Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το ε.σ. Κεχαριτωμένης βράβευσε τους μαθητές που αρίστευσαν Κύριο

Το εκκλησιαστικό συμβούλιο (ε.σ.) του ι. ναού Παναγίας Κεχαριτωμένης Χώρας τίμησε τους μαθητές του γυμνασίου της πόλης, οι οποίοι αρίστευσαν κατά το λήξαν σχολ. έτος 2011-12, σε ειδική τελετή, την Τετάρτη, 27.6.12, στις 8μμ, στην αυλή της εκκλησίας.

 

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο μητροπολίτης κ. Παΐσιος, οι εφημέριοι των ι.ν. Προδρόμου και Αγ. Χαραλάμπους Χώρας, περιφερειακοί και δημ. σ/λοι, ο δ/ντής και καθηγητές του γυμνασίου και γονείς-συγγενείς των παιδιών.

Την εκδήλωση προλόγισε το μέλος του ε.σ. κ. Κ. Μηνέττος, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο δ/ντής του γυμνασίου κ. Χαντσαρίδης και ομιλήτρια ήταν η φιλόλογος του γυμνασίου κα. Στ. Βουτσά, η οποία με γλαφυρότητα και παραστατικότητα λόγου έκανε απολογισμό του έργου που επιτέλεσε το γυμνάσιο κατά το διδακτικό έτος που πέρασε.

Στη συνέχεια έγινε η απονομή των αναμνηστικών επαίνων, κατά την οποία με σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Παΐσιος συγχάρηκε τους διοργανωτές, τους μαθητές και τους γονείς των παιδιών, παρομοίως και  ο πρόεδρος της Δημ. Επιτρ. Παιδείας κ. Γ. Κατσοτούρχης. Η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από το παιδικό τμήμα Χώρας του Λυκείου Ελληνίδων Καλύμνου, και προσφέρθηκε κέρασμα.

Η βράβευση αυτή ξεκίνησε ως θεσμός από τον αείμνηστο εφημέριο της Κεχαριτωμένης Γεώργιο Χαραμαντά, στον οποίο έκανε μνεία ο μητροπολίτης. Χωρίς αμφιβολία, αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο θεσμό για την αναγκαία αλλά και επιβεβλημένη ηθική επιβράβευση και ψυχολογική στήριξη των παιδιών που αγωνίζονται στο δύσκολο στίβο της εκπαίδευσης. Και μάλιστα σήμερα, σε μια εποχή σκοτεινιασμένη από τον πολύ βαρύ γκρίζο του πνευματικού ορίζοντα της χώρας μας και προπάντων της Καλύμνου, και χωρίς ορατότητα προς το επαγγελματικό τους μέλλον.

Θα έπρεπε την πρωτοβουλία του ε.σ. Παναγίας Χώρας να την μιμούνταν (το γράφουμε κάθε χρόνο) και  άλλα ε.ε., αφού έτσι και αλλιώς μόνο ηθική επιβράβευση προσφέρουν και «αδαπάνως διά το εκκλησιαστικόν συμβούλιον», όπως λέγεται…  

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version