Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Επάνω μουσεία, κάτω στην ουσία γερόντων θεραπεία Κύριο

Η Βουβάλειος Ναυτική Σχολή ιδρύθηκε από τον Εμπορικό Οίκο του μεγάλου Καλύμνιου ευεργέτη Νικολάου Βουβάλη, για να εκπαιδεύονται οι ναυτικοί μας στις καταδύσεις. Μετά άλλαξαν οι καιροί, άλλαξαν οι χρήσεις και οι ένοικοι. Προπαντός του ισογείου…

Μέρες τώρα οι αδέσποτες και ανεύθυνες φήμες στην Κάλυμνο περιγράφουν ένα ισόγειο που λειτουργεί σαν καταφύγιο ευρωστούλας κυρίας, αγνώστου προελεύσεως και επαγγέλματος, η οποία σε εθελοντική βάση αναλαμβάνει την εκτόνωση ατίθασων γεροντίων που ανάβει το αίμα τους στα καλά του καθουμένου και χώνονται στη γωνία αποθεραπείας της εθελόντριας ιέρειας των αναξιοπαθούντων συνταξιούχων. Επίσης, εντελώς ευκαιριακά αναλαμβάνουν τέτοιες αποστολές και τοπικές «δυνάμεις καταδρομών» και εκτάκτων επεμβάσεων.

Πέντε τρανταχτές αποδείξεις

Προφανέστατα αυτή η αδέσποτη φήμη είναι ψευδής, υποβολιμαία έως συκοφαντική για πέντε βασικά λόγους. Προσέξτε τις πέντε τρανταχτές αποδείξεις μας:  1) Το κτήριο είναι απέναντι από την πόρτα του Δημαρχείου και είναι αδύνατο μπρος στα μάτια της εξουσίας  να βγάζουν τα μάτια τους συνταξιούχοι με μειωμένη όραση μες στο μισοσκόταδο και ο Δήμος να μη βλέπει τίποτα.  2)  Το «σπίτι» είναι ιδιοκτησία του Δήμου και ελέγχεται απολύτως. Σιγά να μην γίνει οίκος ανοχής και τόσο ανεξέλεγκτος, χωρίς ενοίκιο, χωρίς άδεια, αποδείξεις και χωρίς ΦΠΑ.  3)  Δεν υπάρχουν αδιάσειστες αποδείξεις που να στηρίζουν τις φήμες, π.χ. κανένα DVD από τηλεοπτική ή κινηματογραφική κάλυψη ή κάτι άλλο τέλος πάντων.  4)  Η γωνία στην τρύπα του ισογείου που φέρεται ιατρείο γεροντικών παθημάτων, δεν έχει ούτε τη στοιχειώδη υποδομή… Με μια κουβέρτα αποκάτω κι άλλη μια κουβέρτα για σκέπασμα (για να μην πουντιάσουν οι τα βιακγραρισμένα γερόντια) και δύο μαξιλάρια δεν αποτελούν υποδομή που να ταιριάζει στην περηφάνια των Καλύμνιων. 5)  Είναι βέβαιο ότι για το συγκεκριμένο ισόγειο κατάστημα θα υπάρχει άλλο σχέδιο αξιοποίησης.  Είναι δυνατόν  επάνω μουσεία, κάτω στην ουσία γερόντων θεραπεία.   

Όχι στις φήμες..

Επίσης, θα πρέπει να θεωρείται αυθαίρετη η φήμη ότι συνεργάτης του κ. δημάρχου (όχι Νομικός τις…), προ ημερών, μπήκε στο ισόγειο της δήθεν ανομίας, βράδυ, για να αποκαταστήσει ηλεκτρολογική βλάβη στον πίνακα με τις ασφάλειες, και έπεσε πάνω σε σκηνή καουμπόικου έργου. Πράγμα απίστευτο, γιατί κανείς δεν μπορεί να μαρτυρήσει αν ο μακάριος συνεργάτης του κ. δημάρχου διέκοψε  τη σκηνή ως απαράδεκτη τσόντα ή αν έφυγε εξοργισμένος, καθώς λέγεται, και άφησε το ζεύγος των πρωταγωνιστών να συνεχίσει το «γράψιμο».

Αλλά ακόμη κι αν υποθέσουμε (ας κάνουμε και μια υπόθεση εργασίας) ότι πράγματι ο άτυχος συνεργάτης του κ. δημάρχου υπήρξε όντως αυτόπτης μάρτυς κάποιου γεροντικού αθλήματος, είναι βέβαιο πέρα από κάθε αμφιβολία ότι θα το έλεγε στον κ. δήμαρχο, οπότε θα γινόταν ένας κάποιος χαμός. Θα λαμβάνονταν άμεσα μέτρα αυθωρεί και παραχρήμα. Μέτρα όμως δεν ελήφθησαν, όπως μαρτυρούν οι σημερινές (3.7.12) φωτο της εφημερίδας μας, δέκα μέρες μετά την αυτόφωρη διαδικασία ανακάλυψης. Επομένως, δεν συνέβη τίποτα.

Και κάτι ακόμη. Δεν μπορεί να αποδεχθεί, όσο κι αν το ισχυρίζονται, ότι αυτοί που συνόδευαν τον συνεργάτη του Δήμου βγήκαν έξω από τα ρούχα τους (με τη μεταφορική έννοια, παρακαλώ, και όχι με την κυριολεκτική του ισογείου – άλλο ισόγειο, άλλο ο όροφος) και εξοργισμένοι τηλεφώνησαν στο μητροπολίτη, και ότι ο μητροπολίτης έγινε και εκείνος έξω φρενών: άκουσον-άκουσον,  στέγη ιέρειας γεροντικού έρωτα δίπλα στο μητροπολιτικό ναό! Ούτε αυτό πρέπει να θεωρείται βέβαιο, γιατί μέτρα, παρομοίως, δεν ελήφθησαν (αν λαμβάνονταν θα ήταν πολύ σκληρά, μέχρι και λουκέτο θα έμπαινε στην πόρτα), άρα τίποτα υπάρχει.

Ας ρωτήσουν να μάθουν

Όποιος διαφωνεί με τους συλλογισμούς μας, ας ρωτήσει τον ίδιο τον κ. δήμαρχο ή, αν δε θέλει να τον απασχολήσει με επουσιώδες ζήτημα, ας ρωτήσει τον αντιδήμαρχο επί της καθαριότητας ή τον υπεύθυνο επί του πολιτισμού (είναι ο κ. δήμαρχος αλλά έχει και αναπληρωτή του, καλού-κακού)… Ακόμη, ας ρωτήσει  και τους απέναντι σταθμευμένους επαγγελματίες.  

Να το κάνουμε λοιπόν καθαρό-πεντακάθαρο: Το οίκημα Βουβάλη σήμερα στεγάζει, στον όροφο, μόνο το Ναυτικού Μουσείο του Δήμου και το Λαογραφικό Μουσείο του Λυκείου Ελληνίδων. Το ισόγειο δεν είναι «οίκος ευγηρίας» θερμόαιμων συνταξιούχων του ΝΑΤ ή άλλου ταμείου. Προπάντων που και η προτομή του Μεγάλου Ευεργέτη είναι μπροστά από την είσοδο του ισογείου. Αν μη τι άλλο ο Δήμος ξέρει να τιμά. ΡΟΖ-ΚΑΠΗ στην Κάλυμνο δεν υπάρχει.

Υ.Γ. Να μας συγχωρήσουν οι αναγνώστες μας για τον τρόπο γραφης αυτού του δημοσιεύματος. Τον επέλεξε ο συντάκτης του (ΣΝΤ) για καθαρά «τεχνικούς λόγους». Όποιος… θέλει να ψάξει το θέμα, ας πάει στο Δήμο.

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version