Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Αγγελική Τρικοίλη

Αγγελική Τρικοίλη

URL Ιστότοπου: E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Νομαρχιακές Επιτροπές Βόρειας & Νότιας Δωδεκανήσου


Με το 7ο άρθρο του Συμβολαίου Αλλαγής, που παρουσίασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας ενισχύεται αποφασιστικά και ουσιαστικά η δημόσια εκπαίδευση όλων των βαθμίδων και καταργείται από τη φετινή χρονιά η Ελάχιστη Βάση εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.

Ένα άδικο και βαθιά αντιεκπαιδευτικό μέτρο, που στέρησε από 40.000 περίπου υποψήφιους -αριθμός ρεκόρ- το 2021 την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, διασφαλίζοντας έτσι απροκάλυπτα, μεγάλα κέρδη για τα ιδιωτικά κολλέγια.

Παράλληλα, αυξάνεται η χρηματοδότηση για την παιδεία στο 5% του ΑΕΠ και προκηρύσσονται διαγωνισμοί για την πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία, με στόχο τετραετίας, οι αναπληρωτές να αποτελούν το 5% του αριθμού των μονίμων, από ότι το 30% που ισχύει σήμερα.

Καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία και διπλασιάζεται ο αριθμός των καθηγητών στα Πανεπιστήμια.

Τα Πανεπιστήμια μας αποτελούν ναούς γνώσης και δημιουργικής ανταλλαγής και διακίνησης ιδεών και όχι χώρους περιστολής της ατομικής ελευθερίας έκφρασης και σκληρής καταστολής.

Φτάνει πια η ψευδεπίγραφη αριστεία, οι ταξικοί διαχωρισμοί, οι πολλαπλοί μηχανισμοί μορφωτικού αποκλεισμού των παιδιών των ασθενέστερων τάξεων και στρωμάτων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα φέρει από τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησης του την Αλλαγή στις ζωές των πολιτών με το Συμβόλαιο Αλλαγής, που θα συνυπογράψει με το λαό, για τον λαό.

Θα επαναφέρει το αίσθημα ασφάλειας και δικαιοσύνης παντού, με μια Κυβέρνηση Προοδευτικής Συνεργασίας μακράς πνοής και με σκοπό την ανάταξη του συνόλου της κοινωνίας μας.

Ξέρουμε και μπορούμε το Συμβόλαιο Αλλαγής να γίνει Συμβόλαιο Νίκης με την κοινωνία, για την κοινωνία.

Το Γραφείο Τύπου

Το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών του Υπουργείου Ναυτιλίας συνεδριάζει σήμερα 8/5/2023 για την γραμμή Αστυπάλαιας.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΆΗ

Κατηγορία Κυβέρνηση

137 χρόνια μετά τον ηρωικό αγώνα των εργατών στο Σικάγο τον Μάη του 1886, τιμούμε τους ηρωικούς αγώνες και τις θυσίες των εργαζομένων στον τόπο μας και σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Ξέρουν τα 17 χρονα τι είναι αριστερά;

Κατηγορία Κυβέρνηση

Οι αξίες της αριστεράς και η θεωρητική τεκμηρίωση των ιδεών και του οράματός μας για την κοινωνία είναι γνωστές στους μεγαλύτερους ,που διάβασαν ή έζησαν τους αγώνες και τις θυσίες για έναν άλλον, καλύτερο και δικαιότερο κόσμο

Argo Kalymnos

Top Desktop version