Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Εναν ιδιότυπο κατάλογο θα  μπορούσε  με  σχετική ευκολία να συγκροτήσει ο κάθε σκεπτόμενος δημότης και κάτοικος αυτού του νησιού, με θλιβερό, δυστυχώς , περιεχόμενο.

Ο δημ. σ/λος της αξ. αντ/τευσης κ. Μαν. Μουσελλής δήλωσε (ΑΙΓΑΙΟ TV, 12.6.13) ότι στις επόμενες εκλογές, δηλαδή μετά από περίπου 6 χρόνια(!), θα κατέβει ως υποψήφιος δήμαρχος εκπροσωπώντας τη ΝΔ.

Όλοι συνεργούν στο να κουκουλωθεί για άλλη μια φορά η υπόθεση του κληροδοτήματος Βουβάλη , η «Ναυτική Δημοτική Σχολή". Λένε: «μπόρα είναι, θα περάσει». 

Η παρούσα δημ. Αρχή έχει να λέει για το νέο της αναπτυξιακό της «κόλπο». Δικαιούται να τιτλοφορήσει: «Όταν δέσαμε τις αλυσίδες».

«Πήρε φωτιά»  το ΑΙΓΑΙΟ TV, το απόγευμα της 7.6.13,  με τις παρουσίες των δημ. σ/λων Μιχ. Λελέκη -  της αντ/τευσης, και Γιάννη Γαλουζή - επικεφαλής της ελ. αντ/τευσης,  στην εκπομπή του δημοσιογράφου Μ. Χαραμαντά «Εν Καλύμνω».

Περίεργο πέπλο σιωπής σκεπάζει την υπόθεση του κληροδοτήματος Βουβάλη, την πάλαι ποτέ Ναυτική Σχολή, η οποία σήμερα στεγάζει δύο «μαλωμένους» συγκατοίκους, το Λαογραφικό Μουσείο του ΛΕΚ και το Ναυτικό Μουσείο Δήμου Καλύμνου, το οποίο τώρα «κυκλοφορεί» και με δεύτερο όνομα, ως «Συλλογή…»;

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

1. Για τις (σωστές) εντυπώσεις (όπως λένε): Το άρθρο ως κριτική δεν με αφορά ως τ. Δήμαρχο.

Ενα θέμα που τέθηκε  «σε ύπνωση» και πλήρη «καταστολή», είναι η «Επαγγελματική Σχολή Βουβάλη».  Το θέμα ήγειρε εκ του ύπνου η σύγκρουση του «Λαογραφικού Μουσείου» του ΛΕΚ και του «Δημοτικού Ναυτικού Μουσείου», με τη «βοήθεια» και της  δημ. Αρχής.

Ο πρώην δημοτικός αξιωματούχος και νυν δημ. σ/λος αξ. αντ/τευσης κ. Μιχ. Μπούκης πρότεινε, μέσω τηλεοράσεως, μια νέα «γραμμή» αντιπολίτευσης:  τη συνεργασία με τη δημ. Αρχή πάνω στο πρόβλημα της αποκατάστασης του ονόματος της Χώρας.

Πρόταση - βόμβα

Φιλοξενούμενος του δημοσιογράφου στο ΑΙΓΑΙΟ TV κ. Χαραμαντά, το απόγευμα της 29.5.13, ήταν ο κ. Μπούκης (φωτο, από την ορκωμοσία), αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου επί της προηγούμενης δημαρχίας, του κ. Γ. Ρούσσου,  και νυν δημ. σ/λος της αξ. αντιπολίτευσης, της οποίας ηγείται ο νέος αρχηγός κ. Γιάννης Μαστροκούκος.   Όταν η συζήτησή τους έπιασε το θέμα της αποκατάστασης της Χώρας ( η οποία, ως γνωστόν,  κατά την τελευταία Απογραφή (2011) συγχωνεύτηκε με την Πόθια), ο κ. Μπούκης πρότεινε ως μοναδική λύση την από κοινού δράση της αντ/τευσης με το δήμαρχο κ. Δ. Διακομιχάλη.  Πρόταση –βόμβα.

Κόντρα στη «γραμμή» της παράταξης

Η προτεινόμενη από τον κ. Μπούκη αυτή πολιτική «γραμμή»,  ερχόταν σε πλήρη αντίθεση  με αυτή των της παράταξής του. Γιατί  ο κ. δήμαρχος καταγγέλθηκε από τις αντιπολιτεύσεις ότι ήδη από το έγγραφό του προς την ΕΛΣΤΑΤ, με ημερομηνία 20.2.2011, μεθόδευσε τη διαγραφή της Χώρας από το χάρτη,  καθώς με το έγγραφο αυτό άνοιγε το δρόμο, κατά τις αντιπολιτεύσεις, για την «απορρόφηση της Χώρας από την Πόθια.

Και αυτή η καταγγελία  έγινε  (α) από τον αρχηγό της παράταξης κ. Γιάννη  Μαστροκούκο και από στέλεχος  της παράταξης του κ. Σάκη  Ζερβό, , (β)  από τον επικεφαλής της ελ. αντ/τευσης κ. Γιάννη Γαλουζή και το στέλεχός του κ. Γιάννη Μαγκάκη, (γ) οι καταγγελίες αυτές ακούστηκαν (α) από τηλεοράσεως, (β) στο δημ. σ/λιο που έγινε στην αίθουσα της Παναγιάς,  (γ) στη λαϊκή συνέλευση, στην αυλή της Παναγιάς,  (δ) ακόμη και στη συνεδρίαση της επιτροπής αγώνα.

Αν και είναι δεδομένη, λοιπόν, η θέση και άποψη όλης της αντ/τευσης που επιμένει στο να διατείνεται ότι ο κ. Διακομιχάλης είναι αναξιόπιστος και ότι είναι αυτός που έθαψε τη Χώρα, ο κ Μπούκης βγήκε στην τηλεόραση για να πει  ότι ο μοναδικός δρόμος για να επιλυθεί το πρόβλημα του Χωριού, είναι η συνεργασία της αντ/τευσης με τον κ. δήμαρχος. Προτείνει, με άλλα λόγια, συμπολιτευτική…  αντιπολίτευση.

Σχόλια & σενάρια εξελίξεων

Ήταν επόμενο η πρόταση αυτή να προκαλέσει ποικίλα σχόλια που καταλήγουν σε σενάρια ανατροπών και εξελίξεων.  Γιατί ο κ. Μπούκης εκφράζει  μια άλλη «γραμμή», εντελώς διαφορετική από αυτήν της παράταξής του αλλά και των δύο αντ/τεύσεων, οι οποίος δεν εμπιστεύονται τον κ. δήμαρχο .

Και επειδή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο κ. Μπούκης κράτησε αποστάσεις από το νέο αρχηγό της παράταξης και διαφοροποιήθηκε από τη «γραμμή» της παράταξης,  η δήλωσή του αυτή αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα. Κάτι τις προσδίδουν μεγάλη βαρύτητα τα θερμά και ενθουσιώδη συγχαρητήρια που κέρδισε από την παράταξη Διακομιχάλη.

Γύρισε το διακόπτη

Μέχρι στιγμής αντιδράσεις από την παράταξη του κ. Μαστροκούκου δε σημειώθηκαν.  Πάντως  όλα δείχνουν ότι ο κ. Μπούκης ουσιαστικά γύρισε το διακόπτη των πολιτικών εξελίξεων.  Τα πρώτα σημάδια στον πολιτικό ορίζοντα προαναγγέλλουν βαρομετρικό χαμηλό ανατρεπτικές εξελίξεις.  Βέβαια,  όχι άμεσες, καθότι  οι δημοτικές εκλογές απέχουν 10 μήνες.

Argo Kalymnos

Top Desktop version