Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Υδροπλάνα: Έτσι διώχνονται οι επενδυτές - μια επιστολή και 3 video Κύριο

Δημοσιεύουμε επιστολή που μας έστειλε ο συμπατυριώτης μας  κ. Γ.Ν. Πατέλλης, αδελφός του Μιχάλη Ν. Πατέλλη που έφερε τα υδροπλάνα στην Ελλάδα. Την επιστολή τη συνοδεύουμε με 3 video από συνέντευξη που έδωσε ο κ. Μιχ. Πατέλλης σε αθηναϊκό τηλεοπτικό κανάλι (SBC - 12.1.12). Η συνέντευξη αποκαλύπτει το όργιο του ελληνικού κράτους και τους «φραγμούς» που βάζει σε κάθε επενδυτή.   

 

*

Σακελλάρη όπως ξέρεις τα τελευταία 3 χρόνια ζητώ την βοήθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης για μπει μιά πίεση σε ότι αφορά τα εκκρεμή και άλυτα από αδιαφορία κυρίως, θέματα για τα υδροπλάνα, (νόμος για τα υδατοδρόμια, υδατοδρόμιο στο Φλοίσβο κλπ.). Θεωρώ ότι η στάση σιωπής του Ρούσσου, όπως και του Διακομιχάλη είναι απαράδεκτη, δεδομένων των προβλημάτων στις μεταφορές.

Η τακτική του Διακομιχάλη για πολιτική πίεση σε επιχειρηματίες, χωρίς να συνοδεύεται με επιδοτήσεις γιατί απλά δεν υπάρχουν χρήματα, είναι λάθος, όπως λάθος είναι να δημιουργείται πολιτικό θέμα για την δήθεν ακαταλληλότητα του λιμανιού και την ανικανότητα της Δημοτικής αρχής. Η Κάλυμνος στην παρούσα φάση και για ένα απροσδιόριστο χρονικό διάστημα θα είναι θύμα στρεβλώσεων που έχουν δημιουργηθεί στις μεταφορές από αλόγιστες επιδοτήσεις και πελατειακού τύπου αλληλεξαρτήσεις ανάμεσα σε πολιτικούς και επιχειρηματίες.

Τα υδροπλάνα του Καλύμνιου οραματιστή επιχειρηματία Μιχάλη Πατέλλη είναι θύμα αυτής της Ελληνικής πραγματικότητας και είναι κρίμα κυρίως για τους νησιώτες κατοίκους μικρών νησιών, όπως και για την τουριστική ανάπτυξη των μεγαλύτερων.

Ένα επιδοτούμενο δρομολόγιο του Νήσος Κάλυμνος της τάξης των 3500 ευρώ Κάλυμνος Αστυπαλιά με επιστροφή, αντιπροσωπεύει το κόστος 5 πτήσεων με επιστροφή με υδροπλάνο και με κατανάλωση της μισής συνολικά ποσότητας καυσίμων. Ήμουνα πρόσφατα σε ένα τέτοιο δρομολόγιο, 4 πήγαν και ένα αυτοκίνητο και 4 γύρισαν και ένα αυτοκίνητο.

Επί τούτου θα ήθελα για μιά ακόμη φορά να τονίσω με έμφαση (το κάνω από καιρό), πως η ιδιοκτησιακή σχέση του Δήμου με την ΑΝΕΚ είναι εις βάρος του Καλυμνίου δημότη, και πρέπει να σταματήσει. Η σχέση αυτή εγκυμονεί δεινά για το παρόν και το μέλλον και έχει γεννήσει τέρατα στο παρελθόν.

Τα υδροπλάνα στην μετ/ εμποδίων τρίχρονη λειτουργία τους στο Ιόνιο απέδειξαν ότι μπορούν να κάνουν τη δουλειά με συνέπεια και ασφάλεια αν υπάρξουν οι προαπαιτούμενες προϋποθέσεις. Για τις προϋποθέσεις αυτές εξακολουθεί να γίνεται προσπάθεια να υλοποιηθούν με απουσία δυστυχώς του τοπικού πολιτικού κατεστημένου.

Θα εκτιμούσα την δημοσιοποίηση αυτής της " άποψης" όπως επίσης και του u-tube video που σου επικοινώνησα, γιά την πρώτη πτήση υδροπλάνων στην Τουρκία από νεοσύστατη εταιρεία υδροπλάνων και μάλιστα απο την Κωσταντινούπολη.  

Γιάννης Ν. Πατέλλης.

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

3 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου Μουσσας Γιωργος δημοσιεύθηκε από Μουσσας Γιωργος

  εδω και 40 χρονια ακουμε μονο λογια γιατι
  δεν βλεπουν τα αλλα νησια ας κανουν κατι
  και ας ειναι λαθος το εργο παραμενειστην
  Καλυμνο

 • Σύνδεσμος σχολίου Ιωάννης Ν. Πατέλλης δημοσιεύθηκε από Ιωάννης Ν. Πατέλλης

  Ευχαριστώ για την δημοσιοποίηση της επιστολής, απογοητευτική η έλλειψη αντίδρασης από την τοπική αυτοδιοίκηση, θα περίμενε κανείς κάποιο σχόλιο από τους Ρούσσο, Διακομιχάλη. Η δειλία των πολιτικών μπροστά στο ρίσκο για πολιτικό κόστος, έχει χρεοκήσει την Ελλάδα. Το πολύ πολύ το θέμα να εξαντληθεί στα καφενεία με σχόλια του τύπου " Δεν γίνεται ρε μ-----α ".... ΓΊΝΕΤΑΙ!! Λέω γιατί δεν πάει άλλο..Join SEAPLANES IN GREECE on Facebook and add to the effort.

 • Σύνδεσμος σχολίου Στέλιος Χαλκίτης δημοσιεύθηκε από Στέλιος Χαλκίτης

  «Aς υποθέσουμε πως δεν έχουμε φτάσει στο μαύρο αδιέξοδο, στην άβυσσο ....» (Καρυωτάκης).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version