσικού περιβάλλοντος.

Ένας, επίσης, ειδησεογραφικός τομέας ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, που (πρέπει να) είναι άμεσα συνυφασμένος με το φυσικό περιβάλλον, είναι ο τομέας της ανάπτυξης, εφόσον αυτή είναι αειφόρος και βιώσιμη. Όπως είναι φυσικό, αυτά τα ενδιαφέροντα οδηγούν και στην παρακολούθηση των πολιτικών εξελίξεων σε επίπεδο δημοτικό, νομαρχιακό αλλά και σε εθνικό.

Οι βασικοί συντελεστές της έκδοσης είναι τα μέλη της οικογένειας του φιλολόγου-συγγραφέα Σακελλάρη Τρικοίλη (η σύζυγος-Αφροδίτη και οι κόρες του Αγγελική, φιλόλογος & Καλλιόπη, βρεφονηπιοκόμος):

ΕΚΔΟΤΡΙΑ: Αφροδίτη Σακ. Τρικοίλη
Δ/ΝΤΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: Αγγελική Σακ. Τρικοίλη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ-ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ: Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ: Καλλιόπη Σακ. Τρικοίλη.

Μόνιμοι οι τακτικοί συνεργάτες μας (με τη σειρά των σελίδων στις οποίες εμφανίζονται) είναι οι κ.:

Ζερβός Δανιήλ ("Ψάχνοντας στο παρελθόν"),
Σωτήριος Κυπραίος ("Μουσικές Αναδρομές"),
Γιάννης Πατέλλης, πρόεδρος Αναγνωστηρίου «Αι Μούσαι» (Χρονογράφημα).

Για επικοινωνία με την ΑΡΓΩ:

Ταχ. δ/νση: Εφημερίδα Η ΑΡΓΩ, Πάνορμος Κάλυμνος 85200
Τηλέφωνο: 22430-47.355 Φαξ: 22430-48.209
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιστοσελίδα: www.argokalymnos.gr

Argo Kalymnos

Top Desktop version