Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Είδηση-βόμβα: Ο Γιώργος Ρούσσος αποχωρεί από την πολιτική Κύριο

Ο επικεφαλής της αξ. αντ/τευσης και τέως δήμαρχος κύριος Γιώργος Ρούσσος εξέδωσε σήμερα, 5.6.2012, ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί στον Καλυμνιακό λαό τη μεγάλη απόφασή του να εγκαταλείψει την πολιτική. Το κείμενο της ανακοίνωσης του λέει πολλά:

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

«ΚΑΛΥΜΝΟΣ-ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΡΟΥΣΣΟΣ

 

 Αριθ. Πρωτ. 34                                                                  Κάλυμνος 05-06-2012

Προς

 1. Τα μέλη και τους φίλους της Παράταξης μας
 2. Κάθε Καλύμνιο και Καλυμνιά.
 3. ΜΜΕ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

           

Αγαπητοί μου συνεργάτες, μέλη και φίλοι της παράταξης μας, Καλυμνιές και Καλύμνιοι, εκπρόσωποι των τοπικών μας ΜΜΕ.

            Με ιδιαίτερη συγκίνηση, δυσκολία στην έκφραση και ένα μεγάλο βάρος ευθύνης να με κυριαρχεί, γράφω αυτές τις γραμμές για να σας ανακοινώσω κάτι πολύ σημαντικό για εμένα και ίσως και για εσάς και για την Κάλυμνο.

Σας ανακοινώνω λοιπόν ότι αποφάσισα ότι δεν θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του 2014.

Νιώθω την θεσμική υποχρέωση αλλά και την προσωπική μου ανάγκη να δώσω τις αναμενόμενες από εσάς εξηγήσεις για την απόφαση μου αυτή και επίσης να προδιαγράψω τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για την επακόλουθη αναγκαία αλλαγή στην ηγεσία της παράταξης μας αλλά και να καταθέσω τις σκέψεις μου για την πορεία του νησιού μας από εδώ και πέρα εν μέσω ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων και άμεσων απειλών αλλά και ευκαιριών για την Πατρίδα μας.

Προς το παρόν αρκούμαι να διαβεβαιώσω ότι η απόφαση μου αυτή δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις και ουσιαστικά έχει οριστικοποιηθεί εδώ και 2 μήνες τουλάχιστον και μετά από συνεχή περίσκεψη από την επομένη της ήττας μας στις δημοτικές εκλογές έως και σήμερα.

Η ήττα μας εκείνη αποτελεί αντικειμενικά την έκφραση της κυρίαρχης απόφασης του Καλυμνιακού Λαού να αναθέσει τις τύχες της Καλύμνου στον κ. Διακομιχάλη, στην παράταξή του  και στην δική του αναπτυξιακή, πολιτική και αισθητική πρόταση για την Κάλυμνο και συγχρόνως συνιστά την αντίστοιχη αποδοκιμασία κυρίως εμού προσωπικά και της δικής μας αναπτυξιακής, πολιτικής και αισθητικής πρότασης για το νησί μας.

Την προσεχή Πέμπτη 07/06/12 και ώρα 8 το βράδυ θα βρίσκομαι στον όροφο του Πνευματικού Κέντρου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να σας μιλήσω για την απόφαση μου αυτή καθώς και για όλα τα παραπάνω.

Θα είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή να βρίσκεστε σε αυτήν την τελευταία πολιτική μου παρουσία με την ιδιότητά μου ως επικεφαλής της Παράταξής μας όπου επίσης θα απαντήσω και σε πιθανές ερωτήσεις των τοπικών μας δημοσιογράφων.

 

Γιώργος Α. Ρούσσος

Επικεφαλής της Παράταξης «ΚΑΛΥΜΝΟΣ-ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

Δημοτικός Σύμβουλος

τ. Δήμαρχος Καλυμνίων

 

***

Τι διαβάσαμε πίσω από τις φράσεις

1)  Ο Γιώργος Ρούσσος παραιτείται αυτή τη στιγμή από επικεφαλής της παράταξής του, αλλά στο άμεσο μέλλον παραιτείται και από δημοτικός σύμβουλος. Αποχωρεί από το δημ. σ/λιο.

2)  Η απόφασή του είναι προϊόν απογοήτευσης για την απόφαση του Καλυμνιακού λαού να απορρίψει έργο του και την προσπάθειά του να θεμελιώσει την ανάπτυξη της Καλύμνου και, προπάντων, νέο τρόπο άσκησης της πολιτικής τόσο στον προγραμματισμό της ανάπτυξης μέσα στο σύγχρονο περιβάλλον του Καλλικράτη και των ευρωπαϊκών απαιτήσεων, όσο και στην εμπέδωση πολιτικής ηθικής και πολιτικής αισθητικής

3)  Σέβεται την ετυμηγορία και την επιλογή του Καλυμνιακού να επιλέξει τον κ. Διακομιχάλη, αλλά δηλώνει ότι δε δέχεται να «συμμορφώσει» την πολιτική του παρουσία και λειτουργία βάσει του πολιτικο-αισθητικού μοντέλου που επικρατεί στην Κάλυμνο εδώ και δεκαετίες με τη στήριξη του Καλυμνιακού λαού.

*

Επισημάνσεις από την ΑΡΓΩ

 

1)  Ο Γιώργος Ρούσσος μπήκε στην πολιτική ζωή της Καλύμνου ως Βενιαμίν σε μια πολιτική αρένα και, μετά από περίπου 20 χρόνια πολύτιμης προσφοράς του, αποχωρεί όντας και πάλι ο μικρότερος των ρομαντικών αλλά και οικοδόμων της εφαρμοσμένης πολιτικής.  

2)  Ξεκίνησε ως ο πρώτος αιρετός έπαρχος και το έργο του στα θέματα αλιείας υπήρξε θεμελιώδες για την ανάπτυξη της Καλύμνου: Leader Αλιείας, ολοκληρωμένες παρεμβάσεις κ.λπ. Στο Δήμο επιχείρησε να αλλάξει (α) τη διοικητική λειτουργία, (β) τη νοοτροπία των υπαλλήλων, (γ) την εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, η οποία χλευάστηκε αλλά τώρα τρέχει να φτάσει η νέα δημ. Αρχή.

3)  Τα πλοία της ΑΝΕΚ είναι μια εμπράγματη δικαίωση της αληθινής πολιτικής: Ανανεωμένο και εκσυγχρονισμένο το Ν. ΚΑΛΥΜΝΟΣ, το πλοίο παρηγοριάς των νησιών του βορείου συγκροτήματος Δωδεκανήσου. Τα διαμάντια STAR και  DOLPHIN  αποτελούν τη γέφυρα Καλύμνου-Κω, χωρίς αυτά θα ήταν εξαιρετικά δύσκολη η διακίνηση επισκεπτών της Καλύμνου από και προς Μαστιχάρι Κω, αλλά και των Καλύμνιων που εργάζονται στην Κω και επιμένουν… να διαμένουν μόνιμα στην Κάλυμνο.    

4)  Ο Γ. Ρούσσος ήταν ο πρώτος πολιτικός, ως έπαρχος και ως δήμαρχος, που εφάρμοσε καινοτομίες προόδου στον πολιτισμό: (α) έδωσε βάρος στις τοπικές δυνάμεις του πολιτισμού για την πραγματοποίηση μουσικών εκδηλώσεων, (πριν από το Ρούσσο κυριαρχούσε το εισαγόμενο πολιτιστικό εμπόριο κι αυτό…), (β)  επέβαλε τον εθελοντισμό στη Δημοτική Φιλαρμονική, αν και η πρωτοβουλία του αυτή τον ζημίωνε… ψηφοθηρικά, (γ) εξέδωσε το πρώτο στην Ελλάδα βιβλίο τοπικής Ιστορίας και πήρε την έγκριση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου να διδάσκεται στα γυμνάσια, (δ) στήριξε το συγγραφικό έργο Καλύμνιων συγγραφέων, όταν απέναντί του είχε πολιτικούς αντιπάλους που ήξεραν να γίνονται διώκτες των μη δικών τους συγγραφέων, (ε) σεβάστηκε απεριόριστα την προσωπικότητα και τις πολιτικές προτιμήσεις των ανθρώπων του πολιτισμού αλλά και κάθε πολίτη.

5)  Εργάστηκε νυχθημερόν όσο κανένας πολιτικός. Αξιοποίησε τη σύγχρονη τεχνολογία στην επεξεργασία και παρουσίαση θεμάτων, προτάσεων και προγραμμάτων όσο κανένας πολιτικός. Έκανε υπερβολικές θυσίες στην προσωπική και οικογενειακή του ζωή, όσο κανένας. 

6)  Και μετά από τα πιο πάνω, είναι ο μόνος πολιτικός που γνώρισε τόσο φοβερό πόλεμο λάσπης, τη στιγμή που θεμελίωνε την ανάπτυξη της Καλύμνου (ένα μόνο παράδειγμα: πώς θα ήταν σήμερα το λιμάνι της Καλύμνου χωρίς το Βιολογικό Καθαρισμό;), ενώ με πικρία και απογοήτευση έβλεπε  τη σιωπηρή ανοχή των «απαιτητικών» πολιτών.

7)  Καλώς έπραξε που αποχωρεί;  Κατά την άποψη μας Καλώς!

Τα γράφουμε αυτά τώρα που παραιτήθηκε ο κύριος Ρούσσος και επομένως είναι σίγουρο ότι δε γράφτηκαν για προεκλογικούς λόγους. Είναι η απλή και καθαρή γλώσσα της αλήθειας.  Η απουσία του κυρίου Γιώργου Ρούσσου από το δημ. συμβούλιο της Καλύμνου δημιουργεί πολύ μεγάλο πολιτικό κενό.     

Τελευταία τροποποίηση στις

10 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου Skevos δημοσιεύθηκε από Skevos

  Οι πολιτικοί δεν αποχωρούν για την οποιαδήποτε απογοήτευση. Αγωνίζονται εφόσον πιστεύουν ότι το έργο τους υπήρξε θετικό.

 • Σύνδεσμος σχολίου Αρτέμης δημοσιεύθηκε από Αρτέμης

  Σωτηρία θα πει να λυτρωθείς απ’ όλους τους σωτήρες· αυτή ‘ναι η ανώτατη λευτεριά, η πιο αψηλή, όπου με δυσκολία αναπνέει ο άνθρωπος. Αντέχεις ;
  Νίκος Καζαντζάκης

 • Σύνδεσμος σχολίου Απογοητευμενος δημοσιεύθηκε από Απογοητευμενος

  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΤΑ ΖΗΜΙΟΓΟΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ.

 • Σύνδεσμος σχολίου Γιώργος Κουλιανός δημοσιεύθηκε από Γιώργος Κουλιανός

  Είναι τουλάχιστον άκομψο και αντιδεοντολογικό να στέκεσαι, Σακελλάρη, μόνο στα θετικά σημεία, έτσι όπως εσύ τα ερμηνεύεις, σπεύδοντας πρώιμα να αγιοποιήσεις τον πολιτικό άντρα. Είναι αναμφισβήτητα γενναία απόφαση, όμως, προσπαθώντας να υπερβώ τις παραταξιακές περιχαρακώσεις(τις οποίες εσύ δεν καταφέρνεις να υπερβείς)θα καταθέσω μόνο το εξής αυτονόητο: Η χρόνια μη παραγωγική αντιπαράθεση του κυρίου Ρούσσου με τον κύριο Διακομιχάλη, αναμφίβολα ζημίωσε, με ευθύνη και των δύο, καίρια, τα συμφέροντα της Καλύμνου. Και οι δύο συνιστούσαν ένα μοιραίο δίπολο για το μέλλον αυτού του νησιού. Θα μπορούσα να αναφέρω πλείστες περιπτώσεις κακής διαχείρισης, αλλά θέλω να μείνω στην προηγούμενη θέση μου. Καλή συνέχεια στον Γιώργο Ρούσσο.

 • Σύνδεσμος σχολίου Ρούσσος Γιώργος του Αντωνίου δημοσιεύθηκε από Ρούσσος Γιώργος του Αντωνίου

  Για όλα αυτά τα τεράστια που έχεις προσφέρει στην Κάλυμνο, με μεράκι και αυταπάρνηση,
  ένα μεγάλο ευχαριστώ!

 • Σύνδεσμος σχολίου Ιωάννης Ν. Πατέλλης δημοσιεύθηκε από Ιωάννης Ν. Πατέλλης

  Σωστή και γενναία η απόφαση του κυρίου Ρούσσου. Όλοι οι Έλληνες και ιδιαίτερα αυτοί που υπήρξαν πολιτικά πρόσωπα, έχουμε ανάγκη να επαναπροσδιορίσουμε αυτό που θα είμαστε από εδώ και μπρος και χρειάζεται ήθος και γενναιότητα για να δει κανείς έτσι τα πράγματα. Η επιμονή στην πολιτική δεν είναι απαραίτητα ο καλύτερος δρόμος και ο κύριος Ρούσσος δεν είναι μόνος στην ιστορία των πολιτικών του νησιού που επέλεξαν να την εγκαταλείψουν. Καλό δρόμο του εύχομαι και πολύ ποιοτικό χρόνο για κείνον και την οικογένειά του.

 • Σύνδεσμος σχολίου ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Ν. ΟΛΥΜΠΙΤΗΣ δημοσιεύθηκε από ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Ν. ΟΛΥΜΠΙΤΗΣ

  Μη αναμενόμενο γεγονός, πράγματι "βόμβα" για τις τοπικές μας ειδήσεις. Συγχαρητήρια. Καλό παράδειγμα εξόδου από την χρόνια κι «επαγγελματική» πολιτική. Ελπίζω να είναι η απαρχή της μη μόνιμης παρουσίας προσώπων στα τοπικά πολιτικά αξιώματα, της δημοκρατικής, προσωρινής παραμονής των πολιτών στην πολιτική σκηνή, που οφείλουν να εγκαταλείπουν το προσκήνιο, κατά την άποψή μου, συντομότερα.
  Αποτελεί η πράξη αυτή, αναμφισβήτητα μια ωφέλιμη αποχώρηση για την υγεία του ανθρώπου Γιώργου Ρούσσου, σήμερα, αλλά και μια παρακαταθήκη για την υστεροφημία του πρώην δημάρχου Γεωργίου Ρούσσου, αύριο. Σε κάθε περίπτωση είναι μια προσωπική του θετική υπέρβαση.

 • Σύνδεσμος σχολίου GK δημοσιεύθηκε από GK

  Κακος επραξε που αποχωρει............
  Πως αποχωρει; γιατι αποχωρει; ΤΩΡΑ αποχωρει;......... ΛΑΘΟΣ.

 • Σύνδεσμος σχολίου georgina δημοσιεύθηκε από georgina

  Για μας τους νέους που ασχοληθήκαμε για πρώτη φορά με την πολιτική ο Γιώργος ο Ρούσσος ήταν και θα είναι ο δάσκαλος μας.
  Κοντά του μάθαμε να δουλεύουμε και να προσπαθούμε για το καλύτερο του τόπου μας, να κοιτάμε τον κόσμο στα μάτια χωρίς να σκύβουμε το κεφάλι από ντροπή, να λέμε ανοιχτά την άποψη μας χωρίς να φοβόμαστε κανέναν, να οραματιζόμαστε τον τόπο μας καλύτερο και να κάνουμε πλάνα για το αύριο, ένα καλύτερο αύριο χωρίς ψέμα, χωρίς υποκρισία, χωρίς ντροπή, χωρίς πολιτικό πόλεμο.
  Είναι ένας Άνθρωπος που θα μας λείψει, όχι σαν φίλος γιατί πάντα θα είναι δίπλα μας και πάντα θα μαθαίνουμε από αυτόν, αλλά σαν επικεφαλής της παράταξης μας.
  Τον αγαπάμε και τον σεβόμαστε γιατί πάνω απ’ όλα είναι Άνθρωπος με Α κεφαλαίο!

 • Σύνδεσμος σχολίου Γιώργος Ρούσσος του Αναστασίου δημοσιεύθηκε από Γιώργος Ρούσσος του Αναστασίου

  Σε ευχαριστώ Σακελλάρη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version