Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Δανιήλ Ζερβός

Δανιήλ Ζερβός

URL Ιστότοπου: E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δ.Α. ΖΕΡΒΟΣ: Εφορεία Σχολείων 1879

Κατηγορία Blogs

Στα βιβλία πρακτικών της Δημογεροντίας υπάρχουν πολλές αποφάσεις για εκπαιδευτικά θέματα. Από αυτές αντλούμε σημαντικές πληροφορίες σχετικές με την εκπαίδευση και το εκπαιδευτικό σύστημα στην Κάλυμνο των τελευταίων δεκαετιών της Τουρκοκρατίας.

Σε ένα από τα βιβλία πράξεων και αλληλογραφίας της Δημογεροντίας Καλύμνου υπάρχει το αντίγραφο μιας πολύ ενδιαφέρουσας επιστολής των Δημάρχων της Καλύμνου προς τους ομολόγους τους της Πάτμου.

Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 1864 έγιναν στην Κάλυμνο Δημοτικές εκλογές, από τις οποίες εκλέχτηκαν νέοι Δήμαρχοι(1) και Δημοτικοί Σύμβουλοι (Σχετ. Α. τ. Κ. φύλλο Αυγούστου 2011).

Ψάχνοντας στις σελίδες ενός βιβλίου ποικίλου περιεχομένου της Δημογεροντίας, που φωτογράφισα το καλοκαίρι του 2011, εντόπισα αντίγραφα δύο αναφορών των Δημογερόντων και του Δημοτικού Συμβουλίου, που νομίζω ότι έχουν αρκετό ενδιαφέρον.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version