Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Αγγελική Τρικοίλη

Αγγελική Τρικοίλη

URL Ιστότοπου: E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το κορίτσι του Κολωνού είναι δικό μας παιδί

Κατηγορία Κυβέρνηση

Άρθρο του Αλέξη Τσίπρα

Αντιμετωπίζοντας τραγωδίες όπως αυτή της «εμπορίας» του σώματος και του τραυματισμού της ψυχής του δωδεκάχρονου κοριτσιού στον Κολωνό, δεν αρκούν καθόλου, πιστεύω, οι κατάρες και τα αναθέματα, που συχνά συσκοτίζουν αντί να φωτίζουν τις αιτίες του δράματος.

Στην Ελλάδα, το ποσοστό ανεργίας των νέων είναι υψηλότερο από το 20% σε όλες τις περιφέρειες.

Εμείς Εδώ Καλά ;

Κατηγορία My Blog - Αγγελική Σ. Τρικοίλη

Από την Αγγελική Τρικοίλη

Λοιπόν χθες με το που ανέβηκε αυτό το κείμενο, η πλατφόρμα της Εφημερίδας υπέστη γενικό κρασάρισμα, το οποίο μόλις μπορέσαμε να αποκαταστήσουμε με την βοήθεια του τεχνικού μας και το κείμενο εξαφανίστηκε ως δια μαγείας από τη σελίδα.

OΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για άλλη μια φορά είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε τα προβλήματα που υπάρχουν στα δομές υγείας του νησιού μας.

Το ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο και το Βουβάλειο Νοσοκομείο μας , νοσούν παρά τις προσπάθειες των εργαζομένων σε αυτά.

Ασφαλώς είναι γνωστό ότι τα προβλήματα από την έλλειψη προσωπικού και μέσων μεγεθύνονται όταν πρόκειται για τη νησιωτική Ελλάδα και ιδιαίτερα μάλιστα για τα ακριτικά νησιά μας.

Δυστυχώς όμως το Υπουργείο υγείας και συνολικά η νεοφιλελεύθερη Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, περί άλλων τυρβάζουν . Όταν θεωρούν πολυτέλεια το Εθνικό Σύστημα Υγείας πώς να καλύψουν τις ανάγκες των νησιωτών;

Αντί εκμεταλλευόμενοι και την Πανδημία να είχαν ήδη προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις με τις αναγκαίες βελτιώσεις στο θεσμικό πλαίσιο και την παροχή ικανοποιητικών κινήτρων , έχουν αναγάγει σε κανονικότητα τις αποσπάσεις, τις συμβάσεις συνταξιούχων και τις μετακινήσεις, αγνοώντας ότι η γενίκευση τους δημιουργεί πολλές φορές περισσότερα προβλήματα από αυτά που επιλύει.

Αποσπάσεις κάνεις όταν συνολικά έχεις επαρκώς στελεχωμένο το ΕΣΥ και απλά καλύπτεις έκτακτα κενά.

Είναι δυνατόν το ΕΚΑΒ και στην Κάλυμνο να καλύψει τις αναγκαίες βάρδιες όταν από τους 6 μόνιμους διασώστες , ένας βρίσκεται σε αναστολή εργασίας, ένας άλλος οδεύει προς συνταξιοδότηση και ένας τρίτος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας ; Ουσιαστικά δηλαδή διαθέσιμοι είναι τριε με άλλους τρεις επικουρικούς,  που οι συμβάσεις λήγουν τους προσεχείς μήνες , προσπαθούν να φέρουν σε πέρας το βαρύ τους έργο.

Επιτακτική ανάγκη λοιπόν οι προσλήψεις μόνιμων διασωστών.

Μόνιμες προσλήψεις και γιατρών που το Νοσοκομείο προσπαθεί να καλύψει τα κενά τους με διαδοχικές ολιγοήμερες αποσπάσεις , όπως επίσης και με την πρόθεση του μετατεθέντος κ. Τσικούρη να καλύπτει μέρος κενών εφημεριών

Σήμερα και άλλες βασικές κλινικές έχουν μείνει ή κινδυνεύουν να μείνουν με μόνο ένα γιατρό.

Δυστυχώς αν δεν αλλάξει η κεντρική πολιτική απέναντι στο Ε.Σ.Υ. το μέλλον προμηνύεται ζοφερό.

 

 

Η  ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Argo Kalymnos

Top Desktop version