Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στο 2ο Δημ. Σχ. Πόθιας με καλεσμένη συγγραφέα παιδικών βιβλίων Κύριο

Η συγγραφέας παιδικών βιβλίων κυρία Λίτσα Ψαραύτη, στις 15.5.2012, ήταν καλεσμένη του 2ου Δημ. Σχολείου Πόθιας (Άγ. Στεφάνου) και μίλησε στα παιδιά του σχολείου για το βιβλίο, στα πλαίσια του προγράμματος που υλοποιεί το σχολείο με θέμα τη φιλαναγνωσία.

 

 

Η επαφή της κυρίας Ψαραύτη με τα παιδιά οργανώθηκε σε δύο κύκλους. Πρώτα με μαθητές/μαθήτριες των ανώτερων τάξεων του σχολείου και στη συνέχεια με παιδιά των πρώτων τάξεων, ώστε και ο διάλογος να αναπτύσσεται σε διαφορετικό επίπεδο.

Η συζήτηση που είχε η συγγραφέας από τη Σάμο με τα μεγάλα παιδιά του σχολείου (εκεί ήμασταν παρόντες) ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Οι μαθητές υπέβαλαν πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις προς τη συγγραφέα και έδειχναν μέσα από τις απορίες τους ότι είναι πολύ κοντά στο βιβλίο. Ότι τα παιδιά της ενορίας του Αγ. Στεφάνου διαβάζουν λογοτεχνικά βιβλία.

Δεν μας ξάφνιασε, γιατί είναι γνωστό ότι στο σχολείο αυτό προωθείται η φιλαναγνωσία με συστηματική και πολύ σοβαρή προσπάθεια. Γι’ αυτό και η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν συνέχεια και κορύφωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας που εξελίχθηκε καθ’ όλο το διδακτικό έτος. Και βέβαια είναι αυτονόητο ότι μορφωτικό έργο του φετινού διδακτικού έτους δεν προέκυψε ξαφνικά, αλλά ήταν ένας κρίκος στην οργανωμένη προσπάθεια ετών.

Μια προσπάθεια, η οποία με την καθοδήγηση του φιλοπρόοδου διευθυντή κυρίου Γιάννη Θεοφιλίδη και με την ένθερμη συνεργασία όλου του διδακτικού προσωπικού αλλά και τη στήριξη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, ξεκινά  από τη στέρεη βάση της ποιοτικής διδακτικής πράξης, για την καλύτερη δυνατή υλοποίηση του αναλυτικού προγράμματος, και υψώνεται σε δράσεις και προγράμματα μορφωτικού και παιδαγωγικού χαρακτήρα, με το βλέμμα πάντα στραμμένο στα προβλήματα και το πνεύμα της εποχής μας: εκπαιδευτικές σχέσεις με άλλα σχολεία εσωτερικού και εξωτερικού, θέατρο, περιβάλλον-θάλασσα κ.α.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο διδακτικό προσωπικό και το διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πόθιας Καλύμνου.        

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version