Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το «όραμα» του Δήμου με πλαστογραφία και διάσπαση Κύριο

Ο Δήμος της Καλύμνου πλαστογράφησε τη συμμετοχή αποδήμων του Σίδνεϋ, για να στήσει μια ομοσπονδία που «οραματίζεται»ι, και στη συνέχεια αποπειράθηκε να τους διασπάει με την ίδρυση δεύτερης Αδελφότητας.

 

Η βδομάδα που αφήνουμε έκλεισε χθες (6/7/12)με συνέντευξη του εκπροσώπου του δημάρχου κ. Ταυλάριου, ο οποίος ομολόγησε έμμεσα ότι πράγματι πλαστογράφησε τη συμμετοχή της Καλυμνιακής Αδελφότητας του Σίδνεϋ της Αυστραλίας, στην ομοσπονδία των απανταχού Καλυμνιών. Μνημειώδης απάντησή του: «Αφού δε θέλουν να συμμετέχουν, ας μη συμμετέχουν». Τόσο απλά και «ανέμελα» έκλεισε το θέμα το Γραφείο Δημάρχου.

Αμαρτωλή ιστορία

Τι προηγήθηκε όμως; Στο «όραμα» του κ. Ταυλάριου και του κ. Διακομιχάλη να συγκροτήσουν την ομοσπονδία των απανταχού (της Γης!) Καλυμνίων η Καλυμνιακή Αδελφότητα Σίδνεϋ είπε ένα ξεκάθαρο «Όχι», με απόφαση της γενικής της συνέλευσης – θα έχει τους λόγους της…

Όμως, επειδή (μάλλον) δεν το καλοχώνεψε ο Δήμος της Καλύμνου, πιθανόν και κάποιοι συμπατριώτες του Σίδνεϋ που βλέπουν το ίδιο «όραμα», το θέμα επανήλθε για δεύτερη φορά στη γενική συνέλευση της Αδελφότητας, αλλά το αποτέλεσμα ήταν και πάλι ένα δεύτερο «Όχι». Και, προφανώς, ένα δεύτερο «όχι» είναι πάντοτε πιο ηχηρό από το πρώτο. Αυτό τον ήχο όμως δεν τον άκουσε το γραφείο δημάρχου.

Η διπλή αυτή απόφαση όμως δεν πτόησε τη δημοτική Αρχή. Προχώρησε στο πρωτοφανές εγχείρημα να παρουσιάσει την Αδελφότητα του Σίδνεϋ να έχει πει «Ναι» στη συμμετοχή. Και για να καλύψει το χάος που δημιούργησε παρουσίασε την Αδελφότητα του Σίδνεϋ να την εκπροσωπεί η Αδελφότητα του Ντάργουιν - η οποία προφανώς συμμετέχει. Είναι βέβαια ότι η Αδελφότητα του Ντάργουιν ποτέ δε θα συνεργούσε σε τέτοια απάτη.

Όμως, η παγκοσμιοποίηση της ενημέρωσης μέσω του διαδικτύου αποκάλυψε βοήθησε την Αδελφότητα του Σίδνεϋ να ενημερωθεί για την απάτη του Δήμου της «μητροπολιτικής Καλύμνου».

Η αντίδραση ήταν άμεση. Ο πρόεδρος της Αδελφότητας κύριος Ιορδάνης Ατσάς, με τηλεφωνική του παρέμβαση, βγήκε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό (6/7/12), για να διαμαρτυρηθεί και να καταγγείλει ότι ψευδώς παρουσιάσανε την Αδελφότητα του Σίδνεϋ ότι συμμετέχει στις διεργασίες για την ομοσπονδία.

Έκθετος και πανικοβλημένος ο Δήμος προέβει και δεύτερο «εθνικό εγχείρημα» εις βάρος των αποδήμων. Αποπειράθηκε να ιδρύσει μια δεύτερη Αδελφότητα στο Σίδνεϋ που να είναι «δική» του και να συμμετέχει στα «οράματα» του. Όμως απέτυχε παταγωδώς και σ’ αυτή του την ύστατη επιχείρηση ο Δήμος.

Ποια είναι η ουσία; Η «Μητροπολιτική Κάλυμνος» δείχνει στα μάτια των Καλυμνίων του Σίδνεϋ  σαν μια «μητρόπολη» χωρίς ιερό και όσιο. Που βλέπει σαν θύματα τους αποδήμους. Παρ’ όλα αυτό το θόρυβο, μετά από όλο αυτό το πολιτικό στραπάτσο που υπέστη η δημοτική Αρχή, ο εκπρόσωπος του δημάρχου είχε το προκλητικό κουράγιο να πει: «Αφού δε θέλουν, ας μη συμμετέχουν». Κυνική ομολογία ολέθριας αμαρτίας ή ιλαροτραγωδία;

*

Το πιθανό ερώτημα «γιατί οι Καλύμνιοι του Σίδνεϋ αρνήθηκαν τόσο επίμονα να συμμετάσχουν σ’ αυτή την Ομοσπονδία;» είναι εκτός θέματος , αλλά εμεί θα δώσουμε δύο επιγραμματικές απαντήσεις.

Η πρώτη απάντηση κόβει εξαρχής τη συζήτηση: Δικό τους θέμα είναι αν θα συμμετάσχουν στην ομοσπονδία και δε θα επιβάλει ούτε ο κ. Διακομιχάλης ούτε ο κ. Ταυλάριος τη συμμετοχή τους σε κανένα νεφελώδες σχήμα διεθνούς δικτύωσης των Καλυμνίων.

Η δεύτερη απάντηση ανοίγει και συζήτηση. Εστιάζει το πρόβλημα στα κίνητρα του «όχι». Οι Καλύμνιοι του Σίδνεϋ βρήκαν ανούσια και περιττή τη συμμετοχή τους σε ένα «όραμα» ουτοπίας. Είναι όραμα-ουτοπία, γιατί κινείται σε «ου τόπον», δεν πατάει πουθενά. Οι δαπάνες για ταξίδια, δεξιώσεις, οι προσφωνήσεις κ.λπ. δεν είναι το «όραμα» τους  εκεί που ζούνε.  Οι Καλύμνιοι του Σίδνεϋ δεν είναι άνθρωποι των γραφείων, της περιφερόμενης πολιτικής και των «οραμάτων». Είναι βιοπαλαιστές, βγάζουν το ψωμί τους με αγώνα και επενδύουν τις οικονομίες τους παραγωγικά και βλέπουν πρακτικά το παρόν και το μέλλον. Έχουν τη δική τους βιοσοφία, η οποία βλέπει σφαιρικά το ζήτημα αλλά και στον πυρήνα του.   

Αλλά, να μην αλλάξουμε το θέμα. Η ουσία είναι οι μηχανορραφίες και ο πολιτικός αμοραλισμός τον οποίο επέδειξε το γραφείο του δημάρχου. Έκκληση: Ο κ. δήμαρχος να το «μαζέψει».  (φωτο αρχείου, Διακομιχάλης, αριστερά, και Ταυλάριος) 

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version