Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

“ΧΤΥΠΟΚΑΡΔΙΑ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ”

             Ξεκινώντας η νέα σχολική χρονιά φέρνει και πάλι ανάμεικτα  συναισθήματα σε όλους.

“ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ , ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ !”

        Και ποιος δε θέλει να βλέπει ευτυχισμένα τα παιδιά του; Και για να είναι ευτυχισμένα τα μικρά μας, θέλουν να είναι δημιουργικά και να εκφράζονται ελεύθερα.

“ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΧΑΤΙΡΙ;”

            Ένα από τα διαχρονικά ερωτηματικά των γονιών και των ενηλίκων είναι το κατά πόσο θα κάνουν στα παιδιά όλα τα χατίρια που εκείνα τους ζητούν.

“ΑΓΙΕ ΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗ, ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ…”

            Απομένουν λίγες μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα και η αγωνία των μικρών παιδιών για τον ερχομό των διακοπών και του Άη Βασίλη κορυφώνεται σταδιακά.

“ΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ !”

Υπάρχει ο μύθος ότι τα βρέφη δεν αντιλαμβάνονται και πολλά πράγματα, οπότε η ενεργοποίηση της νοημοσύνης τους θα συντελεστεί από μόνη της , όταν ξεκινήσουν το σχολείο.

ΑΡΚΕΤΑ

Κάποτε φθάνει η στιγμή που αυθόρμητα λέμε στον εαυτό μας  “αρκετά”. Συνειδητοποιούμε πως είναι ανάγκη να χαλαρώσουμε τους ρυθμούς μας, να σκεφτούμε τι χρειαζόμαστε πραγματικά και να ελέγχουμε περισσότερο τους λόγους που μας οδηγούν στην υπερβολή.

Η ΗΤΤΑ

Πολύ συχνά όλοι μας έχουμε έρθει αντιμέτωποι με το γεγονός ότι αρκετά παιδιά δυσκολεύονται να αποδεχθούν την ήττα.

"ΑΜΑΝ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ...!"

 

-      Πώς τα περνάτε εσείς τώρα που έκλεισαν τα σχολεία;

-     Άστα! Γίνεται χαμός στο σπίτι με τα παιδιά, δεν τα αντέχω όλη μέρα!

ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ…

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα φτωχό αγόρι, που μαζί με τους γονείς του ήρθε πρόσφυγας από την Πόλη στη Θεσσαλονίκη το 1939.

ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ

 

“Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με τη ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου.”   Αβραάμ Λίνκολν

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ

 

Μέρες τώρα έχουμε φύγει από τη φάση των γιορτών και των διακοπών. Ξαναβρήκαμε την καθημερινότητά μας. Άλλοι βιώνουμε τη μετάβαση αυτή με φυσιολογικό και ανώδυνο τρόπο κι άλλοι με δυσθυμία έως και βαριά μελαγχολία.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ…

 

Ξεφυλλίζοντας τις εφημερίδες μου τράβηξαν την προσοχή  δύο ιατρικά ζητήματα αρκετά πρωτότυπα και ελπιδοφόρα. 

ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

«Αλλαγή, παραμονή στην ευρωζώνη, αναδιάρθρωση και κούρεμα χρέους, ελεγχόμενη χρεοκοπία, μαύρη τρύπα, πληθωρισμός, εθνική κυριαρχία» κλπ. κλπ. Ορολογίες, που προσπαθούμε να επεξεργαστούμε στο μυαλό μας και να τις αντιληφθούμε όσο καλύτερα γίνεται.

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ

Πλημμύρισαν οι δρόμοι τις τελευταίες μέρες με μαθητές κάθε ηλικίας συνοδευόμενοι οι περισσότεροι από τους γονείς τους. Τα σχολικά συγκροτήματα απέκτησαν τη γνωστή ζωντάνια και τα πρόσωπα των μαθητών δηλώνουν είτε αμηχανία, απορία και ενδεχομένως λίγο φόβο αν πρόκειται για «πρωτάκια», είτε χαρά και ικανοποίηση που ξαναέσμιξαν οι παρέες στις περιπτώσεις των μεγαλύτερων παιδιών.

ΤΟ ΕΦΗΜΕΡΟ

Τελευταίες μέρες του καλοκαιριού κι όλοι προσπαθούν να απολαύσουν την κάθε στιγμή και να αντλήσουν δύναμη για τον επερχόμενο χειμώνα.

ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ…

 

Μεσημεριανές ώρες στην παραλία και οι λουόμενοι απολαμβάνουν την καλοκαιρινή ραστώνη. Πολύς και ετερόκλητος κόσμος, όμως όλοι με τη χαρούμενη και χαλαρή διάθεση, που δημιουργεί η αγαπημένη αυτή εποχή.

ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ;

Επίκαιρα και αξιόλογα ήταν τα θέματα του 2ου Συνεδρίου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, που διεξήχθη στη Λέρο, στις 25-26 Ιουνίου, και στο οποίο παραβρεθήκαμε έπειτα από πρόσκληση. 

 

Από τις πολιτικές στρατηγικές μέχρι τις ανθρώπινες συμπεριφορές όλα λειτουργούν σε δύο επίπεδα: αυτό που παρουσιάζεται μπροστά και αυτό που υπάρχει αληθινά σε δεύτερο επίπεδο. Έχουμε δηλαδή να κάνουμε με το προσκήνιο και το παρασκήνιο.

Σελίδα 1 από 2

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version