Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Χατζημιχάλης: Η Ρόδος δημοφιλής προορισμός για τις κρουαζιέρες

Ευοίωνες οι προοπτικές για το θαλάσσιο τουρισμό στη Ρόδο. Αρκετές πλοιοκτήτριες εταιρείες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να ξεκινούν τα πλοία τους κυκλικά ταξίδια από το λιμάνι του νησιού μας το 2013, ενώ και την επόμενη σεζόν θα συνεχίσει η Costa τα κυκλικά ταξίδια με αφετηρία το λιμάνι της Ρόδου, όπως δηλώνει ο αντιπρόσωπός της στη Ρόδο-τουριστικός πράκτορας Τσαμπίκος Χατζημιχάλης.

Η Ρόδος αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τις πλοιοκτήτριες εταιρείες, οι οποίες τη συμπεριλαμβάνουν στο πρόγραμμα τους, παρόλο που δεν βρίσκεται στη …ρότα τους. Ξεκινώντας όμως τα ταξίδια από τη Ρόδο, θα εξοικονομούν καύσιμα οι εταιρείες, γεγονός υψίστης σημασίας.

 

«Οι προοπτικές είναι θετικές για το μέλλον του θαλάσσιου τουρισμού. Ήδη η Costa έχει δηλώσει ότι θα συνεχίσει και του χρόνου τα κυκλικά ταξίδια με αφετηρία το λιμάνι της Ρόδου, ενώ και άλλες πολλές εταιρίες ενδιαφέρονται. Η Ρόδος είναι ένας δημοφιλής προορισμός και οι εταιρείες θέλουν να τις περιλαμβάνουν στο πρόγραμμά τους. Παρόλο που δίνουν σημασία στην οικονομία των καυσίμων, στέλνουν τα πλοία τους στη Ρόδο, που δεν βρίσκεται στο δρόμο τους. Αν ξεκινούν τα κυκλικά ταξίδια από τη Ρόδο, θα επωφεληθούν πρωτίστως οι ίδιες οι εταιρείες. Η Ρόδος είναι δημοφιλής και πουλάει. Θα πρέπει μόνο να φροντίσουμε ώστε το προϊόν που παρέχουμε να είναι ποιοτικό και ανταγωνιστικό», δηλώνει ο κ. Χατζημιχάλης.

Πρεμιέρα για το home port

Αύριο η επίσημη πρεμιέρα για το home port, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν μετά κόπων και βασάνων. Μπορεί να υπάρχουν κάποιες ελλείψεις, θεωρείται όμως βέβαιο ότι οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Costa Atlantica θα εξυπηρετηθούν χωρίς προβλήματα. Ήδη χθες έγινε η δοκιμαστική λειτουργία του μηχανήματος ανίχνευσης για επιβάτες και αποσκευές, ενώ ελέγχθηκαν όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα.

Ο κ. Τσαμπίκος Χατζημιχάλης δηλώνει ότι αν και υπάρχουν  μικρές ελλείψεις, η αίθουσα του home port είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους τουρίστες και τονίζει ότι έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπισθούν τα όποια απρόοπτα. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η αίθουσα του home port είναι έτοιμη, παρά τις μικρές ελλείψεις που υπάρχουν. Έχει τοποθετηθεί ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός και έχουν γίνει έλεγχοι για τη λειτουργία του. Θα πρέπει βέβαια να αποδοθούν τα εύσημα στην εργολάβο για την ολοκλήρωση των διαδικασιών. Πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά τελικά. Το γραφείο μας είναι επίσης έτοιμο να αντιμετωπίσει το όποιο πρόβλημα». ([email protected], 27.6.12

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version