Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μικροί Ρόδιοι σκακιστές στους πανελλήνιους αγώνες Κύριο

Εξαιρετικές σκακιστικές εμφανίσεις από τους Ροδίτες νεαρούς αθλητές και αθλήτριες!

 

 Ο μαθητής του Κολλεγίου Ρόδου και αθλητής του Σκακιστικού Ομίλου Ρόδου «Ιππότης» Στέφανος Χαρακίδης και η μαθήτρια της Δ΄ Δημοτικού και αθλήτρια επίσης του Σκακιστικού Ομίλου Ρόδου «Ιππότης» Φαίδρα Βιτζηλαίου   συμμετείχαν στην τελική φάση των Πανελλήνιων Σχολικών Πρωταθλημάτων 2012 (7-9 Απριλίου) στη Χαλκιδική καθώς και στους Ομαδικούς Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες 2012 (17-22 Απριλίου) στη Λέρο.

 Η πρόκριση στην  τελική φάση των Πανελλήνιων Σχολικών Πρωταθλημάτων προήλθε από το Σχολικό Πρωτάθλημα Δωδεκανήσων που πραγματοποιήθηκε στο Κολλέγιο Ρόδου (25-26 Φεβρουαρίου). Ο Στέφανος Χαρακίδης κατέλαβε την 1η θέση στην κατηγορία του (Ε΄ Δημοτικού) με 7 β. σε 7 αγώνες. Στην τελική φάση της κατηγορίας του (Ε΄ Δημοτικού) συμμετείχαν 75 μαθητές και μαθήτριες  από όλη την Ελλάδα όπου και κατετάγη 39ος με 4,5 β. σε 9 αγώνες. Με δεδομένο ότι στην τελική φάση ο συναγωνισμός είναι πολύ μεγάλος και το επίπεδο υψηλό μιας και συγκεντρώνονται οι καλύτεροι σκακιστές και σκακίστριες οι οποίοι/ες προκρίθηκαν από τα αντίστοιχα Σχολικά Πρωταθλήματα των περιοχών τους, η τελική βαθμολογική θέση του Στέφανου Χαρακίδη είναι εξαιρετική. Η Φαίδρα Βιτζηλαίου κατέλαβε επίσης την 1η θέση στην κατηγορία της (Δ΄ Δημοτικού) στο Σχολικό Πρωτάθλημα Δωδεκανήσων με 7 β. σε 7 αγώνες και συμμετείχε στην τελική φάση των Πανελλήνιων Σχολικών Πρωταθλημάτων, αποκτώντας πολύτιμη αγωνιστική εμπειρία.

 Από 18 μέχρι και 21 Απριλίου διεξήχθει το Αιγαιοπελαγίτικο Σκακιστικό Πρωτάθλημα  2012 στην Λέρο. Στη διοργάνωση έλαβε μέρος αποστολή του Σκακιστικό Ομίλου Ρόδου «Ιππότης», που παρά τις απώλειες αθλητών λόγω έκτακτων προβλημάτων που προέκυψαν  την τελευταίας στιγμή, πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Ιδιαίτερη επιτυχία αποτελεί η 2η θέση που κατέλαβε στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων (δεδομένου των σημαντικών ελλείψεων), συνεχίζοντας την καλή παράδοση των τελευταίων ετών (1η το 2011). Η νεανική ομάδα αποτελούνταν από τους : Βιτζηλαίου Φαίδρα, Κασλή-Ογλού Σελαχατίν-Σερχάν, Φωτεινό Μανώλη και Χαρακίδη Στέφανο.

Στο ατομικό επίπεδο, αξιοσημείωτη είναι η απόδοση της Φαίδρας Βιτζηλαίου, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο για την ατομική της επίδοση στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Αιγαίου (8η σκακιέρα) όπου και αγωνίστηκε, συγκεντρώνοντας 4 β. σε 4 αγώνες και αποκτώντας έτσι την πρόκριση για το Πανελλήνιο Νεανικό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στην Χαλκιδική.

Σημαντικές επιτυχίες σε ατομικό επίπεδο πέτυχαν και οι υπόλοιποι αθλητές του «Ιππότη», με τον Φωτιάδη Ιορδάνη να έρχεται 2ος στην 4η σκακιέρα, αλλά και τους Μαργαρίτη Αντώνη, Καραμποϊκη Σπύρο, Ηρακλείδη Χρήστο, Διαμάντη Κώστα, Ρηγόπουλο Κώστα και Πέτκου Αλίσα να πραγματοποιούν καλές εμφανίσεις .

 Επίσης να σημειώσουμε το σημαντικό έργο που συντελείτε από το Σκακιστικό Όμιλο Ρόδου «Ιππότης», με την κτηριακή και υλικοτεχνική υποδομή του να αποτελούν πρότυπο για την Ελληνική σκακιστική κοινότητα και όχι μόνο. Μέσα σε διάστημα μόλις 4 χρόνων έχει συντελεστεί κατακόρυφη άνοδος του αθλήματος στο νησί μας. Ο Όμιλος διαθέτει 120 εγγεγραμμένους σκακιστές, περί τους 75 στα τμήματα υποδομών με τακτικές προπονήσεις από τον έμπειρο επαγγελματία  προπονητή Δημήτρη Μαυρέα (μεταγραφή απότη Σκακιστική Ακαδημία Μουδανιών), που λειτουργούν όλη την εβδομάδα, στον ιδανικό χώρο του Τεμένους Ali Hillmi Pasha (Πίνδου 1), που έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Ρόδου και την Υπηρεσία Διατήρησης της Μεσαιωνικής Πόλης , για αυτή την χρήση.

 Τέλος να αναφέρουμε την ένταξη του αθλήματος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κολλεγίου Ρόδου, με βάση την οδηγία που υπερψηφίστηκε πρόσφατα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το σκάκι στο Κολλέγιο καλλιεργείται συστηματικά σε όλες τις βαθμίδες και αποτελεί πλέον το σήμα κατατεθέν του. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι 3 μαθητές του κατέλαβαν την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης στο Σχολικό Πρωτάθλημα Δωδεκανήσου ( Νικολής Πρόδρομος –Νηπ., Χαρακίδης Στέφανος-Ε΄ Δημ., Αλεβίζος Θανάσης-Α΄ Γυμν.), 3 την δεύτερη (Διακίδης Τζώρτζης-Νηπ., Μπίλλης Θανάσης-Α΄ Γυμν., Μιχαλοπούλου Ανδρονίκη-Β΄ Γυμν.) και 2 την τρίτη (Έλσα Παντελίδη-Νηπ., Πετράς Βαγγέλης-Δ΄ Δημ.),3 την πρώτη θέση στην ειδική κατηγορία  κορίτσιών (Έλσα Παντελίδη-Νηπ., Πετρά Τσαμπίκα- Β΄ Δημ., Μιχαλοπούλου Ανδρονίκη-Β΄ Γυμν.), 2 την δεύτερη (Καραπάνου Ραφαέλα-Νηπ., Χρυσίδη Ζωή-Δ΄ Δημ.) και 2 την τρίτη  (Μεϊμαράκη Αλίκη-Νηπ., Κοιλιά Παρασκευή-Ε΄ Δημ.). Έντεκα από τους δώδεκα συνολικά συμμετέχοντες στην κατηγορία Νηπίων προέρχονταν απ το Κολέγιο Ρόδου το οποίο αποτελεί αποτέλεσμα της καινοτομίας του σχολείου να εντάξει το σκάκι στο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα  για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας με υπεύθυνο τον προπονητή Δημήτρη Μαυρέα. Επίσης να αναφέρουμε ότι δύο μαθητές του Κολλεγίου Ρόδου (Στέφανος Χαρακίδης και Θανάσης Αλεβίζος) αποτελούν βασικά στελέχη της ομάδας του Σκακιστικού Ομίλου Ρόδου.

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version