Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στην Κω το εντυπωσιακό Costa Atlantika. Homeport η Ρόδος Κύριο

«Ποδαρικό» στις κρουαζιέρες με βάση ελληνικά λιμάνια έκανε από τις 28 και 29 Ιουνίου 2012 η Costa Cruises, ενώ σήμερα το Costa Antlanitca βρίσκεται στο λιμάνι της Κω όπου θα παραμείνει μέχρι το βράδυ. Η εταιρεία άνοιξε τα πλάνα της για το φετινό καλοκαίρι, στο οποίο εντάσσει το Ηράκλειο και τη Ρόδο σαν homeport. 

 

Πιο συγκεκριμένα το "Costa Atlantica" (φωτό) το οποίο διαθέτει 1.057 καμπίνες ξεκίνησε εφταήμερες κρουαζιέρες από τις 28 και 29 Ιουνίου 2012 από τη Ρόδο και το Ηράκλειο αντίστοιχα, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην ελληνική κρουαζιέρα, καθώς και τη δυνατότητα να επιβιβαστούν έλληνες και διεθνείς ταξιδιώτες από τα δημοφιλή λιμάνια της Ρόδου και του Ηρακλείου.

Η Costa, με τον τρόπο αυτό εφαρμόζει μια νέα στρατηγική, αφού θα φέρνει τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου με απευθείας πτήσεις από την Ιταλία στα δύο νησιά. Η πλειονότητα των τουριστών θα είναι Ιταλοί αλλά και από την υπόλοιπη Ευρώπη, όπως Γάλλοι και Βρετανοί.

Τον Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο το Costa Atlantica, συνδυάζοντας κλασικούς προορισμούς του Αιγαίου, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, θα πραγματοποιεί κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά και τη Σμύρνη. Παράλληλα θα αναδείξει και νέους προορισμούς όπως είναι η Σάμος και η Κως.

Το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο το Costa Atlantica πάλι με αφετηρία τη Ρόδο και την Κρήτη θα πραγματοποιήσει 7ήμερες κρουαζιέρες στους Αγίους Τόπους, την Κύπρο, την Τουρκία και τα ελληνικά νησιά. Η κίνηση αυτή θεωρείται πολύ σημαντική, αφού ένας μεγάλος αριθμός επιβατών θα παραμένουν για διακοπές στην Ελλάδα για άλλη μια εβδομάδα.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, Γιάννης Μπράς, σημειώνει σχετικά ότι: "Όπως γνωρίζετε, από φέτος θα έχουμε την χαρά να υποδεχτούμε στο Ηράκλειο home porting κρουαζιεροπλοίων, αλλά αυτή τη φορά πρέπει όλοι μαζί να κτίσουμε πάνω στη θετική αυτή εξέλιξη και να της δώσουμε μια βιώσιμη προοπτική", και τονίζει: "Η φύση της κρουαζιέρας είναι τέτοια που συνδυάζει την τεχνική πλευρά της υποδοχής πλοίων με την τουριστική ελκυστικότητα του προορισμού, οπότε δεν νοείται ανάπτυξη ενός λιμένα κρουαζιέρας χωρίς την παράλληλη ανάδειξη της πόλης και της ευρύτερης περιοχής του.

Όπως είναι φυσικό, από την αύξηση της κίνησης κρουαζιεροπλοίων θα επωφεληθεί πολύ το λιμάνι μας, αλλά το μεγαλύτερο μέρος από τα δυνητικά οικονομικά οφέλη θα διαχυθούν στην τοπική οικονομία. Στόχος του ΟΛΗ είναι να γίνει το λιμάνι μας ένα από τα σημαντικότερα περιφερειακά home port κρουαζιέρας, όχι μόνο της Ελλάδος, αλλά ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου".

(stathmosnet.gr, 30.6.12)

___________

Σχόλιο από ΑΡΓΩ: Η Κάλυμνος συνεχίζει να φτιάχνει το μουράγιο της ενάμισι χρόνο τώρα. Του χρόνου ο Δήμος θα υποχρεώνει κρουαζιερόπλοια, τύπου Costa Atlantika και βάλε, να καταπλέουν στον… έξω μώλο. Το είπαμε πριν 2 χρόνια και δε μας γλιτώνει.

 

Τελευταία τροποποίηση στις

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου Ιωάννης Ν. Πατέλλης δημοσιεύθηκε από Ιωάννης Ν. Πατέλλης

    Εδώ και πολλά χρόνια η Κάλυμνος διακατέχεται από εσωστρέφεια, ασυνεννοησία, μισαλλοδοξία, τραμπουκισμό και εγκληματική αναποτελεσματικότητα. Δέν είναι τυχαίο το ότι ο αναρρηχητικός τουρισμός δημιουργήθηκε από μόνος του από τους ίδιους τους αναρρηχητές με τις φιλότιμες βέβαια προσπάθειες λίγων ντόπιων που ασχολήθηκαν και ασχολούνται.
    Η γιά τρισήμιση ώρες αναγκαστική μου παραμονή στο αεροδρόμιο της Κω μαζί με 50+ αναρρηχητές απο Κάλυμνο (ελλείψει πιό εξυπηρετικού δρομολογίου από ΑΝΕΚ, ΑΝΕΜ για ανταπόκριση της πτήσης της Ryan Air Κώς/Μπολώνια), μαζί με σχόλια του τύπου ' ας ξοδέψουν και κανένα φράγκο στην Κω ' με έκαναν να χάσω κάθε ελπίδα...Όσο για προοπτικές για προσέγγιση κρουαζιεροπλοίων, είναι και αυτές θύματα ασυνεννοησίας των με την αυτοδιοίκηση ενασχολουμένων την εποχή εκείνη που έγινε το έργο για το λιμάνι, και δεν είναι να πης πως δεν ξοδεύτηκαν χρήματα! Αν δεν κάνω λάθος, οι ίδιοι εξακολουθούν να παίρνουν τις αποφάσεις...
    PS, Η μομφή δεν στρέφεται ενάντια σε κανένα προσωπικά, παρά στην έλλειψη αντίληψης για συλλογική ευθύνη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version