Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Ενόψει της συνεδρίασης του δημ. σ/λίου, αύριο Σάββατο 5/3/11, τα νεύρα είναι στην τσίτα και η ανησυχία των πολιτών σε απόγνωση βάζει στο μυαλό πολλά.

Σειρά συναντήσεων με υπουργούς, υφυπουργούς και ανώτατους υπηρεσιακούς παράγοντες είχε, 23 & 24/2/11, στην Αθήνα ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς.

Περιμένοντας τους Κινέζους ...

Συνάντηση με τους εκπροσώπους της αεροπορικής εταιρείας Air China είχε σήμερα στο γραφείο του ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης με θέμα την έναρξη των πτήσεων της εταιρείας προς την Ελλάδα.

Ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου ο ΓΓ Νησιωτικής Πολιτικής του  Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Χαλκιώτης αρχίζει τους Μαραθωνίους των συζητήσεων. Να βγει όμως και κανένα θετικό αποτέλεσμα για την Κάλυμνο.

Η εξήγηση που μας έδωσε ο κ. Χαλκιώτης, κατά την επίσκεψή του στην Κάλυμνο, ότι δεν είναι το Υπουργείο που αποφασίζει τις ακτοπλοϊκές γραμμές, μπορεί να έχει κάποια γραφειοκρατική βάση, αλλά εμάς τους νησιώτες μας «κούφανε». Εμείς εκλέγουμε κυβέρνηση για να αποφασίζει, όχι για να κάνει ο διαιτητή των ποικίλων συμφερόντων.

Το δ.τ. του κ. Χαλκιώτη έχει ως ακολούθως:

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ,     

ΝΗΣΩΝ & ΑΛΙΕΙΑΣ                               

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Μυτιλήνη, 15 Φεβρουαρίου  2011

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής προήδρευσε χθες στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που συνεδρίασε στο ΥΘΥΝΑΛ. Την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι ο κ. Χαλκιώτης θα έχει συνάντηση με Δημάρχους νησιών του Αιγαίου, στη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν  θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η συνάντηση αυτή γίνεται στο πλαίσιο των εργασιών της Επιτροπής για την Ακτοπλοΐα, τη Νησιωτική Πολιτική και τον Θαλάσσιο Τουρισμό. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο λειτουργίας της προαναφερόμενης επιτροπής, οι προτάσεις και οι απόψεις των μελών των διοικητικών συμβουλίων του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Νησιών (ΕΟΑΕΝ) και του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών θα κατατεθούν στη διάρκεια συνεδρίασης, που θα γίνει υπό την προεδρία του κ. Δημήτρη Χαλκιώτη, την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου στην αίθουσα 220 του κτιρίου επί της Γρ. Λαμπράκη 150 στον Πειραιά.   

Ο δημ. σ/λος Μανόλης Μουσελλής (φωτο, δεξιά), με την παράταξη του κ. Γ. Ρούσσου, μετά από ενδοπαραταξιακή συζήτηση και απόφαση, υπέβαλε την παρακάτω πρωτοποριακή πρόταση του προς τον πρόεδρο του δημ. σ/λίου.

Πολύωρη και ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Ρόδο, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη και με τη συμμετοχή του αρμοδίου αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Παμπάκα, του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Φώτη Χατζηδιάκου, του Γενικού Διευθυντή Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Πουλή και των συναρμοδίων διευθυντών κ. Χαραλάμπους και Οικονομίδη.

Η κοινωνική ασφάλιση αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν όχι μόνο τη χώρα μας, αλλά την Ευρωζώνη και την Ε.Ε. γενικότερα.

Σελίδα 6 από 6

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version