Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Από την οργή, στον προβληματισμό και τη σιωπή. (φωτο) Κύριο

Τι θα βγάλουν αυτές οι εκλογές; Πορεία προς τα εμπρός με σταθερότητα ή ανατροπή του όλου πολιτικού σκηνικού; Το πρώτο είναι πιο πιθανό, αν και πολλοί περιμένουν το γκρέμισμα.

 

Υπάρχει ακόμη η αγανάκτηση και η διάθεση για εκδίκηση. Το θέμα όμως είναι αν αυτή η αγανάκτηση και το πείσμα για εκδίκηση θα φτάσει μέχρι την κάλπη. Αυτό που είδε η ΑΡΓΩ, σε μια μικρή περιοδεία σε επτά εκλογικά τμήματα της Πόθιας (2 στον Αγ. Στέφανο, 2 στο Α΄ Λύκειο, 2 στο Α΄ Γυμνάσιο και στις Μούσες), είναι ότι τα λόγια αγανάκτησης και οργής τα διαδέχεται συνεχώς ο προβληματισμός για την επόμενη μέρα.

Τα λόγια είναι εύκολα, η πράξη θέλει αντοχές. Οι περισσότεροι απ’ αυτούς που απαιτούν ριζοσπαστικές αλλαγές και γκρέμισμα του νοσηρού πολιτικού μας συστήματος, ταυτόχρονα θέλουν να έχουν εξασφαλισμένη και την ησυχία τους. Να μην μπούνε καθόλου σε μια νέα περιπέτεια, έστω και λίγων μηνών. Επόμενο είναι να έχουν… μπερδευτεί.

Γι’ αυτό και την οργή διαδέχτηκε ο προβληματισμός για το τι πρέπει τελικά να ψηφίσει κανείς. Και ο προβληματισμός αυτός συνοδεύεται από σιωπή. Τέλειωσαν σήμερα τα μεγάλα λόγια και τη θεση τους πήρε η περίσκεψη. Καλό το διαζύγιο από τα δύο μεγάλα κόμματα, τι γίνεται με το αύριο;

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι ΠαΣοΚ & ΝΔ συνήλθαν… Απ’  όσο μπορεί κανείς να συμπεράνει συζητώντας με τον κόσμο διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων και κομματικών προτιμήσεων, ένας σοβαρός αριθμός ψηφοφόρων του ΠαΣοΚ επιμένει να τιμωρήσει το κόμμα του. Οι περισσότεροι στρέφονται προς τα αριστερά. Και η ΝΔ στην Κάλυμνο βλέπει να της διαρρέουν δυνάμεις προς άλλα δεξιά ή ακροδεξιά κόμματα.  

Αλλά οι προθέσεις, καλές ή κακές, επιβεβαιώνονται στην κάλπη. Εκεί φαινονται αν είναι γνήσιες προθέσεις ή… κάλπικες.    

Τελευταία τροποποίηση στις

Έκθεση εικόνων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version