Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Καλλιόπη Σ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Σ. Τρικοίλη

URL Ιστότοπου: E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γράφει η Καλλιόπη Σ. Τρικοίλη

 

 

Το   έργο  του Ντίνου  Σπυρόπουλου  με τον  απόλυτο τίτλο  «Είμαι  χάλια»  παρουσιάζει αυτές τις μέρες στο Θέατρο Χώρας (αίθουσα εντευκτηρίου) η  Θεατρική Ομάδα Καλύμνου  σε σκηνοθεσία της κας  Κατερίνας Κλωνάρη. 

Πριν 10 χρόνια – ΑΡΓΩ – Μάρτιος 2002

Κατηγορία Blogs

 

-           -  Ζητείται προσανατολισμός ανάπτυξης. Η ανάπλαση της πλατείας κρατάει ήδη 9 χρόνια, το αεροδρόμιο 15 χρόνια, το λιμάνι περισσότερο. Περιφερειακοί δρόμοι, αποχέτευση, βιολογικός δεν έχουν τελειωμό. Και η Κάλυμνος απαιτεί  «ηρωικά» να την θεωρούν… ωραία. Ποιος φταίει; Κινδυνεύει η Κάλυμνος να γίνει «άγονη γραμμή», γιατί ασκεί «άγονη πολιτική». Οι άρχοντες μας μεθυσμένοι από τον μανδραγόρα της εξουσίας αρέσκονται στη … σιελόρροια των ετερόκλητων ιδεολογικο-πολιτικά κύκλων τους.

 

-          -   Το πρόβλημα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών εμφανίστηκε πριν 12 μήνες και είναι της ευθύνης του Δήμου, του Επαρχείου και, φυσικά, των τοπικών φορέων. Γιατί πήραν τα παιδιά από τα σχολεία τους και τα έβγαλαν στους δρόμους; Αυτά θα γεμίσουν  το κενό της δικής τους απουσίας; Να λογοδοτούν δημοσίως αυτοί που πολιτεύονται και να μην κρύβονται πίσω από τα παιδιά.

 

-          -  Το  «ψήσιμο»  των υποψηφίων δημ. συμβούλων αυτή τη φορά είναι δύσκολο. Όλοι διαθέτουν τη  «δεξαμενή»  τους, αλλά με μια καλή τιμή. Οι εντός ΠΑΣΟΚ και οι «μουσαφίριδες» βλέπουν σαν λύση για το καλό της Καλύμνου το να πάρουν αυτοί κάποια θέση αντιδημάρχου ή προέδρου Δημ. Συμβουλίου, αρκεί να τρέχουν με την 500 άρα…

 

-          -  Κόπηκαν και οι τελευταίοι ευκάλυπτοι στις Ελιές, στο χώρο της παιδικής χαράς. Ίσως δημιουργούσαν κάποια προβλήματα, αλλά το ζήτημα είναι ότι κόβουμε πολύ περισσότερα δέντρα απ’ όσα φυτεύουμε. Το πράσινο στο Σταθμό στις Ελίες, και γενικά σ’ όλο το νησί, διαρκώς μειώνεται.

 

ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ

Κατηγορία Blog - Καλλιόπη Σ. Τρικοίλη

 

“Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με τη ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου.”   Αβραάμ Λίνκολν

Πριν 10 χρόνια – ΑΡΓΩ – Φεβρουάριος 2002

Κατηγορία Blogs

-          -  Οι πολιτικοί μας σπανίως προσέχουν τις «παρέες» τους. Εύκολα μπλέκουν σε παλιοϊστορίες, φτιάχνουν «κατάσταση» με καπάτσους του παρακράτους, κυρίως για να τα δώσουν όλα για τις εκλογές. Αλλά δεν καταλαβαίνουν ότι με τέτοια μπουκέτα «λουλουδιών» φοβάται ο άλλος ακόμη και να τους πλησιάσει. Κι όσο η κομματική σημαία έκρυβε τα πρόσωπα κάτι γινότανε. Μετά την αποκάλυψη όμως…

 

-          -  Κάλεσαν στα «όπλα» τους μαθητές για το ακτοπλοϊκό «έπος». Μεθόδευσαν τις καταλήψεις των σχολείων, αλλά στο τέλος οι μαθητές κατάγγειλαν το δήμαρχο κ. Διακομιχάλη, ότι τους ενθάρρυνε να συνεχίσουν. Σύγχυση, δηλώσεις, «δυναμισμός», όμως κάτι ουσιαστικό δεν έγινε.

 

-          -  Το αεροδρόμιο Καλύμνου δεν υπάρχει περίπτωση να τελειώσει μες στο 2002. Τα σχέδια των κτιριακών εγκαταστάσεων, που ετοίμασε ο Δήμος, βγήκαν ακατάλληλα, γιατί ο προϋπολογισμός ξεπέρναγε το 1 δις. δρχ. και σε τέτοια χρηματοδοτικά ύψη η Ε.Ε. απαιτεί διεθνή διαγωνισμό. Τώρα ο Δήμος περιφέρει τη μελέτη στην Αθήνα και ψάχνει να βρει τον αεροδιάδρομο προσγείωσής της.

 

-          -  Ο νέος θεσμός των μάνατζερ στα νοσοκομεία, αντί των προέδρων, μπήκε στη φάση της υλοποίησης. Μακάρι οι μάνατζερ να τα πάνε καλύτερα από τους προέδρους. Πάντως η όλη κακοδαιμονία των νοσοκομείων μας δε μπορεί να χρεωθεί αποκλειστικά στους προέδρους.  
 

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version