Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Η ενοχική διαχείριση του Μεγάρου Μαξίμου σε συνδυασμό με τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις από σειρά εγχώριων Μέσων για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων από το επιτελικό παρακράτος έχει ιντριγκάρει το ενδιαφέρον δημοσιογράφων ανά την υφήλιο.

Μετά τις μέρες ακτοπλοϊκού αποκλεισμού που βιώσαν τα νησιά της Κάσου και της Καρπάθου το καλοκαίρι, εν μέσω δηλαδή της τουριστικής περιόδου, για μια ακόμη φορά με ευθύνη του Υπουργείου, σταματά και πάλι η απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεσή τους.

Το κορίτσι του Κολωνού είναι δικό μας παιδί

Κατηγορία Κυβέρνηση Γράφτηκε από την

Άρθρο του Αλέξη Τσίπρα

Αντιμετωπίζοντας τραγωδίες όπως αυτή της «εμπορίας» του σώματος και του τραυματισμού της ψυχής του δωδεκάχρονου κοριτσιού στον Κολωνό, δεν αρκούν καθόλου, πιστεύω, οι κατάρες και τα αναθέματα, που συχνά συσκοτίζουν αντί να φωτίζουν τις αιτίες του δράματος.

Το Δικαστήριο υποχρεώνει τον εκδότη των Παραπολιτικών να διαγράψει την επίμαχη ανάρτηση και να προβεί σε νέα ανάρτηση που θα αποκαθιστά την αλήθεια

Στην δημοσιότητα δόθηκε η πολυσέλιδη πορισματική έκθεση του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή που διερεύνησε την υπόθεση «παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, την επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό Predator, την παράνομη χρήση αυτού στην επικράτεια και την έρευνα για την ύπαρξη ευθυνών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου».

OΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για άλλη μια φορά είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε τα προβλήματα που υπάρχουν στα δομές υγείας του νησιού μας.

Το ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο και το Βουβάλειο Νοσοκομείο μας , νοσούν παρά τις προσπάθειες των εργαζομένων σε αυτά.

Ασφαλώς είναι γνωστό ότι τα προβλήματα από την έλλειψη προσωπικού και μέσων μεγεθύνονται όταν πρόκειται για τη νησιωτική Ελλάδα και ιδιαίτερα μάλιστα για τα ακριτικά νησιά μας.

Δυστυχώς όμως το Υπουργείο υγείας και συνολικά η νεοφιλελεύθερη Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, περί άλλων τυρβάζουν . Όταν θεωρούν πολυτέλεια το Εθνικό Σύστημα Υγείας πώς να καλύψουν τις ανάγκες των νησιωτών;

Αντί εκμεταλλευόμενοι και την Πανδημία να είχαν ήδη προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις με τις αναγκαίες βελτιώσεις στο θεσμικό πλαίσιο και την παροχή ικανοποιητικών κινήτρων , έχουν αναγάγει σε κανονικότητα τις αποσπάσεις, τις συμβάσεις συνταξιούχων και τις μετακινήσεις, αγνοώντας ότι η γενίκευση τους δημιουργεί πολλές φορές περισσότερα προβλήματα από αυτά που επιλύει.

Αποσπάσεις κάνεις όταν συνολικά έχεις επαρκώς στελεχωμένο το ΕΣΥ και απλά καλύπτεις έκτακτα κενά.

Είναι δυνατόν το ΕΚΑΒ και στην Κάλυμνο να καλύψει τις αναγκαίες βάρδιες όταν από τους 6 μόνιμους διασώστες , ένας βρίσκεται σε αναστολή εργασίας, ένας άλλος οδεύει προς συνταξιοδότηση και ένας τρίτος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας ; Ουσιαστικά δηλαδή διαθέσιμοι είναι τριε με άλλους τρεις επικουρικούς,  που οι συμβάσεις λήγουν τους προσεχείς μήνες , προσπαθούν να φέρουν σε πέρας το βαρύ τους έργο.

Επιτακτική ανάγκη λοιπόν οι προσλήψεις μόνιμων διασωστών.

Μόνιμες προσλήψεις και γιατρών που το Νοσοκομείο προσπαθεί να καλύψει τα κενά τους με διαδοχικές ολιγοήμερες αποσπάσεις , όπως επίσης και με την πρόθεση του μετατεθέντος κ. Τσικούρη να καλύπτει μέρος κενών εφημεριών

Σήμερα και άλλες βασικές κλινικές έχουν μείνει ή κινδυνεύουν να μείνουν με μόνο ένα γιατρό.

Δυστυχώς αν δεν αλλάξει η κεντρική πολιτική απέναντι στο Ε.Σ.Υ. το μέλλον προμηνύεται ζοφερό.

 

 

Η  ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Γράφει ο Γιώργος Κασσάρας

Πρ. Βουλευτής Δωδεκανήσου & μέλος της Ν.Ε.  του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Βόρειας Δωδεκανήσου

Σελίδα 1 από 29

Argo Kalymnos

Top Desktop version