Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αθωώθηκαν παμψηφεί και οι τρεις, έκθετος ο δήμαρχος Κύριο

Αθωώθηκαν παμψηφεί από το Τριμελές Εφετείο επί Πλημμελημάτων-Μεταβατική Έδρα Κω και με σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα εφετών οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της ΑΝΕΚ κ.κ. Μιχ. Λελέκης - Αγ. Σκουμπουρδής, τέως πρόεδρος και αντ/δρος της ΑΝΕΚ αντίστοιχα, και ο κ. Γ. Καλαβρός, καπετάνιος του Ν. ΚΑΛΥΜΝΟΣ.  

 

Μάρτυρες κατηγορίας και πάλι οι κ. Δημ. Διακομιχάλης-δήμαρχος Καλυμνίων(!) και Γ. Δρόσος-δ/ντής της εφημερίδας Νησιωτική Διαδρομή. Μάρτυρας υπεράσπισης ο κ. Σακ. Ζερβός-πρόεδρος του δημ. σ/λίου επί δημαρχίας Ρούσσου. Συνήγοροι υπεράσπισης οι εξαίρετοι νομικοί κ.κ. Παν. Αβρίθης και Δημ. Καρδούλιας. Δύο εξαίρετοι νομικοί, που έκαναν σκόνη τις κατηγορίες της «φυλής Διακομιχάλη» και έκοψαν τα φτερά των φυλάρχων.

Πρωτόδικα, στις 15 Μαρτίου 2012,  είχαν καταδικαστεί και οι τρεις, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κω, σε 12 μήνες φυλάκιση. Τότε ο κύριος Διακομιχάλης και στελέχη της παράταξης του με ύφος σεμνό και ταπεινό κούναγαν θριαμβικά το πολεμικό  λάβαρο της πρωτόδικης νίκης τους, αδιαφορώντας αν η υπόθεση πήγαινε Εφετείο. Σήμερα 17 Μαΐου 2012, υπέστησαν συντριπτική ήττα και το λάβαρο έμεινε χωρίς κοντάρι… Ειδικά ο κ. Διακομιχάλης που επέδειξε υπερβάλλοντα ζήλο για να καταθέσει ως μάρτυρας, θα πρέπει να εξηγήσει στον Καλυμνιακό τι συνέβη...

Έκθετος ο δήμαρχος

Για άλλη μια φορά είναι έκθετος ο δήμαρχος κύριος Διακομιχάλης απέναντι στην κοινή γνώμη της Καλύμνου, αν αυτή δεν βρίσκεται σε ύπνωση ή σε αφασία. Μέσα σε μια βδομάδα ο δήμαρχος του νησιού, ο πολιτικός της φραστικής ειρήνευσης και καταλλαγής των πολιτικών παθών,  ως δεινός, απηνής και ανυποχώρητος  κατήγορος υπέστη δύο δικαστικές ήττες, ταπεινωτικές και οι δυο. Γιατί: 1) Ο δήμαρχος του νησιού ενάμισι χρόνο τώρα, και ενώ στο νησί τίποτα δεν προχωράει, βρίσκεται σε ένα τρελό πηγαινέλα από τις αίθουσες των δικαστηρίων και τα προβλήματα μπαίνουν στον αυτόματο πιλότο. Μέσα σε μια βδομάδα έχασε τρεις ημέρες στη Ρόδο και μία στην Κω για να κυνηγά τους αντιπάλους του.

Συγκεκριμένα, την προηγούμενη βδομάδα (10-11/5), στο Εφετείο Ρόδου, έδωσε τη μάχη για να εξοντώσει πολιτικά τον κ. Ρούσσο, αλλά απέτυχε. Σήμερα, 17/5, στο Εφετείο Κω, επανήλθε λάβρος για να συντρίψει… στελέχη της παράταξης του κ. Ρούσσου Λελέκη-Σκουμπουρδή και με «παράπλευρη απώλεια» τον καπετάνιο κ. Καλαβρό.

Αυτή την πολιτική δράση έχει να επιδείξει ο κ. Διακομιχάλης κοντά ενάμισι χρόνο που κρατάει το τιμόνι του Δήμου. Όπως το πλοίο το έριξε στα βράχια, γιατί μιλάει για ειρήνη και παράγει πολέμους. Κηρύσσει σαν σοβαροφανής ιεροκήρυκας την καταλλαγή και την ενότητα, για να σπέρνει την ίδια στιγμή το διχασμό στην τοπική κοινωνία, αναζωπυρώνοντας συνεχώς και αδιαλείπτως πάθη και μίση, διαβρώνοντας με αυτή την τακτική του την κοινωνική συνοχή (παλιά πολιτική τακτική) ενός λαού απελπισμένου από την ανεργία, την φτώχεια, την εφιαλτική εξάπλωση των ναρκωτικών, την εμφάνιση ακραίων μορφών κοινωνικής παθογένειας.

Τι δίδαγμα εισέπραξε;

Αγωνίζεται να αμαυρώσει την εικόνα του προκατόχου του δημάρχου με μαύρα στίγματα πολιτικής ανεντιμότητας, χάνει τις δίκες και όμως συνεχίζει να επιμένει. Επισης, τον τέως πρόεδρο της ΑΝΕΚ κ. Μιχ. Λελέκη, έναν άνθρωπο που για οκτω χρόνια έδωσε την ψυχή του για την ανάπτυξη της ΑΝΕΚ χωρίς να παίρνει δεκάρα, απεναντίας έβαζε από την τσέπη του, ένανα άνθρωπο που μαζί με τον κ. Αγ. Σκουμπουρδή τους παρέδωσε δύο νέα πλοία, ταχύπλοα, διαμάντια του Αιγαίου, που τους έσωσε το ναυαγισμένο το στα χέρια τους Ν. ΚΑΛΥΜΝΟΣ, οκτώ χρόνια παλεύουν να τον κλείσουν φυλακή.  Το Τριμελές Εφετείο αθώωσε και τον κ. Λελέκη και τους κ. Σκουμπουρδή και Καλαβρό. Τι δίδαγμα έδωσε με την απόφασή του το Εφετείο στον κ. Διακομιχάλη και τα στελέχη του; Μάλλον κανένα. Τη συγγνώμη δεν την γνωρίζει. Ο κ. Διακομιχάλης κάθε φορά εξερχόμενος της δικαστικής αίθουσας, βρίσκει το θάρρος, παρά την ήττα του, να λέει στο λαό: επιτέλους, να σταματήσουν αυτές οι δίκες. Έτσι πολιτεύεται ο κ. Διακομιχάλης. Κάθε φορά ανοίγει «μια νέα σελίδα», χωρίς να εξηγεί ακριβώς πώς εννοεί την «αλλαγή σελίδας».
(φωτο, δεξιά ο Λελέκης, αριστερά ο Σκουμπουρδής)

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου Ιωάννης Ν. Πατέλλης δημοσιεύθηκε από Ιωάννης Ν. Πατέλλης

    Πιστοί υπηρέτες ενός προσχηματικού κράτους οι πολιτικοί από την τοπική αυτοδιοίκηση μέχρι το κοινοβούλιο. Διυλίζουν τον κόνωπα και καταπίνουν την κάμηλο. Γέμισε με σάπια φρούτα το κακοφυτεμένο δέντρο της Ελλάδας και επί πλέον κινδυνεύει να ξερανθεί. Ξερίζωμα θέλει, να φυτευτεί σε άλλο χώμα μπάς και επιζήσει. Το κλίμα στην Κάλυμνο και την Ελλάδα πρέπει να αλλάξει, οι θεσμοί όπως αυτοί της κοινωνικής ασφάλισης αλλά και της απελευθέρωσης της οικονομίας γενικά καλο θα ήταν να αναθεωρηθούν και να πάψουν να είναι αντικείμενο εκμετάλευσης των επιτηδείων με τις ευλογίες των πολιτικών.
    Ας στρέψουν τα μάτια τους οι Έλληνες σε κοινωνίες και κράτη σαν τον Καναδά και ας αξιολογήσουν αυτά που κάνουν σωστά, να τα κοστολογήσουν και να τα υιοθετήσουν. Το κόμμα Δράση του Στέφανου Μάνου σωστά τοποθετήθηκε για την κατάργηση των ταμείων και την δημιουργία ομπρέλας κοινωνικής προστασίας και ασφάλισης για όλους τους Έλληνες μέσα από τον προϋπολογισμό του κράτους. Πολύ περισσότερα χρήματα ξοδεύονται για την στήριξη των φαληρισμένων ταμείων χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα έτσι και αλλοιώς. Αυτοί θα έπρεπε να είναι οι προβληματισμοί των πολιτικών και των πολιτών και όχι το νόμιμο η παράνομο της ναυτολόγησης (έστω και εικονικής) 2-3 ανθρώπων, για να αποκτήσουν δικαιώματα ασφάλισης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version