Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

«Ο ΛΟΥΣΗΡΟΣ» ΤΟΥ ΣΤ. ΧΑΛΚΙΤΗ

Κατηγορία Γράμματα Γράφτηκε από τον

«Ο ΛΟΥΣΗΡΟΣ» είναι το δεύτερο βιβλίο του συγγραφέα Στέλιου Χαλκίτη μετά την έκδοση του «Μάργκινους Μόριους», που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2012 με εξαιρετική αποδοχή από το αναγνωστικό κοινό.

«To ποντίκι με την κόκκινη μύτη»

Κατηγορία Γράμματα Γράφτηκε από τον

Ονομάζομαι Άννα Κουτούζη και μένω στην Αθήνα. Κατάγομαι από την Κάλυμνο, το περίτρανο νησί του πατέρα μου Ιωάννη Κουτούζη. Έχω την ανάγκη να αφιερώσω το πρώτο μου παραμύθι στο πατέρα μου που δεν ζει πια, θέλοντας να τον τιμήσω ακόμα πιο πολύ.

Η μορφολογία αυτών των προγόμφιων που βρέθηκαν σε σπηλιά της Μάνης μαρτυρά ότι τα δόντια προέρχονται από Νεάντερταλ.

Συνέχεια στις διακρίσεις των Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό ήρθε να δώσει η Ελένη Αντωνιάδου, καθώς αναδείχθηκε Γυναίκα της Χρονιάς στην ετήσια εκδήλωση 2013 FDM Everywoman In Technology Awards στο Λονδίνο.

''Στα πλοία του Μιαούλη, το πλήρωμα δεν ήξερε καθόλου την ελληνική γλώσσα και μιλούσε Αρβανίτικα'' υποστηρίζουν καθηγητές που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ οι οποίοι μοίρασαν στους μαθητές επιστολή με τις δικές τους αλήθειες για το 1821.

Γράφει ο κ. Βασίλης Χατζηβασιλείου, τ. Δικηγόρος-Ιστορικός

Στο Δελτίο της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδας (τόμος 3ος σελ.317 κ. επ.) και με τον τίτλο: «Έγγραφα της Επαναστάσεως» βρίσκουμε καταχωρημένο έναν αριθμό επιστολών σταλμένων από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό τον Γ΄ (1771-1826) προς τον κωακής καταγωγής Φιλικό Δημήτριο Αλεξάκη. Τα έγγραφα δημοσίευσε ο γιός του Επαμεινώνδας Αλεξάκης, ο οποίος διατέλεσε Προξενικός Πράκτορας της Ελλάδας στην τουρκοκρατούμενη Κω γύρω στα 1870.

2η συνάντηση της  Θεατρικής Ομάδας Καλύμνου για την δράση " Ένα βιβλίο την ημέρα τη βαρεμάρα κάνει πέρα."

Η πολιτική παραπαίει και μας ταλαιπωρεί. Έχουμε ανάγκη από διαλείμματα ψυχικής και πνευματικής ανάσας. Να χαλαρώσουμε και να σκεφτούμε κάτι άλλο.

Το ιστορικό σωματείο με την πολύτιμη, διαχρονικά,  προσφορά του «Δωδεκανησιακή Μέλισσα» πραγματοποίησε, το απόγευμα της  12ης.9.12, μιαν εξαίρετη λογοτεχνική βραδιά παρουσιάζοντας το βιβλίο κ. Κώστα Χατζηαντωνίου «Αγκριτζέντο» (ο αρχαίος ελληνικός Ακράγας, αποικία των Ροδίων στη Σικελία), παρουσία του ιδίου του συγγραφέα.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version