Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Καλλιόπη Σ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Σ. Τρικοίλη

URL Ιστότοπου: E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πριν 10 χρόνια – Ιούνιος 2002

Κατηγορία Blogs

-        Επίθεση κατά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, την οποία κατηγόρησε για εγκατάλειψη της ακριτικής νησιωτικής Ελλάδας, εξαπέλυσε από την Κάλυμνο ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Καραμανλής, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του.

 

-        Ακούσαμε για Ιάπωνες που θα φέρουν στην Κάλυμνο  «ιαπωνικό νερό»  με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, σε συνεργασία με καναδική εταιρία. Ακούσαμε και για Ιταλούς που θα αξιοποιήσουν τις ιαματικές θερμοπηγές της Καλύμνου. Πολλά ακούσαμε και περιμένουμε να δούμε κάτι πριν τις εκλογές. Τουλάχιστον ο δήμαρχος κ. Διακομιχάλης ας ενημερώνει τον Καλυμνιακό λαό σε ποιο σημείο βρίσκεται το καθένα από τα σοβαρά θέματα, για να μην μένουμε στο σκοτάδι.

 

-        Το σεμινάριο των 80 λιμενικών απ’ όλη την Ελλάδα, που έγινε στο Αναγνωστήριο «Αι Μούσαι» μας θύμισε ξανά πόσο υστερεί η Κάλυμνος σε χώρους πολλαπλής χρήσης, όπως πολιτιστικές εκδηλώσεις, συνέδρια κ.α. Οι διάφορες εξαγγελίες μείνανε στα λόγια.

 

-        Πάνω από δέκα χρόνια επικρατεί στην Κάλυμνο η  «τουριστική γκρίνια», που οδηγεί στη μιζέρια και το μαρασμό. Όλοι θέλουν ένα Δήμο-προστάτη. Προφανώς ο Δήμος είναι υπεύθυνος για τις υποδομές και υποχρεωμένος να διαφημίζει το νησί (και όχι ιδιωτικές επιχειρήσεις), αλλά για τις προσφερόμενες υπηρεσίες υπεύθυνος είναι ο ίδιος ο επιχειρηματίας.                                                                                                                                                                       Ματάκι                                                                                             

 

 

ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ…

Κατηγορία Blog - Καλλιόπη Σ. Τρικοίλη

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα φτωχό αγόρι, που μαζί με τους γονείς του ήρθε πρόσφυγας από την Πόλη στη Θεσσαλονίκη το 1939.

Πριν 10 χρόνια – ΑΡΓΩ –Μάϊος 2002

Κατηγορία Blogs

-           -  Τέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εξαφανίστηκαν και αναζητούνται. Κρεμαστινός, Σφυρίου, Παπανικόλας, Καϊσερλης τιμήθηκαν από το λαό στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές κι η Κάλυμνος τους ψάχνει μέσω του Εκλογικού Σταυρού. Η πατρίς αμείβει τους βουλευτές με γενναία  «αποζημίωση»  για το έργο τους. Δεν έχουν υποχρέωση να λένε και να εξηγούν στο λαό τι (δεν) έκαναν ;

 

-          -  Περιμένουμε να δούμε ποιοι Καλύμνιοι κατεβαίνουν στις νομαρχιακές εκλογές, για να «μαντέψουμε»  ποιος έπαρχος μας περιμένει. Και το ζητούμενο είναι πώς θα ψηφίσει ο Καλύμνιος. Κομματικά ή κατά συνείδηση; Θα μας το εξηγήσουν τα κομματικά στελέχη, που σε κάθε προεκλογική περίοδο δεν ξεχνάνε την Κάλυμνο.

 

-          -  Ο δήμαρχος είναι έξυπνος άνθρωπος και πολιτικός με πείρα. Έχει όμως μια καταστροφική αδυναμία. Θέλει να του λένε όλοι και σε όλα “ζήτω”. Και την πιο ήπια κριτική την βλέπει σαν πολεμική. Αυτό πώς να το πούμε τώρα; Πολιτική γήρανση; 

 

-          -  Σεβόμαστε ειλικρινά τις Ι. Μονές της Καλύμνου και δεν θα πούμε για πόσα υπέγραψαν, έναντι της οικονομικής ενίσχυσης που πήρανε. Ό,τι  έγινε, έγινε. Από δω και πέρα όμως ας μην υποπέσουν ξανά στο ίδιο κοσμικό αμάρτημα. Άλλο κανδή-λι-α κι άλλο πλάγια κονδύλια.     

                                                                                                                                                                                                                      Ματάκι     

 

Πριν 10 χρόνια – ΑΡΓΩ –Απρίλιος 2002

Κατηγορία Blogs

-          -   Εκλογές θρίλερ για δύο. Διακομιχάλης και Ρούσσος έχουν στα όπα-όπα τον Ζερβό. Οι δύο μονομάχοι των δημοτικών εκλογών αποφεύγουν και την ελάχιστη παρεξήγηση με τον τρίτο. Προφανώς και οι δύο έχουν στο μυαλό τους τη δεύτερη Κυριακή και τους πιθανούς συνασπισμούς.

  

-          -  Ο κ. Παναγιώτης Σέρβος είναι ο μάνατζερ του νοσοκομείου Καλύμνου. Χημικός Μηχανικός με προϋπηρεσία σε μονάδα παραγωγής στον ιδιωτικό τομέα. Την εγκατάστασή του έκανε η πρόεδρος του Περιφερειακού Εθνικού Συστήματος Υγείας Δωδ/σου κα. Αρσενοπούλου, η οποία στην ομιλία της τόνισε ότι το νοσοκομείο Καλύμνου ξεχώρισε από τα άλλα τρία του νομού ως το μόνο που δεν παρουσίασε σοβαρά διοικητικά προβλήματα. Υπογράμμισε όμως ότι στο εξής θα ελέγχεται αυστηρά η πορεία του νοσοκομείου.

 

-          -  Η αποχώρηση του κ. Θανάτση από τη θέση του προέδρου του νοσοκομείου και η εγκατάσταση του πρώτου μάνατζερ κ. Σέρβου έγινε μέσα σε κλίμα συγκαλυμμένων συναισθηματικών φορτίσεων. Οι πολιτικοί-διοικητικοί αντίπαλοι του κ. Θανάτση είδαν την  «αποκαθήλωσή»  του με ευφορία που δεν κρυβόταν. Δεν κατάλαβαν όμως ότι τώρα η τυπικότητα των υπαλληλικών σχέσεων και η εν γένει λειτουργία του νοσοκομείου θα μπουν σε πιο αυστηρή και τυπική βάση. Τέρμα τα κομματικά παιχνίδια.  

 

-          -  Είπαμε ότι κάθε δύο χρόνια θα κάνουμε Παγκαλυμνιακή Συν-διάσκεψη. Είπαμε, επίσης, ότι θα λειτουργήσει στο Δήμο Γραφείο Αποδήμων και ότι θα καταρτιστεί Μητρώο Αποδήμων και μείναμε στο ΘΑ… Ανέξοδοι ενθουσιασμοί της στιγμής και ανάλαφρες υποσχέσεις. Το καλοκαίρι που πέρασε ήταν να γίνει η 3η Παγκαλυμνιακή Συνδιάσκεψη και τελικά σχεδιάζεται γι’ αυτό το καλοκαίρι, που έχουμε και προεκλογική περίοδο. Χάνουμε τίποτα;               

                                                                                                                                                                                                                          Ματάκι

 

 

 

 

 

 

              

 

 

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version