Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Φτιάξτε τη δική σας λαγάνα και τη δική σας ταραμοσαλάτα, για να μη ρωτάτε τι σας πουλάνε…

Η προσωπική άσκηση του καθενός μας, πνευματική και ψυχική άσκηση, καθ’ όλη τη Σαρακοστή ας είναι, τουλάχιστον αυτή την περίοδο…, το να μιλάμε όπως λέει ο ιερός υμνωδός: «Ψυχαίς καθαραίς και αρρυπώτοις χείλεσι».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δυτών Σπογγαλιέων Οστρακαλιέων Καλύμνου, Παντελής Γεωργαντής, ανάπηρος από τη νόσο των δυτών, μιλάει για τα σφουγγάρια που κάποτε ήταν ο χρυσός της Καλύμνου.

Μεγάλη μέρα για τα Δωδεκάνησα η επέτειος της  7ης Μαρτίου. Είναι το ιστορικό ορόσημο της εθνικής πορείας των νησιών μας. Όμως το εθνικό κέντρο (πολιτική και ΜΜΕ) κάθε χρόνο «ξεχνάνε» την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στο εθνικό μας κορμό.

Αυτή η κολόνια κρατάει 12 χρόνια. Οι Γερμανοί έρχονται, φεύγουν, ξανάρχονται και η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα. Όμως,  δικαιώνει την πολ. μηχανικό  και δημοσιογράφο κα. Ευαγγελία Μπιλλήρη-Γλυνάτση για το άρθρο της το 2002, στην εφημερίδα « Δωδεκάνησος»  (του κ. Δρ. Ταυλάριου, σημερινού ειδικού συνεργάτη του δημάρχου κ. Διακομιχάλη).

Η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου (28.2.12) το οποίο δημοσιεύουμε προτάσσοντας τα δικά μας "χρήσιμα ενημερωτικά" για την καλύτερη κατανόηση... του θέματος που θα συγκλονίσει την Κάλυμνο. 
Χρήσιμα ενημερωτικά
Το θέμα αυτό «άναψε φωτιές» στο τοπικό κανάλι ΑΙΓΑΙΟ TV (28.2.12),  όταν ο δημοσιογράφος Μ. Χαραμαντάς, σχολιάζοντας το γεγονός είπε ότι ο υλληφθείς Γερμανός είναι αυτός που είχε εμφανιστεί στην Κάλυμνο προ 10ετίας περίπου ως επενδυτής, επί δημαρχίας και  τότε του σημερινού δημάρχου κ. Δ. Διακομιχάλη. Και ότι την εποχή εκείνη (παραμονές εκλογών) προβαλλόταν το μεγάλο γεγονός του «Γερμανού επενδυτή»  που θα διέθετε πολλά κεφάλαια στην περιοχή «Κεφάλα» (σε πλαγιές της νότιας Καλύμνου), για την κατασκευή μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας, εγκατάστασης αιολικών πάρκων κ.λπ. κ.λπ.   Τότε είχε συνεργάτες του Καλύμνιους  «βοηθούς-επενδυτές».  Ανέφερε μάλιστα ο δημοσιογράφος   ότι για την υποτιθέμενη εκείνη επένδυση υπήρξε και αρθρογραφία σε δωδεκανησιακή εφημερίδα από την Καλυμνιά δημοσιογράφο και πολ. μηχανικό κα. Ευ. Μπιλλήρη.
Ο «επενδυτής» όμως εξαφανίστηκε όταν δήμαρχος ανέλαβε ο κ. Γ. Ρούσσος και καθ’ όλη την 8ετία της δημαρχιακής του θητείας ο «επενδυτής» δεν έσκασε «μύτη».
Η αναφορά αυτή προκάλεσε την άμεση και δυναμική τηλεφωνική παρέμβαση του δημάρχου κ. Διακομιχάλη, ο οποίος είπε ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτόν τον κύριο και ότι οι συλληφθέντες (που αναφέρονται στο δ.τ. της Αστυνομίας) είχαν εμφανιστεί στο γραφείο του σήμερα (28.2.12), αλλά εκείνος τους έδειξε την πόρτα της  εξόδου. 
Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Γερμανός «επενδυτής» (μάλλον επίδοξος  «απεκδυτής» της Εθνικής Τράπεζας μέσω του τοπικού καταστήματος), και σ’ αυτή  του τη νέα επενδυτική εμφάνιση πάλι για «αιολικά πάρκα» μιλούσε (είναι το τελευταίο γερμανικό «σουξέ»), αλλά τον πήρε ο Αίολος. Και αυτή το φορά είχε καλύμνικη συνεργασία, κάτι που διερευνά η Δικαιοσύνη.
 
*
Το δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ.
Ερμούπολη Σύρου, 28 Φεβρουαρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Συνελήφθησαν στην Κάλυμνο τρία (3) άτομα για
απόπειρα κακουργηματικής απάτης, σε βάρος Τραπεζικού Καταστήματος
Οι κατηγορούμενοι επιχείρησαν να πιστώσουν
σε τραπεζικό λογαριασμό εικονικό διεθνές έμβασμα αλλοδαπής Τράπεζας
ύψους 650.000.000 ευρώ
Συνελήφθησαν χθες (27-02-2013) στην Κάλυμνο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματός Καλύμνου, σε συνεργασία με το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τρία (3) άτομα και συγκεκριμένα ένας 63χρονος υπήκοος Γερμανίας, ένας 60χρονος υπήκοος Ρουμανίας και ένας 61χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης, κακουργηματικού χαρακτήρα.  
Ειδικότερα, αντιπρόσωπος Τραπεζικού Καταστήματος κατήγγειλε προχθές στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ότι μετά από έλεγχο που διενήργησε η Τράπεζα, σχετικά με ηλεκτρονική εντολή πίστωσης μεγάλου χρηματικού ποσού σε λογαριασμό με δικαιούχο τον 63χρονο, προέκυψε ότι αυτή ήταν πλαστή.
Συγκεκριμένα η εντολή πίστωσης αφορούσε εικονικό διεθνές έμβασμα αλλοδαπής Τράπεζας, ύψους 650.000.000 ευρώ, ενώ ο λογαριασμός πίστωσης του εμβάσματος τηρούνταν σε Τραπεζικό Υποκατάστημα της Καλύμνου.
Επιπλέον από τη διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι την 26-02-2013 οι κατηγορούμενοι είχαν επισκεφτεί το Τραπεζικό Υποκατάστημα της Καλύμνου, προκειμένου να ενημερωθούν για την τύχη του εμβάσματος,  επανυποβάλλοντας φωτοαντίγραφο της συγκεκριμένης εντολής πίστωσης.
Άμεσα ενημερώθηκε για την υπόθεση το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου και ύστερα από συντονισμένες ενέργειες συνέλαβε χθες το μεσημέρι τους τρεις  κατηγορούμενους, όταν εξέρχονταν από το Τραπεζικό Υποκατάστημα της Καλύμνου, το οποίο είχαν επισκεφτεί εν νέου για τον ίδιο λόγο.
Ακολούθησαν έρευνες στους χώρους κατοικίας των κατηγορουμένων και σε επιχείρηση που διατηρεί ο 63χρονος, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αναλυτικά:
Α) στην κατοχή του 63χρονου
·    Μια (1) μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή
·    Δυο (2) ψηφιακά μέσα αποθήκευσης δεδομένων (usb-sticks)
·    Τρεις (3) ψηφιακοί δίσκοι αποθήκευσης δεδομένων (CD)
·    Δυο (2) κινητά τηλέφωνα και δυο (2) κάρτες sim
·   Διάφορα έγγραφα σχετιζόμενα με την υπόθεση
Β) στην κατοχή του 60χρονου
·    Ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
·    Δυο (2) κινητά τηλέφωνα
·    Ένας (1) φάκελος που περιείχε έγγραφα σχετικά με την υπόθεση
·    Δυο (2) σημειωματάρια με τηλέφωνα
·    Το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, 6 δολαρίων και 150 σέκελ 
Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θα αποσταλούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς από την επιτόπια αυτοψία που πραγματοποιήθηκε εντοπίστηκαν σε αυτούς ηλεκτρονικά αρχεία σχετικά με την υπόθεση.
 Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν σήμερα στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.

Από το διαδίκτυο ενημερωθήκαμε ότι η Κάλυμνος δεν συγκαταλέγεται μεταξύ των δήμων που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και τους ενισχύει το κράτος για να μη «βουλιάξουν». Ο κ. δήμαρχος και τα στελέχη της δημ. Αρχής μήπως πρέπει να ενημερώσουν τον Καλυμνιακό λαό; Γιατί μέχρι τώρα άλλα μας λέγανε και το κράτος βλέπουμε ότι  άλλα λέει.

Εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Κω άλλες εννέα (9) περιπτώσεις κλοπής κοσμημάτων

Στην παραπομπή στη δικαιοσύνη όλων των υποθέσεων και των υπευθύνων για την παράνομη είσπραξη σύνταξης προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών.

Από το Οικονομικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου που διοργάνωσε διαγωνισμό έκθεσης με θέμα «Αποταμίευση και Φορολογική Συνείδηση».

Σελίδα 27 από 27

Argo Kalymnos

Top Desktop version