Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Με συνδιοργανωτές την Ένωση Καλυμνίων Αττικής «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» και το Αναγνωστήριο Καλύμνου «ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ», πραγματοποιήθηκε στην αυλή του Άι-Γιάννη Μασουριού,  το βραδάκι της 6.8.13, φιλολογική βραδιά στη μνήμη του Γιώργη Ν. Κουκούλη, φιλολόγου-γυμνασιάρχη του Γυμνασίου Θηλαίων Καλύμνου και ιστορικού ερευνητή.

Το Πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστήμιου Αιγαίου, έχοντας υλοποιήσει με εξαιρετική επιτυχία τον Α’ Κύκλο Σπουδών, πολλαπλασιάζει τα προσφερόμενα γνωστικά αντικείμενα κατά το Β’ Κύκλο του 2013-2014, υλοποιώντας μέσω πρότυπων διαδικασιών ηλεκτρονικής μάθησης περισσότερες από 250 Διδακτικές Ενότητες/Μαθήματα και περισσότερα από 50 ολοκληρωμένα Προγράμματα επιμόρφωσης και επαγγελματικής εξειδίκευσης σε 15 Κατευθύνσεις-Επιστημονικά Πεδία:

Οι μαθητές των λυκείων της Καλύμνου που αρίστευσαν στο σχολ. έτος 2012-13 είναι οι εξής:

H Δημοτική Βιβλιοθήκη Λέρου μέσα από το πρόγραμμα του Future Library κατάφερε να ενταχθεί ανάμεσα στις 12 πρωτοπόρες βιβλιοθήκες για το 2013 !

Ο αγαπητός μας Θεοφ. Τσουκαλάς, καθηγητής-φιλόλογος, έκανε σχόλιο πάνω στο άρθρο μας «Πάλης ξεκίνημα νέοι αγώνες…» (19.5.13), για την οριστική διαγραφή της Χώρας από το χάρτη. Το βρίσκουμε πολύ εύστοχο το σχόλιο. Και επειδή χρησιμοποιεί στίχους από το ποίημα του Καβάφη «Οροφέρνης» (βασιλιάς Καππαδοκίας, γιος του Αριαράθη Δ΄), δημοσιεύουμε ολόκληρο το ποίημα και το συνοδεύουμε με τη φωτο του ποιητή και το τετράδραχμο με την κεφαλή του Οροφέρνη.

«Ο ΛΟΥΣΗΡΟΣ» ΤΟΥ ΣΤ. ΧΑΛΚΙΤΗ

Κατηγορία Γράμματα Γράφτηκε από τον

«Ο ΛΟΥΣΗΡΟΣ» είναι το δεύτερο βιβλίο του συγγραφέα Στέλιου Χαλκίτη μετά την έκδοση του «Μάργκινους Μόριους», που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2012 με εξαιρετική αποδοχή από το αναγνωστικό κοινό.

«To ποντίκι με την κόκκινη μύτη»

Κατηγορία Γράμματα Γράφτηκε από τον

Ονομάζομαι Άννα Κουτούζη και μένω στην Αθήνα. Κατάγομαι από την Κάλυμνο, το περίτρανο νησί του πατέρα μου Ιωάννη Κουτούζη. Έχω την ανάγκη να αφιερώσω το πρώτο μου παραμύθι στο πατέρα μου που δεν ζει πια, θέλοντας να τον τιμήσω ακόμα πιο πολύ.

Η μορφολογία αυτών των προγόμφιων που βρέθηκαν σε σπηλιά της Μάνης μαρτυρά ότι τα δόντια προέρχονται από Νεάντερταλ.

Συνέχεια στις διακρίσεις των Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό ήρθε να δώσει η Ελένη Αντωνιάδου, καθώς αναδείχθηκε Γυναίκα της Χρονιάς στην ετήσια εκδήλωση 2013 FDM Everywoman In Technology Awards στο Λονδίνο.

Σελίδα 4 από 4

Argo Kalymnos

Top Desktop version