Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Αναδημοσιεύουμε το παρακάτω άρθρο της διαδικτυακής εφημερίδας «Αυτοδιοίκηση» (3/10/12) για τα έργα ύψους 7,6 εκατ. ευρώ στο λιμάνι του Κατάκολου, στον Πύργο Ηλείας, για να κάνουμε την απλή ερώτηση: Πού βρίσκεται η εκπόνηση της μελέτης για τη μεγάλη εξωτερική προβλήτα;

Ο κ. δήμαρχος πρέπει να κάνει «έρευνα» (που δεν έγινε βέβαια από το 2008 μέχρι σήμερα) για να βρει τι απέγιναν οι 87.000 ευρώ, που άφησε ο αείμνηστος ευεργέτης Γεώργιος Σακελλαρίου ή Σοφοκλής (φωτο). Το πιθανότερο είναι ότι στο Δήμο ξεχάσανε… αυτά τα λεφτά, εκτός κι αν… «έφυγαν» αλλού.

Ο ευρωβουλευτής του κόμματος «Οικολόγοι Πράσινοι» (Ο.Π.) κύριος Νίκος Χρυσόγελος πραγματοποίησε περιοδεία στα νησιά μας και το απόγευμα της 28/8/12 ήταν στην Κάλυμνο. Η ΑΡΓΩ είχε μια συνάντηση μαζί του και έθεσε ερωτήματα και προβληματισμούς πάνω στην τελευταία δράση των Ο.Π.  για την προώθηση της Κοινωνικής Οικονομίας.

Από το 1975 μέχρι σήμερα, 37 ολόκληρα χρόνια, η Κάλυμνος πολιτεύεται (Δήμος, Επαρχείο) ασκούμενη στο σπορ του ροκανίσματος έτοιμου χρήματος, όταν τα άλλα νησιά γύρω μας θεμελίωναν  και συνεχίζουν να στεριώνουν την ανάπτυξή τους παράγοντας δικό τους πλούτο.

Δημοσιεύουμε επιστολή που μας έστειλε ο συμπατυριώτης μας  κ. Γ.Ν. Πατέλλης, αδελφός του Μιχάλη Ν. Πατέλλη που έφερε τα υδροπλάνα στην Ελλάδα. Την επιστολή τη συνοδεύουμε με 3 video από συνέντευξη που έδωσε ο κ. Μιχ. Πατέλλης σε αθηναϊκό τηλεοπτικό κανάλι (SBC - 12.1.12). Η συνέντευξη αποκαλύπτει το όργιο του ελληνικού κράτους και τους «φραγμούς» που βάζει σε κάθε επενδυτή.   

Ευοίωνες οι προοπτικές για το θαλάσσιο τουρισμό στη Ρόδο. Αρκετές πλοιοκτήτριες εταιρείες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να ξεκινούν τα πλοία τους κυκλικά ταξίδια από το λιμάνι του νησιού μας το 2013, ενώ και την επόμενη σεζόν θα συνεχίσει η Costa τα κυκλικά ταξίδια με αφετηρία το λιμάνι της Ρόδου, όπως δηλώνει ο αντιπρόσωπός της στη Ρόδο-τουριστικός πράκτορας Τσαμπίκος Χατζημιχάλης.

Η Ρόδος αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τις πλοιοκτήτριες εταιρείες, οι οποίες τη συμπεριλαμβάνουν στο πρόγραμμα τους, παρόλο που δεν βρίσκεται στη …ρότα τους. Ξεκινώντας όμως τα ταξίδια από τη Ρόδο, θα εξοικονομούν καύσιμα οι εταιρείες, γεγονός υψίστης σημασίας.

Μπήκαμε στον 17ο μήνα από τότε που η νέα δημ. Αρχή ανέλαβε την εξουσία και άρχισε να διαβεβαιώνει το λαό ότι πολύ… σύντομα θα επισκευαστεί, (επικαλούνταν μάλιστα και τη μαντεία της… Πυθίας) και ότι όπου να ‘ναι θα ξεπροβάλουν τα μεγάλα τα βαπόρια. 

Ο Δήμος έκανε μια βιαστική πασχαλινή διαφήμιση με DVD και προσκαλεί επισκέπτες να απολαύσουν ένα «αξέχαστο Πάσχα στην Κάλυμνο». Τι ακριβώς εννοεί; Τους δυναμίτες;

Παραθέτουμε δελτίο τύπου του περιφερειακού συμβούλου κ. Ν. Χρυσόγελου με την τοποθέτηση του πάνω στο «Πρόγραμμα Μελισσοκομίας» που εγκρίθηκε από το περ/κό σ/λιο Ν. Αιγαίου για το Καστελόριζο (Μεγίστη, φωτο). Κάθε υπόνοια ότι κάνουμε έμμεση κρούση για τη μελισσοκομία στην Κάλυμνο, είναι μάλλον αυθαίρετη.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version