Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Πριν 10 χρόνια – ΑΡΓΩ – Νοέμβριος 2003

Κατηγορία Blogs Γράφτηκε από την

-      Οι σκουπιδότοποι εκπέμπουν διοξίνες σε απόσταση 4 χλμ. όπως λένε οι επιστήμονες και όλες οι έρευνες και τα άρθρα στις αθηναϊκές εφημερίδες. Ο δικός μας σκουπιδότοπος που καπνίζει μέρα-νύχτα, χειμώνα-καλοκαίρι απέχει μόνο 1 χλμ. από την Πόθια.

ΣΩΤ. ΚΥΠΡΑΙΟΣ: Η ΘΕΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ

Κατηγορία Blogs Γράφτηκε από τον

Είναι αδιαμφισβήτητο, ότι οι μύθοι και οι δοξασίες γύρω από τις θεραπευτικές ιδιότητες της μουσικής εμφανίστηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια και παρουσίασαν κοινά στοιχεία σε όλους τους αρχαίους πολιτισμούς.

   Το 1830, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του Λονδίνου που καθόριζε τα ανατολικά σύνορα του Ελληνικού Κράτους

Πριν 10 χρόνια – ΑΡΓΩ – Οκτώβριος 2003

Κατηγορία Blogs Γράφτηκε από την

-      Η Κάλυμνος περνάει μέρες πολιτικής Κατοχής. Η Δημοκρατία στην πράξη δεν ευδοκιμεί πάντα στους κήπους των δημοκρατών και σοσιαλιστών, ενώ συγχρόνως ο Φασισμός καλλιεργείται όχι μόνο σε γιάφκες φασιστών, αλλά και σε θερμοκήπια δήθεν δημοκρατών.

Πριν 10 χρόνια – ΑΡΓΩ – Σεπτέμβριος 2003

Κατηγορία Blogs Γράφτηκε από την

             -Η προσπάθεια της κυβέρνησης για το «κουκούλωμα» των χρεών που άφησαν οι απελθόντες δήμαρχοι είναι ως  «σοσιαλιστ(ρ)ικό χρέος»  ολέθριο για τη χρηστή διαχείριση των Δήμων.

Δανιήλ Α. Ζερβός: Μαχαιροβγάλτες στην Κάλυμνο του 1864

Κατηγορία Blogs Γράφτηκε από τον

Σε ένα από τα βιβλία της Δημογεροντίας Καλύμνου, που περιλαμβάνει πράξεις και αποφάσεις της Δημαρχιακής θητείας Θεοδώρου Τσαούση και Μιχαήλ Συμεών, του έτους 1864, υπάρχουν δύο εγγραφές σε διάστημα μιας εβδομάδας, που αναφέρονται σε δύο διαφορετικά επεισόδια απειλής με μαχαίρι.

 

Γιάννης Θ. Πατέλλης: Μνήμη Σακελλάρη Τάταρη

Κατηγορία Blogs Γράφτηκε από τον

Ο χρόνος τρέχει. Η αδυσώπητη φορά του συμπαρασύρει προς το τέλος αλληλοδιάδοχες γενιές, φέρνει στο προσκήνιο άλλες, νεότερες. Όμως, ο φυσικός νόμος της φθοράς, αν και αδήριτος, δεν γίνεται εύκολα αποδεκτός. Είναι ανθρώπινο η απώλεια αγαπημένου προσώπου να προκαλεί οδυνηρό κενό. Σπάει ένας κρίκος της αλυσίδας, ξεμένεις.

Από τον Γιάννη Θ. Πατέλλη, Ταξίδι με πλοίο

Κατηγορία Blogs Γράφτηκε από τον

Χρόνια είχα να το κάνω αυτό. Να ταξιδέψω δηλαδή με πλοίο. Πολλά τα αίτια : Μακρινό παρελθόν τα καθημερινά δρομολόγια με «Κάμειρος» και «Πάτμος» που εξυπηρετούσαν το νησί κάποτε, λειτουργία αεροδρομίου στην Κάλυμνο, ταχύπλοα στην ανταπόκριση με Μαστιχάρι προς αεροδρόμιο Κω, σύγκριση κόστους εισιτηρίων πλοίου και αεροπλάνου, (μια η άλλη). Όλα αυτά μαζί και στο υποσυνείδητο ριζωμένο το σπουδαιότερο: Η εξοικείωση με το γρήγορο και εύκολο.

Από τις εκδόσεις Καστανιώτη, το 2010, κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα  «Τα σακιά» της Ιωάννας Καρυστιάνη ,καταξιωμένης και πολύγραφης συγγραφέως (Βραβείο μυθιστορήματος περιοδικού «Διαβάζω»,2011)

Δανιήλ Α. Ζερβός: 1865. Η Κάλυμνος ‘‘εξάγει’’ Δασκάλους

Κατηγορία Blogs Γράφτηκε από τον

Οι Καλύμνιοι συνηθίζουμε να λέμε, καμαρώνοντας για το Νησί και τους προγόνους μας, ότι η Κάλυμνος υπήρξε ο «Φάρος των Γραμμάτων και του Πολιτισμού» που «φώτισε» όλα τα γειτονικά, και όχι μόνο, νησιά.

Πριν 10 χρόνια – ΑΡΓΩ – Αύγουστος 2003

Κατηγορία Blogs Γράφτηκε από την

 

            -Καταρρέει  η ΔΕΥΑΚ. Έμεινε χωρίς Πρόεδρο και Διοικ. Συμβούλιο. Πνέει τα λοίσθια, οι απολυθέντες κέρδισαν τα Ασφαλιστικά Μέτρα, αλλά το Δ,Σ, αρνήθηκε να υλοποιήσει την απόφαση

Δανιήλ Α. Ζερβός: Κατασκευή τοίχου στην Άσπα το 1865.

Κατηγορία Blogs Γράφτηκε από τον

Ένα χρόνο πριν αποφασίσει η Δημογεροντία και αναθέσει σε φερμένο από την Ελλάδα εργολάβο την χάραξη και κατασκευή του αμαξιτού δρόμου από τη Χώρα στο λιμάνι (βλ. προηγούμενο), προέκυψε η ανάγκη προστασίας του λιμανιού από φερτά υλικά που κατέβαζαν τα νερά της βροχής από την «άσπα» του Αγίου Νικολάου. Έτσι η Δημογεροντία αποφάσισε και ανέθεσε εργολαβικά την οικοδόμηση τοίχου πάνω από την «άσπα» σε «τέκτονες» δηλαδή χτίστες, που ήρθαν από το «Βουδρούμι» δηλαδή την Αλικαρνασσό.

 

Από τον Γιάννη Θ. Πατέλλη, Ζαριές, φόροι και μεταρρυθμίσεις

Κατηγορία Blogs Γράφτηκε από τον

Η ζαριά για την ΕΡΤ δεν τους βγήκε. Όταν την αποφάσιζαν οι δημοσκοπήσεις έδειχναν μεγάλα ποσοστά της κοινής γνώμης κατά της, αμαρτωλής, Ελληνικής Ραδιοτηλεόρασης.

Πριν 10 χρόνια – ΑΡΓΩ – Ιούλιος 2003

Κατηγορία Blogs Γράφτηκε από την

            - Ο Δήμος σε διαχειριστική αφασία. Τιμολόγια 700 εκ. δρχ. στα συρτάρια.

Δανιήλ Α. Ζερβός: Εργολαβία για κατασκευή δρόμου το 1866.

Κατηγορία Blogs Γράφτηκε από τον

Όπως είναι γνωστό, κατά τον 18ο και 19ο αιώνες οι πρόγονοί μας μετέφεραν τις κατοικίες τους έξω από το Κάστρο και δημιούργησαν την Χώρα,

 

Πριν 10 χρόνια – ΑΡΓΩ – Ιούνιος 2003

Κατηγορία Blogs Γράφτηκε από την

 

            -Δημόσιο εξαπατά Δημόσιο και το λογαριασμό θα πληρώσει ο ιδιώτης.

Σε ένα από τα βιβλία της Δημογεροντίας Καλύμνου του 19ου αιώνα βρήκα μια απόφαση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

 

Πριν 10 χρόνια – ΑΡΓΩ – Απρίλιος 2003

Κατηγορία Blogs Γράφτηκε από την
-  Τέσσερις μήνες μετά τις δημοτικές εκλογές η Κάλυμνος ζει σε εκρηκτικό κλίμα παρανοϊκού μετεκλογικού πυρετού.
Σελίδα 2 από 2

Argo Kalymnos

Top Desktop version