Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η περιφορά των επιταφίων με άσχημο καιρό (48 φωτο) Κύριο

Ο καιρός ήταν βροχερός κατά διαστήματα και συνεχώς απειλητικός, αλλά οι Καλύμνιοι, κόντρα στον καιρό, κατέβηκαν με τους επιταφίους τους για την παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο. 

 

Μέχρι λίγη ώρα πριν την έξοδο των επιταφίων είχε πέσει δυνατή βροχή και η έξοδος πήγαινε προς ματαίωση. Όμως, μετά τα εγκώμια γύρω στις 9 η ώρα, κόπασε η βροχή και όλες οι ενορίες βγήκαν για τη μεγάλη συνάντηση στην κεντρική πλατεία και την παρέλαση μπροστά από το μητροπολίτη και τους επισήμους.  

Ο αέρας δεν επέτρεψε στον κόσμο να κρατήσει αναμμένες λαμπάδες, ενώ και δυο φορές, οι χοντρές ψιχάλες τον υποχρέωσαν να ανοίξει τις ομπρέλες του. Πάντως  παρέλαση έγινε κανονικά. Ήταν επόμενο βέβαια αυτή η μυσταγωγική ιεροτελεστία της περιφοράς των επιταφίων να μην είχε τη συμμετοχή πολύ μεγάλου πλήθους θεατών όπως άλλες χρονιές, ωστόσο πολλοί ήταν αυτοί που αντιστάθηκαν στον καιρό και στήθηκαν στα πεζοδρόμια για να ζήσουνε αυτή την ωραία βραδιά. 

Στον καιρό επίσης αντιστάθηκαν και οι υποψήφιοι βουλευτές, όσοι απ’ αυτούς κατάφεραν να δώσουν το παρόν στην Κάλυμνο τη βραδιά αυτή (είχε απαγορευτικό στη σύνδεση Καλύμνου-Κω) αλλά και τις προηγούμενες ημέρες. Στην ομάδα των επισήμων, που πήραν θέση δίπλα στο μητροπολίτη (εξέδρες δεν στήθηκαν…), παρόντες ήταν φερόμενοι ως υποψήφιοι βουλευτές: Ζωίδης, Γαβαλά (ΠΑΣΟΚ), Υψηλάντης, Μαραγκός - Μαραβέλιας και Χρύσης τις προηγούμενες ημέρες (ΝΔ), Κασσάρας (Κοινωνική Συμφωνία - Κατσέλη), Παυλίδης (Δημοκρατική Συμμαχία- Μπακογιάννη), τη Μ. Πέμπτη Ιατρίδη, Κουίκ, (Ελεύθεροι Έλληνες – Καμμένος).

 

Της τελευταίας στιγμής («επί του πιεστηρίου»): Η βροχή δυναμώνει την ώρα αυτή (5:30΄μμ), με αποτέλεσμα οι παραδοσιακοί φούρνοι φέτος να θεωρείται βέβαιο ότι δε θα ανάψουν…

      

Τελευταία τροποποίηση στις

Έκθεση εικόνων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version