Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολύ ωραία μουσική παράσταση με ήχο, εικόνα, χορό, λόγο Κύριο

Μια πολύ ωραία συναυλία μουσικής από μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές του χθες απόλαυσαν όσοι είχαν την τύχη να βρεθούν το Σάββατο βράδυ, 30.6.12, στο ανοικτό θέατρο Χώρας, όπου έδωσε εξαιρετική παράσταση το Μουσικό Σύνολο Καλύμνου υπό τη διεύθυνση του κ. Γ. Ι. Μπουφίδη.

 

Διοργανωτής της εκδήλωσης, που ειχε τίτλο "Cinema il Paradiso", ήταν ο Περιβαλλοντικός & Πολιτιστικός Σύλλογος «ΥΔΝΑ» και πολλοί ήταν αυτοί που συνεργάστηκαν για να χτίσουν και να κρατήσουν σε εντυπωσιακή ροή την οπτικοαουστική συνύφανση του ήχου με εικόνα, χορό και λόγο, χωρίς το ελάχιστο πρόβλημα.

Στην εκπληκτική απόδοση των μουσικών κομματιών της συναυλίας συμμετείχε η εξαμελής θαυμάσια ορχήστρα του κ. Μπουφίδη (Μουσικό Σύνολο Καλύμνου) με τους Τάνια Σικελιανού-βιολί, Φωτεινή Τσακνάκη-πιάνο, Αγγελ. Βασιλακοπούλου-μαντολίνο, Ειρήνη-Λασιθιωτάκη-κιθάρα, Γιώργο Γαλόπουλο-κόντρα μπάσο, Μαρία Φωκά-φλάουτο και τον μαέστρο κ. Μπουφίδη στο κλαρινέτο.

Η μουσική της ορχήστρας συνοδευόταν με την προβολή, σε γιγαντοοθόνη, σκηνών από το κινηματογραφικό έργο του οποίου τη μουσική είχε επιλέξει ο κ. Μπουφίδης με τους συνεργάτες του. Αλλά πρωτότυπη και θαυμάσια δεμένη στην παράσταση με αισθητική αντίληψη και γούστο ήταν και η συμμετοχή του χορευτικού ζευγαριού Άγγελος Ρουσσάκης & Μαρία Λυμπεροπούλου, με τάνγκο και βαλς, σε κάποια από τα μουσικά κομμάτια της συναυλίας.  Έτσι, ο μαγευτικός ήχος από ερμηνεία των μουσικών κομματιών πλαισιωνόταν από την εικόνα ρομαντικού κινηματογράφου και την κίνηση χορού.

Και για την ολοκληρωμένη παρουσίαση της κάθε μουσικο-κινηματογραφικής σύνθεσης, προλογικά έδινε χρήσιμα και ενημερωτικά στοιχεία ο παρουσιαστής της εκδήλωσης κ. Μιχ. Γερακιός, με κείμενα της φιλολόγου κ. Φλωριανού, προσφέροντας αλλαγή πλάνου στην σκέψη του ακροατή-θεατή με  τη μικρή παρένθεση λόγου.

Στο είδος αυτό της μουσικής πρώτη φορά δόθηκε τέτοια παράσταση στην Κάλυμνο. Στο νησί μας υπάρχουν πάρα πολλοί διπλωματούχοι μουσικοί και ικανοί οργανοπαίκτες, που κατά καιρούς παρουσιάζουν δείγματα της δουλειάς τους.  Και μέσα σ’ αυτή την μουσική άνθιση της Καλύμνου η παρουσία του κ. Γιώργου Μπουφίδη και των συνεργατών του στο Ωδείο, ένα χρόνο τώρα, με τις δύο δημόσιες εκδηλώσεις που πραγματοποίησε, έδωσε ποιοτικά δείγματα της δουλειάς του στο Ωδείο του.   

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Έκθεση εικόνων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version